סרטון כיתה א' - LB - אשכול לימוד מרוכז

MOONLight

גורו חיטוב ממה שקיים היום
6,962
58
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,373
6,962
58
גו אקטיב - יהוד
שלום,

אני ארכז באשכול הזה סרטונים לבקורת עבור סקוואט LB שלי אשמח לשמוע הערות. (אם צריך לצלם בצורה שונה כדי לראות דברים נוספים בטכניקה אשמח לשמוע לפעמים הבאות).

הסרטון היום - 60 קילו ל5 חזרות

חלק משגרת האימון:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?p=306231#post306231

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
אחלה תודה רן\חיים\אלירן.

הרגיש לי יותר טוב הסקוואט האימון. אעבור לאחיזה פתוחה, שוב תודה.

קשה להרים מרפקים באחיזה סגורה כי ככל שאתה מרים אותם השבירה של שורש כף היד גדלה
אם הוא יתקן את האחיזה אז הוא יוכל להרים מרפקים בקלות
נכון. בגלל זה אמרתי לו להוסיף את זה לכל מה שהמלצת לו (שזה כלל אחיזה פתוחה).

גם ב- LB וגם ב- HB צריך לאחוז באחיזה פתוחה?
בשניהם כואבים לי המפרקים ממש אחרי סט ובמשקלי נוצה (עוד לא התחלתי SS אפילו, אלה הפעמים הראשונות שאני מבצע סקוואט חופשי)

ב HB בד"כ סגורה
ב LB בד"כ פתוחה, למרות שתראה בתחרויות הרבה בסגורה, למתחיל עדיף שילמד איך שריפ מסביר

ב HB בד"כ סגורה
ב LB בד"כ פתוחה, למרות שתראה בתחרויות הרבה בסגורה, למתחיל עדיף שילמד איך שריפ מסביר

אני חושב גם שה'גריפ' מרגיש יותר "חזק" עם אגודל בחוץ ב-LB, שלא לדבר על זה שממש קשה לא לשבור את המפרק כשאתה עם אחיזה סגורה. גם לדעתי עדיף ללכת לפי הספר.

טוב, אני אנסה לעשות מחר LB ואולי אפילו לצלם טכניקה שלו ושל שאר התרגילים.
ואני גם אפסיק להתעלק פה על האשכול של מונלייט חח

i want to be stronger 😃

זה יותר שאלה של "איפה" אתה רוצה להיות יותר חזק. משקולנים עושים HB כי הם צריכים דומינאנטיות בארבע ראשי. פאוורליפטרים עושים LB כי הם צריכים דומינאנטיות ב-PC. עבור מתאמן חובבן בחדר הכושר זה כנראה לא ממש משנה. כמו כן, להרים משקל כבד יותר לא בהכרח אומר חזק יותר, כי ב-HB טווח התנועה יותר גדול וזו אחת הסיבות שאתה מרים בו פחות משקל.
הנושא של HB VS LB הוא לא שחור ולבן. חלק מהנימוקים של גלן קצת מפספסים כי הוא משווה בין סקוואט פאוורליפטרים עם ציוד ועמידה רחבה (שזה לא אותו דבר כמו סקוואט LB, למרות הדמיון), אבל גם חלק מהטיעונים של ריפ לא נכונים (LB לא מפעיל הרבה יותר שרירים מ-HB, בדיוק אותם שרירים עובדים, ואני לא מבין למה הוא חוזר על השטות הזו).

החלוקה של השרירים בLB מאפשרת לך לשים יותר משקל על המוט
ומשקולנים לא עושים HB כדי לפתח את הקוואדס, הם עושים את זה כיוון שזה יותר דומה לפרונט סקוואט מבחינת המנח של הגב (זקוף יחסית) והעומק שהוא מדמה כמה שיותר קימה מקלין עמוק

נכון, אבל זה גם שומר על quad dominance שגם היא חשובה כדי לקום מקלין כמו שצריך. jerk זה גם כמובן תנועה שהיא quad dominant.

הבנתי עכשיו שהבעיה איתי עם LB זה הגמישות בכתפיים!
אני לא יכול לשים את המוט ב-LB כי אני לא מספיק גמיש בכתפיים, נשמע הגיוני?

אתה מתעלם, מחזיק חזק גב ולאט לאט זה מסתדר, ההמסטרינג נהיה יותר גמיש וכבר לא "מושך" את התחת
אם הוא לא קיצוני אין בעיה לעבוד עם באט ווינק

תחפש בפורום של ריפ באט ווינק הוא כותב שם על זה בשאלות ותשובות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית