הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך יודעים איזה דיאטה להשתמש בתקופת חיטוב ?

• פותח/ת השרשור ארז
  • פורסם בתאריך

ארז

משתמש קבוע
1,875
141
נק' מוניטין:
3,091
1,875
141
גובה : 162
משקל :68

אני רוצה לבנות לעצמי תפריט אבל לא יודע באיזה מהשיטות לבחור ? דיאטה רגילה עם מאזן קלורי שלילי ? דל פחמימות ? כסאח ? קראתי את כל הכתבות בקילוגרם וזה בלבל אותי בעניין ?

איך כדי לי לבחור את הדיאטה המתאימה לגוף שלי ? ניסוי וטעייה ?😣

בדר"כ מתחילים עם דיאטה רגילה חודש -חודשיים ראשונים, דיאטה דלת פחמימות לרוב עושים רק שאתה נמצא כבר באחוז שומן נמוך 12-, בשביל להגיע לאחוזי שומן נמוכים באמת.

תקרא את המדריך לחיטוב ותשאר במאזן קלורי שלילי. תאכל הרבה חלבונים ותקצץ מעט בפחמימות. ואם אתה כבר אוכל פחמימות אז שיהיו מורכבות (לא לחם לבן - כן לחם מלא \ קל)
כשתגיע לאחוז שומן נמוך יחסית, 15%-, תעבור לדל פחמימה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קראתי אני כבר עכשיו ב15 א.ש
img0504uo.jpg

---------- התגובה התווספה ב 21:06 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:00 ----------

מה זה אומר שמומלץ להתחיל דיאטה דלת פחמימות ?

לא לכולם תיהיה דיאטת דלת פחמימה אידיאלית

אם אתם בעלי רגישות טובה לאינסולין ומפרישים מעט אינסולין כנראה שאתם מתאימים לתזונה המסורתית של עולם הבאדיבילדינג מה שאומר כמות גבוה של חלבון, כמות מתונה של פחמימות וכמות מעטה של שומן. לדוגמה אתם צורכים 2 גרם/ק"ג חלבון וכ-25 קלוריות לק"ג משקל (מאזן נטרלי), מה שמוביל אותנו ל33% חלבון מהתזונה היומית. אם נעלה את צריכת החלבון ל-3 גרם/ק"ג הדבר יתבטא ב50% חלבון בתזונה היומית, כתוצאה מכך נשארו לנו כ-50-67% לחלק בין הפחמימות לשומן בתפריט. 15-20% שומן בתפריט היומי הינו המינימום, פחות מכך לא נצליח לקבל את כל החומצות שומן החיוניות שהגוף שלנו זקוק להם במשך היום. אם נשלב את כל האחוזים הללו עם אחוזי השומן נמצא שכאשר נצרוך כ-2 גרם/ק"ג חלבון בתפריט היומי שלנו יהיה 33% חלבון, 47-52% פחמימות (נעגל זאת ל45-50%) ו15-20% שומן. אם נעלה את צריכת החלבון ל-3 גרם/ק"ג, יהיה לנו 50% חלבון בתפריט פחמימות יהיו בטווח ה35% ולעיתים פחות מכך ושומן 15%.

אם אינך רגיש לאינסולין או לחלופין בעל נטייה להפרשה גדולה של אינסולין, דיאטה דלה בפחמימות ועשירה בשומנים (אל תשכח שחלבון יכול לעלות את רמות האינסולין גם כן) תהיה כנראה האידאלית בשבילך. נניח לדוגמה ש40% מהתזונה היומית מגיעה מחלבון הפחמימות יהיו כ 20-30% ושומן גם כן 20-30%. לאותם האנשים אפשר גם לאמץ שיטה הדוגלת בסייקלים (מחזורים) של דיאטות קטוגניות כאשר נאכל 40% חלבון, 10-20% פחמימות וכל השאר שומן.

http://www.kilogram.co.il/1057/רגישות-לאינסולין-ואיבוד-שומן/

אם אתה על 15% הייתי הולך על חיטוב רגיל עד אחוז שומן שאתה רואה שקשה לך לרדת ממנו, אם תרצה להמשיך אז אתה יכול לעבוד ל AD או Ultimate Diet 2 ( למרות שזה לפסיכים).....
עכשיו ראיתי שאתה שוקל 68, לא כדי לך לרדת לאחוז שומן נמוך מאוד כי זה לא יראה טוב, סביר להניח שאין לך מספיק מסת שריר כדי שזה יראה טוב.

בהצלחה, המדריך בפורטל מעולה

אם אתה על 15% הייתי הולך על חיטוב רגיל עד אחוז שומן שאתה רואה שקשה לך לרדת ממנו, אם תרצה להמשיך אז אתה יכול לעבוד ל AD או Ultimate Diet 2 ( למרות שזה לפסיכים).....
עכשיו ראיתי שאתה שוקל 68, לא כדי לך לרדת לאחוז שומן נמוך מאוד כי זה לא יראה טוב, סביר להניח שאין לך מספיק מסת שריר כדי שזה יראה טוב.

בהצלחה, המדריך בפורטל מעולה

הגובה שלו הוא 162 ס"מ. זה יחס טוב מאוד.

• פותח/ת השרשור
הגובה שלו הוא 162 ס"מ. זה יחס טוב מאוד.

אני עוקב אחרי הפוסטים שלך ואנחנו בערך באותו המצב מבחינת גיל גובה וא.ש יחסי ואני יודע שאתה בתקופת חיטוב . יש אפשרות שאתה עוזר לי לבנות תפריט לפי התפריט שלך ומקסימום אני יתקן לפי העדפות שלי ? אני לא יכול לשלוח לך הודעה פרטית כי אין לי 150 הודעות אז אם כן [email protected]

נערך לאחרונה:
תתחיל עם חיטוב "רגיל" ומאוזן עם לפי המדריך בפורטל
אם אתה נתקע תעבור לדל פחמימה, אם לא תמשיך עם החיטוב מקסימום תעלה גרעון
לי אישית יש תוצאות טובות יותר עם פחמימה בחיטוב ולא דל פחמימה
תנסה ותראה מה מתאים לך

אני עוקב אחרי הפוסטים שלך ואנחנו בערך באותו המצב מבחינת גיל גובה וא.ש יחסי ואני יודע שאתה בתקופת חיטוב . יש אפשרות שאתה עוזר לי לבנות תפריט לפי התפריט שלך ומקסימום אני יתקן לפי העדפות שלי ? אני לא יכול לשלוח לך הודעה פרטית כי אין לי 150 הודעות אז אם כן [email protected]

אין לי בעיה לעזור לך, אבל באמת שלא כדי לך להתחיל עם דל פחמימה. גם כי עוד לא ניסית שום דבר לפני וגם כי זאת דיאטת עינוי. אתה תוכל להוריד יופי 2-3% גם בתפריט עם גרעון רגיל.

קח תפריט מהפורטל, תעצב אותו לפי מה שאתה אוהב לאכול, תפרסם אותו פה ונוכל לתת לך עצות או לענות לך על שאלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית