ייעוץ Straight/Stiff leg deadlift

חןחן

משתמש מתחיל
29
0
נק' מוניטין:
37
29
0
נתקלתי בתרגיל הזה. אני לא מבצע אותו ואין לי כוונה או צורך לבצע אותו, אבל מתוך סקרנות - עושה רושם שהוא סותר בערך את כל מה שלמדתי עד עכשיו על כיווץ של הגב, הורדה של עומס מעמוד השדרה והדיסקים והחזקה שלו על ידי השרירים של הגב.
בעצם בכל תרגיל שיש על עמוד השדרה עומס מחזיקים אותו ישר, ופה בדיוק ההיפך.
איך הסיפור מתיישב?

http://www.exrx.net/WeightExercises/ErectorSpinae/BBStiffLegDeadlift.html

לא אומרים לך שצריך לעגל את הגב. כתוב שהגב יכול להתעגל קלות. זה לא סותר את השאיפה לשמור על גב ישר.
בסרטון ההדגמה ששמת הוא עושה לא סטיף לג רגיל אלא הוא עומד על הגבהה, כדי שיהיה אפשר לרדת יותר נמוך עם המוט- וזה גורם לו לעגל את הגב יותר.

תעשה את זה רק אם אתה ממש גמיש בהמסטרינג, רוב האנשים לא יכולים להגיע לטווח תנועה מלא בלי לעגל תגב.

פורסם פה ממש לא ממזמן סרטון הסברה של ריפ על Romanian Deadlift והוא סוקר שם בקטנה את SLDL וההבדלים בביצוע. (מומלץ בכללי להעשיר את הידע)

יאללה ,בוא נעשה קצת בלאגן. אני מפסח של שנה שעברה לא עושה דד ליפט בכלל. הגענו למסקנה שזה מרחיב את המותן ולא תורם לי בשום דבר כבילדר בשלב שלי של התפתחות. התרגיל הוחלף לסטיפלג שהמשקל המקסימלי הוא 100 קילו (דד ליפט הייתי עוזה 240)
טווח תנועה חילקי (מהברך עד הקרסול)
על מדרגה(!!!!)
ו....15 חזרות ויותר(השם ישמור)
האם זה באן???

כן, גם הבילדרים המקצועיים במכון שאני מתאמן בו מעדיפים סטיף על דדליפט קלאסי. אבל לא עם 100 קילו, טיפה יותר.

למה דדליפט קלאסי מרחיב את המותן ? ואם הוא מרחיב אז למה סטיף לג דדליפט לא מרחיב
לא הבנתי...

יאללה ,בוא נעשה קצת בלאגן. אני מפסח של שנה שעברה לא עושה דד ליפט בכלל. הגענו למסקנה שזה מרחיב את המותן ולא תורם לי בשום דבר כבילדר בשלב שלי של התפתחות. התרגיל הוחלף לסטיפלג שהמשקל המקסימלי הוא 100 קילו (דד ליפט הייתי עוזה 240)
טווח תנועה חילקי (מהברך עד הקרסול)
על מדרגה(!!!!)
ו....15 חזרות ויותר(השם ישמור)

נו באמת!

אחרי שצחקנו והתבדרנו,מישהו מוכן לדיאלוג קונסטרוקטיבי? נורה במקש בלי עקיצות,אין לי מצב רוח היום.תודה למבינים.

---------- התגובה התווספה ב 15:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:50 ----------

כן, גם הבילדרים המקצועיים במכון שאני מתאמן בו מעדיפים סטיף על דדליפט קלאסי. אבל לא עם 100 קילו, טיפה יותר.

יש 2 בילדרים מיקצועיים בארץ- סטס ומאור זרזד.

אחרי שצחקנו והתבדרנו,מישהו מוכן לדיאלוג קונסטרוקטיבי? נורה במקש בלי עקיצות,אין לי מצב רוח היום.תודה למבינים.

---------- התגובה התווספה ב 15:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:50 ----------

יש 2 בילדרים מיקצועיים בארץ- סטס ומאור זרזד.

אני גר בגרמניה.

למה דדליפט קלאסי מרחיב את המותן ? ואם הוא מרחיב אז למה סטיף לג דדליפט לא מרחיב
לא הבנתי...

רק לך אני יגיד את האמת,בלי שאף אחד יראה. לא נכנסתי לעומק של ניתוח קינזיולוגי של תרגיל- הספיק לי תוספת של "הרווחתי בשנים שאני כן עושה דד ליפט כבר וטענה שאף פרו בעולם לא עושה את זה בשיגרה,רק לסירטוני מוטנבציה. כתוצאה מהלופ בשנה קיבלתי 8 סמ תוספת לרגל לרוב על חשבון האמס. אני עם דד-ליפט גמרתי.
יחד עם זאת אני טוען שב 3 שנים הראשונות של טרנינג רציני למתחיל - דד-ליפט חייב!!!

---------- התגובה התווספה ב 15:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:54 ----------

אני גר בגרמניה.

אני נולדתי בגרמניה. תחנק:s13:

---------- התגובה התווספה ב 15:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:55 ----------

אני מאמין. האם זה פלאסבו???🤯

---------- התגובה התווספה ב 15:57 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:56 ----------

סטיף של 100 קילו לא מרחיב את המותן כמו דדליפט רגיל של 240.
😆

את די קרובה לפיתרון.יסביר אח"כ- חייב לרוץ

הנה ארנולד עם המותן הרחבה שלו:

Arnold_Schwarzenegger_powerlifting_deadlift.jpg

arnold.jpg

הנה פרנקו עם מותן רחבה בטירוף

franco_columbu_full1.jpg

franco11.jpg

הנה גם דייב דרייפר
mr-america-dave-draper.jpg

כמו שניתן לראות, כולם סובלים ממותן רחבה כתוצאה מדדליפט כבד.

אולי החומרים בימינו שונים.

הנה ארנולד עם המותן הרחבה שלו:

Arnold_Schwarzenegger_powerlifting_deadlift.jpg

arnold.jpg

הנה פרנקו עם מותן רחבה בטירוף

franco_columbu_full1.jpg

franco11.jpg

הנה גם דייב דרייפר
mr-america-dave-draper.jpg

כמו שניתן לראות, כולם סובלים ממותן רחבה כתוצאה מדדליפט כבד.

אולי החומרים בימינו שונים.

הם לא עושים דדליפט, זה רק בשביל תמונות וסירטוני מוטיבציה (סליחה, מוטנבציה).

כן, פרנקו גם היה האיש החזק בעולם, פאוורליפטר ומשקולן בשביל הפוזה. מ1טיבציה!!

כן, פרנקו גם היה האיש החזק בעולם, פאוורליפטר ומשקולן בשביל הפוזה. מ1טיבציה!!

את אילו אתה מביא לי לדוגמה? קומץ דינוזאורים שניקחדו? זה היה ליפני כמעט 50 שנה...אני היום עושה שייפ יותר טוב משלהם בשיא -זה לא דוגמה.חוצמזה אתה באמת מרגיש בנח להתערב לשטח של בודיבילדינג עם עצות ודוגמאות ? בחיאט..חשבתי אנחנו שומרים על סטטוס קוו וכבוד הדדי ...
נ.ב. ארנולד - אישיות בין הכי מזוייפות בהסטוריה של בודיבילדינג. איש שיווק נטו. ללא ספק עשה מהפכה עולמית בתחום,אבל עדיין רק איש שיווק מוצלח.יש לי גיבורים אחרים בתחום..

אני לא מתערב לך בתחום, אתה חופשי לעשות מה שאתה רוצה. וזה לא ממש משנה את מי אני מביא כדוגמא, כי זה מפריך את הטענה שלך. זה גם לא משנה שארנולד היה איש שיווק או מזויף, הוא עשה דדליפט וכל שאר החברה עשו דדליפט, וגם היום בילדרים מקצועיים עושים דדליפט. אני לא מאמין שרוני קולמן עושה 800 פאונד דדליפט לזוג רק בשביל הפוזה.

אתה כמובן חופשי לעשות מה שאתה רוצה, אבל להוכיח שזה מרחיב את המותן אתה לא תצליח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית