נק' מוניטין:
58,706
- 103,267
- 12,429
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
רמת המחייה בארצות הברית כבר כמה עשרות שנים מהגבוהות בעולם, ככה שפה לא בוכים. לכל עני היום יש אוכל במקרר ומקום מגורים, בניגוד לאזור שנה 1900 ש 30% מהאוכלוסיה אכלה מהפחי זבל.משה, כפי שידוע לי משנה שעברה, אתה חי בארה"ב. האם גם הציבור חושב שהמחאיה עלתה בעשור האחרון? אני חושב שגם שמה שמו לב. פתאום יש כל מיני מכשירים שפתאום כולם צריכים.
רמת המחייה בארצות הברית כבר כמה עשרות שנים מהגבוהות בעולם, ככה שפה לא בוכים. לכל עני היום יש אוכל במקרר ומקום מגורים, בניגוד לאזור שנה 1900 ש 30% מהאוכלוסיה אכלה מהפחי זבל.
100 שנה אחורה מבחינה היסטורית זה מעט מאוד זמן.טוב שלא הלכת אחורה למאה ה14 למגפת האבעבועות השחורות...😆
מה אתה רציני? יש הומלסים בכל חור שאני לא מאמין שיש להם רמה כזאת גבוהה,רמת המחייה בארצות הברית כבר כמה עשרות שנים מהגבוהות בעולם, ככה שפה לא בוכים. לכל עני היום יש אוכל במקרר ומקום מגורים, בניגוד לאזור שנה 1900 ש 30% מהאוכלוסיה אכלה מהפחי זבל.
ההומלסים שאתה רואה ברחוב הם הומלסים מבחירה. רובם אלכוהליסטים או מסוממים ובגלל זה הם שם. כשאני אומר על מצב עוני, אני מדבר על שליש מהאוכלוסיה שאכלה פעם מהפחים ואנשים היו נופלים באמצע הרחוב מרעב ומתים. היום גם אותם ההומלסים שחיים בפארק יש להם כסף לסיגריות ולאכול, לא תראה אותם מתים.מה אתה רציני? יש הומלסים בכל חור שאני לא מאמין שיש להם רמה כזאת גבוהה,
חוץ מזה שאומרים שיש איזה 9% אבטלה (אל תתפוס אותי במילה כי אני לא זוכר בבירור) למרות שבפועל זה יותר בכיוון של ה15-20% ...
המצב בארה"ב לעניים\האוכלוסייה החלשה\קשיי היום או איך שלא תיקרא להם (וגם עולים חדשים-מהגרים) דיי מחורבן ועדיף לחיות בישראל במיוחד למי שאין גב\GC
והמצב הכלכלה בארה"ב פגע בכל בנאדם וזה לא משנה מה יש לו בכיס אז זה לא ממש רמת מחייה טובה כמו שאתה מתאר.
...ההומלסים שאתה רואה ברחוב הם הומלסים מבחירה. רובם אלכוהליסטים או מסוממים ובגלל זה הם שם. כשאני אומר על מצב עוני, אני מדבר על שליש מהאוכלוסיה שאכלה פעם מהפחים ואנשים היו נופלים באמצע הרחוב מרעב ומתים. היום גם אותם ההומלסים שחיים בפארק יש להם כסף לסיגריות ולאכול, לא תראה אותם מתים.
% האבטלה אמיתי בארה"ב הוא באזור ה 18%, אבל אלו אותם גם בטלנים שמקבלי דמי אבטלה כבר זמן רב ולא רוצים ללכת לעבוד (או כאלו שהאגו שלהם גדול מידי והם לא מוכנים לקחת עבודה עם שכר נמוך יותר).
קשה לי להאמין שיש הומלסים מבחירה מצד שני שמעתי פעם מישהו שאמר לי את זה ומי יודע שבארה"ב לא חסרים חולי נפש..מבחינה הגיונית הייתי אומר שרובם הם לא מרצון אבל שוב אין לי מושג לא יצא לי לשבת על כוס קפה עם הומלס.
בקשר לאחוז האבטלה, אז כן בערך קלעתי לאזור ולשם השוואה המצב בישראל יותר טוב מבחינת סטטיסטיקה.
והאם עדיף להיות עני בישראל או בארה"ב? הייתי בוחר בהחלט להיות עני בארה"ב. יש להם הרבה יותר זכויות, הרבה יותר אופציות להעמיד את עצמם על הרגליים ועוד. לשם השוואה אתה יכול לקבל תלושים למזון מהמדינה + דיור במחיר מסובסד (דירה ב 300-400 דולר לחודש שזה כלום כסף) + עוד הרבה דברים אחרים (אם אתה לא עובד אתה מקבל דמי אבטלה של 700-800 דולר בחודש).
אני התכוונתי שבזמן האחרון אני שומע אנשים ורובם הם כל ההיפים תומכי העקרונות המפגרים של ההפגנות שאומרים לא טוב פה לא טוב פה הכי טוב לגור בארה"ב - ארץ החלומות שמתגשמים - איפה שאנשים מחלקים כסף ברחוב. אחרי חצי שנה חוזרים בלי אגורה... קשה מאוד להגר לשם במיוחד שאין גב\פרוטקציות ולזה התכוונתי.
להיות עני בישראל או בארה"ב, זו שאלה מעניינת כי זה תלוי בהרבה דברים ועניים ישראלים אני חושב שיש להם סיכוי לעלות מקו העוני דווקא פה.
בידיוק מה שאמרתי, שאמרתי שמחלקים כסף ברחוב התייחסתי לזה מה שאומרים לי.בקשר לזה שמחלקים כסף ברחוב, זה זיוני שכל של ישראלי ממוצע שחושב שבארה"ב הכל וורוד. אם אין לך גב כלכלי, לבוא לכאן בלי השכלה אקדמאית או עבודה מסודרת, זה כמעט בלתי אפשרי.
מי היה מאמין שנסכים...אני שונא טפשים, הם רוצים להפוך את המדינה לקומוניסטית.