הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לחיצת רגליים VS סקוואט

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
בעקבות המאמר שפורסם לאחרונה,
רציתי לתת לכם את חוות דעתי על תרגילי הרגליים.

אני בדר"כ מבצע גם סקוואט וגם לחיצת רגליים במכונה כשיש לי אימון רגליים.
בתרגיל הסקוואט קשה לי מאוד לבצע את התנועה נכון- תמיד הגב מתעגל לי בעלייה ואני מרגיש שהגב עובד כשאני עולה למעלה.
דבר שני- אני לא מרגיש ממש שהרגליים שלי גמורות אחרי סקוואט (ואני מרים משקל די גבוה יחסית אליי).
רק כשאני עושה לחיצת רגליים עם מכונה, אז אני מרגיש את הרגליים עובדות קשה ואחר כך הן גמורות וקשה לי אפילו ללכת..
יכול להיות שיותר יעיל בשבילי לעבוד רק על לחיצת רגליים? כבר הגעתי למשקל גבוה בתרגיל הזה ואני מרגיש שהוא עובד הכי חזק על שרירי הרגליים שלי.

אשמח לשמוע את דעתכם. 😃

לי הכי כואבות הרגליים אחרי שינה. אז אולי פשוט כדאי לישון הרבה.

תעלה לפה סקוואט שלך
הגב שלך מתעגל או בגלל הרגל או שהבטן והגב תחתון שלך חלשים.

שבור מקביל ותגיד לי עם כואב לך
כמס סטים וחזרות אתה עושה בסקוואט? כמה הסקוואט שלך בכלל?

לג פרס זה תרגיל לארבע ראשי. סקוואט זה הרבה יותר מזה.

• פותח/ת השרשור
עד עכשיו עשיתי 4 סטים לסקוואט, אבל עכשיו ירדתי ל-3, כי ברביעי כבר ממש קשה לי וזה נראה לי יותר מדי (האם אני צודק? שלושה סטים מספיקים?)

אני מבצע 8-6 חזרות עם משקל של כ-96 ק"ג. יש לציין שלאחר כל ירידה עם המוט, אני מתנשף כמה שניות טובות (לפעמים אפילו 15-20 שניות ויותר) עד לירידה נוספת.. האם זה תקין? או שזה מוריד מהיעילות של התרגיל? כי אני לא מצליח לרדת ולעלות ברצף ולסיים סט תוך שניות. אני צריך את ה-20-30 שניות בין ירידה לירדה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית