דיון ההבדל בין לחיצת חזה עם מוט ודאמבלים

David10381S

משתמש מתחיל
194
8
נק' מוניטין:
225
194
8
שלום לכולם,
אני יודע שפתחו על נושא זה כבר כמה פוסטים, אבל עדיין לא מצאתי את התשובה ששכנעה אותי.
השאלה שלי היא מה ההבדל בין לחיצת חזה עם מוט לבין לחיצת חזה עם דאמבלים.
מצד אחד אומרים שעם מוט אפשר להרים יותר משקל מאשר עם דאמבלים והווא אחד מהתרגילים העיקריים שיש(כמו סקוואט, דדליפט וכו...).
אך מצד שני אומרים שעבודה עם דאמבלים עובדת על יותר חלקי שריר או סיבים (לא יודע איך לקרוא לזה) בחזה.
ומצד שני העניין שאפשר להרים יותר משקל במוט ולכן זה יותר טוב נראה לי שטות כי גם שאתה מרים עם דאמבלים שהמשקל שלהם פחות ממה שאתה מרים במוט אתה מתאמץ כמו שאתה מתאמץ עם המוט.
בקיצור אני מסובך מאוד ורוצה שתביעו את דעתכם(עם זה מחקרים ניסיון אישי וכל מני).
תודה

נושא ייצוב המשקולת יד הוא יותר קריטי, טווח התנוה אפשר להוריד יותר נמוך את המשקל, במשקלים גדולים העבודה יותר מסורבת ופחות נוחה. (הגעה לעמדה והחזרת המשקולות)

וגם אני לא מכיר חדרי כושר שמחזיקים יותר מ50 קילו ליחידה.

בדאמבלים טווח התנועה יותר גדול.
עבודת המייצבים יותר משמעותית, כי המערכת שלך + דאמבלים, בניגוד למערכת שלך + מוט היא לא ממורכזת מאסה.
שני אלו גורמים לכך שעם מוט תוכל להרים יותר משקל.
התקדמות עם דאמבלים זה 4 ק"ג (המשקולות עולות ב-2 ק"ג), בעוד עם מוט אפשר להתקדם גם 2.5 ק"ג (1.25 כל צד), ואפשר גם למצוא דרכים לעשות microloading. על כן, תוכל גם להתקדם לאורך הרבה יותר זמן.
תוסיף לזה קשיים לוגיסטיים להביא את הדאמבלים למקומם, וקיבלת את כל הסיבות לעבוד עם מוט.
תעלה את הבנץ' שלך כך שתוכל להרים את הדאמבלים הכי גדולים במכון (ברוב המכונים מדובר על 30 ק"ג בכל צד, אבל יש גם מקומות עם 50), בשביל גיוון פה ושם, ואל תטריד את עצמך בשטויות.

• פותח/ת השרשור
באמת מעניין מה שאתם אומרים, אבל זה לא עניין של להטריד פשוט רציתי להגיע למסקנה על השאלה הזאת אחת ולתמיד.
אבל עדיין אין לי תשובה ברורה.
אני עוד יחסית ילד אז להגיע למשקלים של 50 קילו כל יד יקח לי קצת זמן (אני יחסית חזק אבל לא עד כדי כך )
אני לא מתכוון לעבודה קבועה עם משקולות אלא להחליף את הלחיצה עם המוט במשך חודש-חודשיים למשקולות יד.

השאלה היא למה שתרצה לעבוד עם דאמבלים?

לא לדבר בשם מפרסם האשכול, אבל אני אישית עובד עם דאמבלים משתי סיבות:

1. התחלתי לא מזמן, המשקלים לא כלכך גבוהים, להרים 30 קילו ביד זה לא כזה נורא בינתיים. (אם זה מעבר זה קצת מוגזם /: ).

2. לא תמיד יש לי ספוטר, אני יודע שעם דאמבלים אני נותן הכל, כי אני לא מפחד מכשל. עם מוט אני כן.

זו רק דעתי [=

אני דווקא מפחד יותר עם דאמבלים, אם אני מגיע לכשל אין לי ממש את הכוח להזיז אותם לצדדים שלא יפלו לי על הכתפיים או החזה ולעזוב את היד כדי שזה לא ישבור לי את המפרק יד, המוט לא פחות מפחיד אם הוא נופל עליך אבל אם אני חייב לבחור צלע שבורה עדיפה מיד ששבורה ב3 מקומות...
בכל עדיף לא להיות בלי ספוטר כשיש משקל שאתה יודע שיש סיכוי שתגיד לכשל.

כמו שמון לייט אמר זה בעיקר הנושא של הייצוב וגם טווח תנועה גדול יותר, בכל מקרה תמיד טוב לגוון, פעם דאמבלים ופעם עם מוט.
לגבי כמות המשקל שאפשר להרים זה לא ממש רלוונטי כי זה הכל יחסי, השריר לא יודע כמה הוא מרים ככה שזה שבמוט מרימים יותר משקל לא צריך להוות סיבה לעשות רק את זה.

מה זאת אומרת שריר לא יודע כמה הוא מרים?
להרים יותר משקל יפעיל יותר גירוי על השריר והוא גם יגדל וגם יוכל להתמודד עם יותר משקל.

התכוונתי שהכל יחסי,לדוגמה, אם אתה דוחק 100 קילו ואתה מסוגל לבצע רק 6 חזרות ומצד שני בדאמבלים אתה מרים ביחד 70 קילו וגם שם אתה יכול לבצע רק 6 חזרות, אז לא משנה מבחינת השריר כי הוא עדיין מרגיש את המאמץ למרות שיש פחות משקל.

לא לדבר בשם מפרסם האשכול, אבל אני אישית עובד עם דאמבלים משתי סיבות:

1. התחלתי לא מזמן, המשקלים לא כלכך גבוהים, להרים 30 קילו ביד זה לא כזה נורא בינתיים. (אם זה מעבר זה קצת מוגזם /: ).

2. לא תמיד יש לי ספוטר, אני יודע שעם דאמבלים אני נותן הכל, כי אני לא מפחד מכשל. עם מוט אני כן.

זו רק דעתי [=

אני מניח שעם משקל מכובד על המוט בלי ספוטר במקרה שאין אתה לא תגיע לכשל כי אתה יודע שאין מי שישמור עליך אז אתה תרים בכל הכוח כי אם נופל עליך המוט זו לא הרגשה נעימה 🙄

מה הכוונה "לא ממורכזת מסה"? האם למערכת גוף+דאמבלים אין מרכז מסה?

הכוונה היא שמוט הוא עצם ממורכז מאסה, כך שמבחינה פיזיקאלית יש לך יתרון מכני להרים אותו על פני חבית למשל (גם לחבית יש מרכז מאסה, אבל זה לא בדיוק באמצע החבית), ובדאמבלים אתה מרים שתי מסות, לכן צריך להפעיל יותר שרירים מייצבים.

תעבוד עם מוט
תמצא ספוטר, הספוטר צריך לעזור לך כשאתה נתקע הוא לא חייב להיות מאוד חזק
הוא רק עוזר לך קצת אם הגעת לכשל והמוט חוזר למטה (אתה מרים איתו)
במקרה הכי גרוע אתה משעין את המוט על החזה והוא מוריד צלחות מצד אחד והמוט נופל לצד השני

הכוונה היא שמוט הוא עצם ממורכז מאסה, כך שמבחינה פיזיקאלית יש לך יתרון מכני להרים אותו על פני חבית למשל (גם לחבית יש מרכז מאסה, אבל זה לא בדיוק באמצע החבית), ובדאמבלים אתה מרים שתי מסות, לכן צריך להפעיל יותר שרירים מייצבים.
מה הכוונה ממורכז מסה?
האם הכוונה ל"גוף שמרכז המסה שלו ממוקם במרכז המרחבי שלו"? יש מצב שבלבלת בין הדברים.
בנוגע לחבית, למיטב ידיעתי מרכז המסה של חבית (שהיא בד"כ גליל או גוף אקסיסימטרי אחר) נמצא בדיוק במרכזה (כל עוד היא מלאה לגמרי או ריקה לגמרי) והסיבה שקשה להרים אותה קשורה יותר להתאמה הארגונומית שלה לידיים שלנו או לתנועת נוזלים בתוכה (מרכז מסה דינמי במידה והיא מלאה חלקית ומאיצה).
אני חושב שמבחינה פיסיקלית אפשר לומר שהסיבה לכך שיותר קל להרים מוט מאשר שתי משקולות נעוצה במספר דרגות החופש של המערכת עבור כל יד.
כפי שציינת, במערכת גוף+דאמבלים יש בסה"כ 3 מסות כאשר כל אחת מהמשקולות נעה במע' צירים משל עצמה ללא תלות באחרת. לעומת זאת המערכת גוף+מוט שבה יש 2 מסות ומע' צירים אחת עבור המוט, יש חצי ממספר דרגות החופש של המע' הראשונה עבור כל יד (תקנו אותי אם אני טועה).
סיבה נוספת היא מומנט האינרציה של המשקולות הקטנות בהשוואה לזה של המוט האולימפי, הדאמבלים יבצעו רוטציה יותר בקלות מאשר המוט והמומנט הנגדי שאנו נפעיל כדי לרסן את הרוטציה יהיה קל יותר להפעלה ע"י שתי נק' אחיזה רחוקות מהמרכז (מוט אולימפי) לעומת נק' אחת במרכז (דאמבל).
בסה"כ מתקבל שקל יותר לשלוט במוט בודד עם שתי ידיים ולא במשקולת בודדת בכל יד בנפרד.

נערך לאחרונה:
אימון עם דאמבלים יכול להיות דווקא טוב אם אתה רוצה לעבוד על השרירים המייצבים, ופחות במטרה להרים כמה שיותר.

אימון עם דאמבלים יכול להיות דווקא טוב אם אתה רוצה לעבוד על השרירים המייצבים, ופחות במטרה להרים כמה שיותר.

מה עובד יותר על המייצבים פרס של 100 קילו ?
או לחיצת כתף של 20 קילו עם דאמבלים ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית