הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סופר סטים דרופ סטים פירמידות והיעילות שלהם

• פותח/ת השרשור NIRAN
  • פורסם בתאריך

NIRAN

משתמש פעיל
691
32
נק' מוניטין:
299
691
32
כמה שאלות בסיסיות:

1. האם יש יתרון כלשהוא בשיטות עבודה הללו?

2. האם יש חסרון בשיטות עבודה הללו? (אם כן למה?)

3. אדם שמבצע אימון כוח בתרגיל מורכב (לחיצת חזה במוט לדוגמא) ועובד RM8, אם הוא ינוח רק דקה בין סט לסט, סביר שהוא יתאושש מספיק לסט הבא?, ואם לא מה ההשלכות לכך?

תודה מראש

1. לא

2. משקלים מגוכחים?

3. כנראה שלא. מה יהיו ההשלכות של זה שהוא לא יתאושש? הוא לא יצליח בסט הבא. DUH! ו-8RM עושים רק לסט אחד. בגלל זה קוראים לזה RM.

• פותח/ת השרשור
מבחינת יעילות יש הבדל? לדוגמא אם המתאמן יקרע את עצמו בסט הראשון 8 חזרות ינוח דקה וסט הבא הוא לא יסחב ויעשה 7 חזרות, אם הוא היה נח לדוגמא 5 דקות ומצליח גם סט שני 8 חזרות, הסט השני היה יעיל יותר?

אם בדרופ סט יש עומס מתמשך על השריר קצת מעבר לממוצע (ואני מניח שכתוצאה מכך קרעים מיקרוסקופיים), האם ההשפעה שלו תהיה שוות ערך למישהוא שפשוט נח טוב ונתן עוד סט אחרי שהוא התאושש?

אשמח לפירוט, היה לי ויכוח על זה עם עוד מדריך, והבנתי שאני לא יודע להגיד בוודאות למה זה פחות יעיל או טוב...

מבחינת יעילות יש הבדל? לדוגמא אם המתאמן יקרע את עצמו בסט הראשון 8 חזרות ינוח דקה וסט הבא הוא לא יסחב ויעשה 7 חזרות, אם הוא היה נח לדוגמא 5 דקות ומצליח גם סט שני 8 חזרות, הסט השני היה יעיל יותר?

אם בדרופ סט יש עומס מתמשך על השריר קצת מעבר לממוצע (ואני מניח שכתוצאה מכך קרעים מיקרוסקופיים), האם ההשפעה שלו תהיה שוות ערך למישהוא שפשוט נח טוב ונתן עוד סט אחרי שהוא התאושש?

אשמח לפירוט, היה לי ויכוח על זה עם עוד מדריך, והבנתי שאני לא יודע להגיד בוודאות למה זה פחות יעיל או טוב...

מה יותר יעיל? לעשות יותר עבודה או פחות עבודה?

בעזהי"ת

אפשר להגדיר את כל הדרופ סטים, סופר סטים, פירמידות (בצורה שהזכרת - זמן מנוחה מקוצר ובסופו סט עם מספר חזרות נמוך יותר מהסט הקודם), כמאפיינים שונים של volume. עכשיו, volume הוא בסך הכל רק אחד מהגורמים הקובעים במערכת הכללית של תוכנית אימון. מה על intensity? על frequency? על ratio? על תזונה נכונה?

בעיני, הסיבה שאפשר לומר למדריך ההוא, מדוע לא להתעסק עם כל הבלבולי שכל האלה, אינה קשורה רק לתוכן שלהם כשלעצמם, אלא לכך שבמקום להקדיש את האנרגיה לדברים החשובים הרבה יותר, מבזבזים את הזמן על דברים שבשורה התחתונה לא יביאו לשום מקום רציני, חוץ מהרגשת פאמפ.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, זה נכון להגיד שבדרופ סט - סופרסט הזמן פעולה של השרירי ארוך והסיבים הלבנים שהם בעלי הפוטנציאל הגבוהה ביותר לפיתוח כוח ומסה עשו את שלהם (כמה זמן עד שהם לא נהיים דומיננטיים? 10שניות?) בעצם ועכשיו יותר עומס יפול על האדומים - ורודים = פחות יעיל לכוח ומסה?

בעזהי"ת

אפשר להגדיר את כל הדרופ סטים, סופר סטים, פירמידות (בצורה שהזכרת - זמן מנוחה מקוצר ובסופו סט עם מספר חזרות נמוך יותר מהסט הקודם), כמאפיינים שונים של volume. עכשיו, volume הוא בסך הכל רק אחד מהגורמים הקובעים במערכת הכללית של תוכנית אימון. מה על intensity? על frequency? על ratio? על תזונה נכונה?

בעיני, הסיבה שאפשר לומר למדריך ההוא, מדוע לא להתעסק עם כל הבלבולי שכל האלה, אינה קשורה רק לתוכן שלהם כשלעצמם, אלא לכך שבמקום להקדיש את האנרגיה לדברים החשובים הרבה יותר, מבזבזים את הזמן על דברים שבשורה התחתונה לא יביאו לשום מקום רציני, חוץ מהרגשת פאמפ.

סממק,אי אפרש לתת מוניטין.

---------- התגובה התווספה ב 16:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:50 ----------

מה יותר יעיל? לעשות יותר עבודה או פחות עבודה?

זמן לא פאקטור?
נ.ב. זה לא משנה כמה זמן ישבתם בחדר אוכל-זה כמה קציצות אחלתם..:hoel

---------- התגובה התווספה ב 16:54 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:51 ----------

אם מישהו נורה חשוב יבקש נורה יפה אני יספר על העמדה שלי לגבי השאלה. בינתיים רשאיים לנחש מהיא...👏

---------- התגובה התווספה ב 16:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:50 ----------

זמן לא פאקטור?

---------- התגובה התווספה ב 16:54 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:51 ----------

אם מישהו נורה חשוב יבקש נורה יפה אני יספר על העמדה שלי לגבי השאלה. בינתיים רשאיים לנחש מהיא...👏

איך זמן זה פקטור?

בעזהי"ת

אני שואל את עצמי מה מביא להשתמש במונחים הלועזיים כשלכל אחד מהם יש מקבילה בעברית (נפח, עצימות, תדירות). זה נשמע יותר אותנטי?

בעזהי"ת

אני שואל את עצמי מה מביא להשתמש במונחים הלועזיים כשלכל אחד מהם יש מקבילה בעברית (נפח, עצימות, תדירות). זה נשמע יותר אותנטי?

(אמר האדון הדוקטור הגדול, מר הרחב גבי, בוחן גירסאות הניסוי של חברת אפל?! אבל הנה לך, בדיוק דקות ספורות לפני תגובה נוכחית זאת, הנפח והתדירות והעצימות המקודשים. מקווה שלפחות עכשיו דרך זה שניסית לעשות ממני אהבל, ולטעמך אפילו הצלחת, אתה מרגיש יותר חכם ומלומד).

זמן לא פאקטור?

בבקשה בבקשה!!
אני רוצה נורה יפה, בדיוק נשרפה לי פה אחת בחדר :(

בעזהי"ת

(אמר האדון הדוקטור הגדול, מר הרחב גבי, בוחן גירסאות הניסוי של חברת אפל?! אבל הנה לך, בדיוק דקות ספורות לפני תגובה נוכחית זאת, הנפח והתדירות והעצימות המקודשים. מקווה שלפחות עכשיו דרך זה שניסית לעשות ממני אהבל, ולטעמך אפילו הצלחת, אתה מרגיש יותר חכם ומלומד).

אז לא הבנתי, ניסית לעשות רושם או לא? אני מבין ששום דבר לא השתנה מימי פורום חדרי כושר בתפוז, בעזהי"ת.

בעזרת הלורד לטיסימוס בע"מ

לא, תיארתי לעצמי שאנשים כמוך לא מתפתחים, לא ציפיתי ליותר. אבל רוח תעשה במקום אחר, רק לי מותר כאן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית