הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תכנית אימונים לצבא

yakovfraind

משתמש מתחיל
132
0
נק' מוניטין:
6
132
0
נתונים:
משקל- 72
גובה -168
גיל -17

אני רוצה להתחיל להתאמן לקראת הצבא ואני רוצה להשתפר בריצות וסיבולת שריר... מבחינת כח אני חושב שאני בסדר יש לי כח בסיסי שנראה לי יספיק...

איך התכנית אימונים שלי צריכה להראות??
חשבתי על 4 אימונים בשבוע שמתוכם שני אימוני נפח בריצה ושני אימוני אינטרוולים ואחריהם/לפניהם אימון לשיפור סיבולת בסגנון קרוספיט

זה נשמע בסדר או שצריך לשנות משהו?

לדעתי תעשה רק קרוספיט תעקוב אחרי האתר
קרוספיט בקטע של צבא זה ה דבר מתחילים להכניס את זה לאט לאט ליחדות מובחרות
וקיצני מדס עוברים קורס של קרוספיט

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא שבאתר שלהם יש הרבה יותר עבודה על סיבולת שריר מאשר על ריצה וריצה זה הכי בעייתי בשבילי כי הזמנים שלי והמרחק שאני מצליח לרוץ לא כלכך טובים .

האמת היא שאני חייל וכרגע מתכונן לגיבוש שייטת(למרות הפז"ם שלי חח)
לדעתי למתחיל קרוספיט זה קשה מדי,ואם אין לך קבוצה שמתאמנת באיזור זה די מבולגן(כמו שאמרתי-לדעתי).
תעבוד על כוח ותשלב אירובי.
אני חושב שלשלב 3 אימוני ריצה הכי טוב ופשוט לשלב עם אימון הAB שנמצא באתר.
איזה ריצות אתה צריך לעשות בתור מתחיל?מתחיל צריך להתחיל מריצות נפח.למה?כדי לבנות לעצמו סיבולת.
זה אולי נשמע מוזר אבל ריצות נפח הן הבסיס להכל.
שיהיה בהצלחה!

לדעתי למתחיל קרוספיט זה קשה מדי,ואם אין לך קבוצה שמתאמנת באיזור זה די מבולגן(כמו שאמרתי-לדעתי).
איזה ריצות אתה צריך לעשות בתור מתחיל?מתחיל צריך להתחיל מריצות נפח.למה?כדי לבנות לעצמו סיבולת.
שיהיה בהצלחה!

כמה זמן אתה בצבא? איפה היית לפני כן ואיך השגת את הגיבוש?

כמה זמן אתה בצבא? איפה היית לפני כן ואיך השגת את הגיבוש?
עוד לא השגתי אותו...אני מגיש טופס 55 בקרוב.אבל זה מטכלי לקבל
אני עם פרופיל 72 חריג חי"ר.
לפניי זה הייתי בנח"ל,קורס מכי"ם ואז פלטו אותו לג'וב(לא רוצה להכנס לסאגה הזאתי).
בקיצור החלטתי שאני מוכן לוותר על הפז"ם במידה ואתקבל והתחלתי להתאמן
תוכנית האימונים שלי היא הAB שיש כאן באתר(עם כמה שינויים קטנים מפאת חוסר המכשירים)
3 ריצות בשבוע-פעמיים 5 ק"מ בקצב מהיר(4 דקות לק"מ)ופעם אחת 10 ק"מ/אינטרוואלים.
בקרוב אתחיל לשלב שחייה

עוד לא השגתי אותו...אני מגיש טופס 55 בקרוב.אבל זה מטכלי לקבל
אני עם פרופיל 72 חריג חי"ר.
לפניי זה הייתי בנח"ל,קורס מכי"ם ואז פלטו אותו לג'וב(לא רוצה להכנס לסאגה הזאתי).
בקיצור החלטתי שאני מוכן לוותר על הפז"ם במידה ואתקבל והתחלתי להתאמן
תוכנית האימונים שלי היא הAB שיש כאן באתר(עם כמה שינויים קטנים מפאת חוסר המכשירים)
3 ריצות בשבוע-פעמיים 5 ק"מ בקצב מהיר(4 דקות לק"מ)ופעם אחת 10 ק"מ/אינטרוואלים.
בקרוב אתחיל לשלב שחייה

איך בדיוק קיבלת חריג חי"ר? אני פרופיל 72 כרגע עם פז"ם של ~9 חודשים באיסוף קרבי ואני שונא את החיל הזה, אני כבר המון זמן מחפש לברוח משם לטובת חי"ר, אבל אני לא יודע אם אני אצטרך לעשות הכשרה נוספת אם אני אצליח להתקבל לחי"ר, או אם בכלל יקבלו אותי עם פז"ם של 9 חודשים?

קשה מאוד להשיג את זה..נאבקתי בהם חצי שנה לפניי הגיוס ועד לגיוס עצמו!
הכל תלוי בסעיף שלך
והכל אפשרי בצבא..למרות ש9 חודשים+כמה הכשרות מאחורייך..זה בעייתי
תנסה!

• פותח/ת השרשור
שיהיה בהצלחה!

דבר ראשון תודה על התגובה
דבר שני- הריצות שלי על הפנים ואני יכול במקסימום לרוץ 3000 וגם זה בקושי... אני משער שהתוצאה שלי ב2000 היא בערך 10 דקות... איך כדאי להתחיל את האימונים-להעלות כל פעם בזמנים או במרחק?? המטרה שלחי היא להשתפר ב2000 אבל גם להצליח לרוץ למרחק גדול יותר כמו 5 קילומטר

בינתיים תעבוד על מרחק
כשתגיע למצב שבו אתה יכול לרוץ 7 ק"מ,אז תתחיל להגביר את הקצב על חשבון מרחק

• פותח/ת השרשור
בינתיים תעבוד על מרחק
כשתגיע למצב שבו אתה יכול לרוץ 7 ק"מ,אז תתחיל להגביר את הקצב על חשבון מרחק

אחלה אז אני אתחיל בריצות אלפיים וכל אימון אני אנסה לעלות 200 מטר בערך ונראה כבר איך ההתקדמות תהיה... כדאי לשלב אימון אינטרוולים אחד או להתחיל ב3 אימוני נפח וזהו??

אני מאמין שקודם עדיף לך להוריד את ה2000 לזמן שנחשב טוב(לפי מבחן בר אור כ6 דקות זה כל הנקודות, אך 8 דקות זה מספיק) ולכם קודם תשפר את ה2000 ורק אז תוסיף מרחק.

• פותח/ת השרשור
אני מאמין שקודם עדיף לך להוריד את ה2000 לזמן שנחשב טוב(לפי מבחן בר אור כ6 דקות זה כל הנקודות, אך 8 דקות זה מספיק) ולכם קודם תשפר את ה2000 ורק אז תוסיף מרחק.

איך לשפר את הריצת 2000?? לפי מה שהבנתי באשכול הזה: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=15701 כדאי להגיע קודם למצב שאני אוכל לרוץ 4000 ורק אז להתחיל אינטרוולים ולהוריד זמנים בריצת 2000. כדאי לנסות את מה שכתוב שם או פשוט לרוץ כל הזמן 2000 ולנסות להוריד את הזמנים??

יש הרבה דרכים ושיטות ולכל אחד יש אחרת הכל שאלה מה המטרה בסופו של דבר.

אם אתה לא חושב שיש איזה יחידה מיוחדת שאתה רוצה להתקבל להגיע למצב שתוכל לרוץ 4000 לדוגמא זה יהיה עדיף, אבל אם לא כדאי לך קודם להתמקד בחלק של המבחן הכושר(בר אור) 70% מהציון הוא על הריצת אלפיים אז זה שיקול שלך.

• פותח/ת השרשור
יש הרבה דרכים ושיטות ולכל אחד יש אחרת הכל שאלה מה המטרה בסופו של דבר.

אם אתה לא חושב שיש איזה יחידה מיוחדת שאתה רוצה להתקבל להגיע למצב שתוכל לרוץ 4000 לדוגמא זה יהיה עדיף, אבל אם לא כדאי לך קודם להתמקד בחלק של המבחן הכושר(בר אור) 70% מהציון הוא על הריצת אלפיים אז זה שיקול שלך.

המטרה היא לעבור את היום סיירות ואחריו את הגיבוש שאני אקבל... אתה צודק שעדיף לשפר בהתחלה את הריצת2000 אבל השאלה שלי היא מה השיטה הכי טובה לעבוד על הריצה הזאת- לעבוד רק על ריצות 2000 או להתחיל באימוני נפח ורק אז לנסות לרוץ בקצב יותר מהיר את ה2000??

אז לפי דעתי או לעשות 2000 ולנסות לקצץ זמנים או לעשות דבר כזה:
תבדוק מה ה2000 שלך
חלק את התוצאה ל5
תעשה 5 סטים של 400 מטר ותנסה להוריד שניות מהתוצאה שיצאה לך אחרי שחילקת את ה2000.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית