הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רעשים מוזרים בכתף שאני מזיז אותה

elmahbaba

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
למה שאני מסובב את הכתף היום התקרבתי לכתף אני שומע רעשים כאלה קטנים שאני סתם עושה כל מיני מתיחות עם הכתפיים מזה הרעשים האלה ? על מה הם מעידים ?

אם הזרוע שלך מושטת לאחור ואתה באזור 90 מעלות עם הכתף אז זה כניראה מהחיכוך של greatertubarcle ן- acromion. זאת הסיבה גם להמלצה לרוטציה פנימית בתרגילי הרחקת כתף.
אם זה כואב, שורף, מגביל תנועה וכו' אז תבדוק אצל רופא.

אם הזרוע שלך מושטת לאחור ואתה באזור 90 מעלות עם הכתף אז זה כניראה מהחיכוך של greatertubarcle ן- acromion. זאת הסיבה גם להמלצה לרוטציה פנימית בתרגילי הרחקת כתף.
אם זה כואב, שורף, מגביל תנועה וכו' אז תבדוק אצל רופא.

להפך דווקא ברוטציה מידיאלית האימפינג'מנט בכתף הוא גדול יותר.

מה הכוונה שלך בזוית גדולה בכתף? הרחקה מעל ל 90 מעלות?
הירידה באורך מתח של האנט' דאלתויד בעקבות הרוטציה המידיאלית בכתף לא כל כך קשורה לדיון.
כמדומני הדיון נסוב סביב האימפינג'מנט בכתף כאשר הזרוע היא בהרחקה ל 90 מעלות. במצב כזה כאשר הכתף נמצאת ברוטציה מידיאלית ה greater tubercle פונה אל האקרומיון ומוביל לאימפינג'מנט גדול יותר בהשוואה לאותו מצב כאשר הכתף ברוטציה לטרלית וה lesser tubercle הקטנה יותר פונה אל האקרומיון.

הוא תיאר סיבוב של הכתף (אני מניח שהוא מיתכוון לסירקומדציה) אז היתייחסתי גם לזויות גדולות יותר ולהשפעת השרירים באותם זויות.
לא הייתי מיתייחס לעצם הזרוע כגליל מושלם, יש בה קימורים בעיקר במישור הקורונלי. יתכן שהכוחות שפועלים לסיבוב העצם יוצרים בנוסף לסיבוב תנועה שמשנה את הציר מה שגורם לרדיוס שמשתנה במהלך התנועה ולהרחקה של הבליטה מהאקומיון.
ראיתי שחיפים מיתאמנים, שלד נטו לא יצא לי לראות באימון ככה שכל זה מנקודת מבטי. בפועל, בתור אחד ששבר כמה פעמים עצמות ב rotator cuff וסביבתו, רוטציה מדיאלית אכן עוזרת, וניסיתי לבצע מה שפותח ההודעה הראשונה הסביר ושמעתי את אותו חיכוך שנעלם עם סיבוב הזרוע. זאת גם המלצה של לא מעט מומחי תנועה ככה שאם זה לא נכון תסביר את עצמך.

ממה שהבנתי מההודעה הראשונה שלך היא התייחסה למצב מאוד ספציפי ("אם הזרוע שלך מושטת לאחור ואתה באזור 90 מעלות עם הכתף") ולמצב הזה התגובה שלי מתייחסת.
אין שום ציר תנועה במפרק כלשהו בגוף שנשאר קבוע במהלך כל התנועה, מהספרות שאני מכיר דווקא במפרק הגלנו-הומרלי כאשר הכתף במצב נייטרלי/רוטציה מידיאלית השינוי לא מרחיק את ה greater tubercle מהאקרומיון אלא להפך מעלה את ציר התנועה כלפי האקרומיון (טיפה פחות מ"ס עד ל 30 מעלות ומשם זה פחות באופן הדרגתי).
בנוגע להמלצות אני לא מכיר אחרות בנוגע לאימפינג'מנט, יכול להיות שההמלצות שאתה מכיר לא מתייחסות ישירות לאימפינג'מנט.

בתנועה שהוא ביצע החיכוך הנ"ל יתרחש באזור ה- 90 מעלות ואז תתחיל תנועת קירוב אופקי בלית ברירה (שלא ניכנס אליה).
נכון עכשיו שאני מיתסתכל על זה היתייחסתי להודעה שלך שכתבתי על זויות גדולות יותר.
באיזה זוית בהרחקת הכתף מדובר בספרות שציינת? (יכול ליהיות שיש קשר לסופרספינטוס בהדרגה עד 30 מעלות?). אם זה פוחת בהדרגה כמו שציינת אז בבקשה תראה את התמונה בזוית בערך 90 מעלות כשהמסובבים במתח נטרלי.
עד כמה שזכור לי ההמלצות מצביעות מפורשות על חיכוך הבליטה ואקרומיון והימנעות מכך בהרחקת כתף.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני פשוט עושה חימום כזה עם הכתפיים שאני מזיז אותם עם הידיים לפני סיבובים וסיבובים לאחור
ופשוט יש רעשים כאלה

בתנועה שהוא ביצע החיכוך הנ"ל יתרחש באזור ה- 90 מעלות ואז תתחיל תנועת קירוב אופקי בלית ברירה (שלא ניכנס אליה).
נכון עכשיו שאני מיתסתכל על זה היתייחסתי להודעה שלך שכתבתי על זויות גדולות יותר.
באיזה זוית בהרחקת הכתף מדובר בספרות שציינת? (יכול ליהיות שיש קשר לסופרספינטוס בהדרגה עד 30 מעלות?). אם זה פוחת בהדרגה כמו שציינת אז בבקשה תראה את התמונה בזוית בערך 90 מעלות כשהמסובבים במתח נטרלי.
עד כמה שזכור לי ההמלצות מצביעות מפורשות על חיכוך הבליטה ואקרומיון והימנעות מכך בהרחקת כתף.

סמאשר,זה די א'-ב' של מפרק הכתף.
בסיבוב פנימי בכתף קיימת התקרבות בין המשטחים הגרמיים של ראש עצם הזרוע לשיא השכמה מה שמגביר את החיכוך המפרקי.
ההמלצה היא,כאמור,מעט סיבוב חיצוני של הכתף בעת ביצוע התנועה או בקרה תנועתית ('מודעות' אם תרצה) למניעת רוטציה כלפי פנים.
נקודתית לנושא זה,למרכיבים השריריים סביב מפרק הכתף אין משמעות לדיון.

אין התקרבות ואין שום המלצה בעולם לסיבוב חיצוני. ושוב זה תלוי בזוית בכתף. ההמלצה היא לסיבוב פנימי.
למרכיבים השריריים תמיד יש קשר במיקרים כאלה, הם אלו שמניעים את העצמות איך לא יהיה להם קשר?

אין התקרבות ואין שום המלצה בעולם לסיבוב חיצוני. ושוב זה תלוי בזוית בכתף. ההמלצה היא לסיבוב פנימי.
למרכיבים השריריים תמיד יש קשר במיקרים כאלה, הם אלו שמניעים את העצמות איך לא יהיה להם קשר?

סליחה.

אתה צודק,אני טועה 🙄

הפכתי ובילבלתי לגמרי בין מדיאלי ללטרלי, בין פנימי לחיצוני סליחה טעות שלי! מה שהעיר אותי היה חומר על מפרק גלונוהומרל שקראתי אתמול.
הכוונה הייתה להמלצה לרוטציה לטרלית!

הפכתי ובילבלתי לגמרי בין מדיאלי ללטרלי, בין פנימי לחיצוני סליחה טעות שלי! מה שהעיר אותי היה חומר על מפרק גלונוהומרל שקראתי אתמול.

בוקר טוב 👋👋

רואים שאתה לא מתאמן עם משקלים גבוהים...

הבעיה הזאת כלכך נפוצה , שלא צריך להבין את התהליך בשביל לדעת את כיוון הסיבוב, קצת נסיון מספיק.

זה מה שקורה שכותבים בלי לחשוב יותר מידי מתוך רפלקס.
אז עכשיו לא רק שאתה מרים יותר מישקלים ממני גם אין לי ניסיון... יש לך גם פיתרון לבעיות במזרח התיכון אני מניח.

LOL הלוואי.

בכל אופן, לפותח הפוסט, רוטציה לטארלית בכתף(מה שאתה צריך לעשות) היא התנועה הבאה:
http://www.exrx.net/AnimatedEx/Infraspinatus/DBExternalRotation.gif

בעיקרון כל הויכוח שבפוסט הזה עוסק בכך שצריך לשלב את הסיבוב בהרחקת הזרועות לצדדים ובכלל להמנע ממצב שבו הכתף עושה את התנועה ההפוכה, בגלל חיכוך בכתף.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית