הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסתמן: יוצאי צבא ייהנו מדיור מוזל לפני חרדים

בעזהי"ת

אתה בהחלט משלם עליו, כמו על חינוך, בריאות וכל שירות אחר. ואמנם אתה משלם עליו גם בכוח האדם שלך, וגם בכספי המסים שלך. הנקודה כאן, שמדובר בשירות בטחון קיומי לאזרח, ולא מגלומניה מיליטריסטית חסר עמוד שדרה מוסרי. אם היה מדובר בגיוס חובה לצורך פתיחה במלחמת עולם לשם השגת שליטה על בארות הנפט במפרץ הפרסי - אכן כדבריך.

אז לפי ההיגיון הזה, אפשר גם להכריח כל אחד להיות מורה בחינם לתקופה מסויימת, לעבוד בביטוח לאומי בחינם לשנה שנתיים ואולי גם לתרום כמה שנים טובות למשטרה. הרי מישהו חייב לעשות את כל זה, נכון? שירות לאזרח, כן?

בעזהי"ת

אז לפי ההיגיון הזה, אפשר גם להכריח כל אחד להיות מורה בחינם לתקופה מסויימת, לעבוד בביטוח לאומי בחינם לשנה שנתיים ואולי גם לתרום כמה שנים טובות למשטרה. הרי מישהו חייב לעשות את כל זה, נכון? שירות לאזרח, כן?

אם לא היה די בכספי משלם המסים כדי לממן את השירותים האלה, מדוע לא בעצם?

אתה כותב בלשון הגזמה, "שנה שנתיים", וברמה הזו באמת הדברים נשמעים מופרכים. אבל אם אנסח את הטענה שלי לכדי ערב חובה פעם בשבועיים במשמר האזרחי, בישובי ספר? (מה שבלאו הכי מתרחש לא מעט). הסיבה היחידה שתהיה כאן לשלול זאת, באופן ניסוח שכזה, תהיה חוסר יעילות בכוח אדם לא מקצועי לצורך התפקידים האלה (הוראה, למשל). אבל שירות אזרחי-צבאי למי שלא עולה על מדים, בקווי יצור של מפעלים תומכי לחימה? (ואיני מתכוון לעבודות פרך!) מדוע לא בעצם, ודווקא בשם השיוויון בפני החוק?

בעזהי"ת

אתה כותב בלשון הגזמה, "שנה שנתיים", וברמה הזו באמת הדברים נשמעים מופרכים. אבל אם אנסח את הטענה שלי לכדי ערב חובה פעם בשבועיים במשמר האזרחי, בישובי ספר? (מה שבלאו הכי מתרחש לא מעט). הסיבה היחידה שתהיה כאן לשלול זאת, באופן ניסוח שכזה, תהיה חוסר יעילות בכוח אדם לא מקצועי לצורך התפקידים האלה (הוראה, למשל). אבל שירות אזרחי-צבאי למי שלא עולה על מדים, בקווי יצור של מפעלים תומכי לחימה? (ואיני מתכוון לעבודות פרך!) מדוע לא בעצם, ודווקא בשם השיוויון בפני החוק?

אותה שלילה תופסת גם לגבי השירות הצבאי - כוח אדם לא מקצועי שמבזבז שנים מהחיים שלו בהכנת קפה בחינם. היה עושה את זה בארומה - היה מרוויח כסף, משלם מסים וגם המדינה הייתה מפיקה ממנו יותר.

עכשיו גם אין בעיה עם זה שכל אזרח יחויב לעשות פעם בשבועיים ערב במשמר האזרחי? זה נהיה מגוחך מרגע לרגע.

בעזהי"ת

זו הגזמה מטורפת.
kim-jong-il-twn.jpg

היה גאה בך.

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

הדיון נהיה מעגלי, אז אני אסכם בקצרה ובפעם האחרונה:
1. גודל סד"כ הוא פרמטר זניח לעומת אינספור פרמטרים אחרים. גם בימי קדם, כשהייתה לו יותר חשיבות (לוחם=חרב), הוא היה במקרים רבים overrated. גם בימי קדם צבאות/כנופיות קטנות הביסו אימפריות.

הדיון נעשה מעגלי, היות ולא נשאת עדיין כלל בנטל ההוכחה שסד"כ לא משנה כבר מאות שנים. אין שום סתירה לדברי באיזכור הגאוניות של חניבעל בקרב קאני, או נושאים אחרים. אם אתה טוען שאפשר לשלוח גדוד טנקים בודד כנגד דוויזיה משוריינת, או לשלוח צמד אפאצ'י לונגבאו כנגד מבנה של תריסר Ka-52, או לא יודע מה. אז תוכיח. לא אני באתי להציג כאן גישה מהפכנית בשדה הקרב, אתה באת, ונטל ההוכחה עליך.

עכשיו גם אין בעיה עם זה שכל אזרח יחויב לעשות פעם בשבועיים ערב במשמר האזרחי? זה נהיה מגוחך מרגע לרגע.

הפלא ופלא, בישובי פריפריה שונים, זה קיים כבר עכשיו. כמה מגוחך.

זו הגזמה מטורפת.

מדוע לגייס חבר'ה לשלש שנים, בעוד אחרים לא נושאים בנטל, זו דמוקרטיה מוסרית שמיימית, ולעומת זאת לדרוש מאותם שלא מתגייסים לשאת כחובה בשירות צבאי-אזרחי (קצר הרבה יותר! כתבתי שם "שנה") שיופנה למטרות תומכות לחימה, זו דיקטטורה צפון קוריאנית?

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת
מדוע לגייס חבר'ה לשלש שנים, בעוד אחרים לא נושאים בנטל, זו דמוקרטיה מוסרית שמיימית, ולעומת זאת לדרוש מאותם שלא מתגייסים לשאת כחובה בשירות צבאי-אזרחי (קצר הרבה יותר! כתבתי שם "שנה") שיופנה למטרות תומכות לחימה, זו דיקטטורה צפון קוריאנית?

האמת שכשקראתי, משום מה הבנתי את זה כאילו בנוסף לצבא יצטרכו לעשות שירות נוסף, על כך אני מתנצל, יש הגיון בדבריך.

בעזהי"ת

הדיון נעשה מעגלי, היות ולא נשאת עדיין כלל בנטל ההוכחה שסד"כ לא משנה כבר מאות שנים. אין שום סתירה לדברי באיזכור הגאוניות של חניבעל בקרב קאני, או נושאים אחרים. אם אתה טוען שאפשר לשלוח גדוד טנקים בודד כנגד דוויזיה משוריינת, או לשלוח צמד אפאצ'י לונגבאו כנגד מבנה של תריסר Ka-52, או לא יודע מה. אז תוכיח. לא אני באתי להציג כאן גישה מהפכנית בשדה הקרב, אתה באת, ונטל ההוכחה עליך.

הפלא ופלא, בישובי פריפריה שונים, זה קיים כבר עכשיו. כמה מגוחך.

ידידי, מאחר ואין קורלציה בין גודל סד"כ לבין נצחונות, אז בוודאי שאין גם סיבתיות. מה כ"כ מסובך?

תעשה אתה חשבון כמה דיוויזיות היו להיטלר לעומת כמה דיוויזיות היו לסטאלין, עד שהדלק בטנקים קפא והאספקה הגיעה מבריטניה דרך נמל ארכנגלסק.
במלחמת יום כיפור אוגדה ישראלית כיתרה ארמיה מצרית (ארמיה>אוגדה), והנה קיבלת את היחידה הקטנה שמנצחת גדולה.
בקרב על בריטניה, בריטניה הייתה בנחיתות מספרית.
לאורך כל מלחמות ישראל סבלנו מנחיתות מספרית, ואין עוררין על כך שאנחנו הצבא הסדיר החזק באזור.

יש גם ישובי פריפריה שמתחתנים בתוך המשפחה. אני לא מבין איך הטענה הזו הופכת את זה למקובל.

עריכה: הכוונה הייתה כמובן למלחמות הקונבנציונאליות של ישראל, כך שזה כמובן לא כולל את מלחמת לבנון ועופרת יצוקה.

נערך לאחרונה:
מה עם גיוס לאומי לבתי החולים? שמעתי שחסר אחיות במחלקות. מעכשיו כול אחד יצטרך לתרום גם לצבא וגם למערכת בריאות!

יש גם מחסור בעובדי מוסדות סיעודיים. שכל אחד פעם בשבוע ינגב תחת לזקנים!

בעזהי"ת

תעשה אתה חשבון כמה דיוויזיות היו להיטלר לעומת כמה דיוויזיות היו לסטאלין, עד שהדלק בטנקים קפא והאספקה הגיעה מבריטניה דרך נמל ארכנגלסק.

להזכירך: סטאלין חיסל את רוב הקצונה הבכירה של הצבא האדום, כולל המרשל טוקצ'ובסקי, טרם מלחמת העולם השניה. בנוסף לזאת, הוא הופתע הפתעה גמורה עם פרוץ מבצע ברברוסה. בתנאים אלה, וביכולת העדיפה של הפיקוד הגרמני, הנשק הגרמני והחייל הגרמני, לא פלא שהווארמאכט איים למוטט את בריה"מ כולל, ולמען האמת אם לא היו מרחבי הערבה האינסופיים, עתודות כוח האדם הבלתי נדלות, וכאן כדבריך: גנרל חורף, הוא היה עושה זאת.

אם הצבא האדום היה בשורות הקצונה המלאות שלו, ובהיערכות מוקדמת, המצב היה אחר לגמרי, אכן בזכות הסד"כ העדיף. אז אתה רוצה תמיד לבנות שתהיה לך המכה המקדימה של מוטי הוד, במלחמת ששת הימים? כדאי לך גם להיערך לתרחישים גרועים יותר, שבהם אתה תהיה המופתע, ופתאום צריך להיאבק בזירות שונות, מול כוחות גדולים, כשהעורף שלך מופגז בידי רק"ק וטק"ק, שערביי ישראל יוצאים למהומות, והחמאס שולח את הכל קדימה.

במלחמת יום כיפור אוגדה ישראלית כיתרה ארמיה מצרית (ארמיה>אוגדה), והנה קיבלת את היחידה הקטנה שמנצחת גדולה.

אמנם החלק האחרון של הכיתור, בוצע בידי אוגדה אחת. בפועל היו שם שלש אוגדות: שרון, מגן ואדן, שיצרו את הטריז הראשוני ואת המשכו.

בקרב על בריטניה, בריטניה הייתה בנחיתות מספרית.

קודם כל תראה לי מערכה שהוכרעה דרך האוויר. להזכירך את ההתבטאות של מרשל האוויר האריס? (שדן חלוץ ברוב חכמתו ניסה לשחזר אותה ששים שנה מאוחר יותר... ) "יש הרבה אנשים שטוענים שהפצצות לא יכולות לנצח במלחמה. התשובה שלי לזה היא: שמעולם לא ניסו את זה, ואנחנו נראה".

ומעבר לכל זאת, כבר כתבתי לך: אין שום סתירה לטענתי, בכך שהיו קרבות שבהם הסד"כ הפחות ניצח. אתה צריך להוכיח שסד"כ אינו פקטור, ולא לעשות זאת בקביעה שרירותית, אלא בניתוח היסטורי של קרב גדול אחר קרב גדול שבהם הסד"כ לכאורה היה פקטור משמעותי, בהוכחה שבכלל לא, והוכחה כל כך מבוססת, עד שעכשיו נסכים להתכונן למלחמת יום הכיפורים הבאה, בלי מאגרי מילואים.

נערך לאחרונה:
נו, אז שים לב מה אתה אומר: הוורמאכט היה מקצועי יותר, קטן יותר וחכם יותר וזה היה עדיף על פני גודל הסד"כ הרוסי. בדיוק כמו שטענתי לאורך כל השרשור - גודל הסד"כ זה פקטור זניח לעומת 1001 פקטורים אחרים שמכריעים מערכות - מודיעין, רמה מקצועית של החיילים והמפקדים, טכנולוגיה, טופוגרפיה והיכרות עם השטח, וכן הלאה וכן הלאה.
לא טענתי שמערכות מוכרעות דרך האוויר. אתה טענת "ם אתה טוען שאפשר לשלוח גדוד טנקים בודד כנגד דוויזיה משוריינת, או לשלוח צמד אפאצ'י לונגבאו כנגד מבנה של תריסר Ka-52, או לא יודע מה. אז תוכיח. לא אני באתי להציג כאן גישה מהפכנית בשדה הקרב, אתה באת, ונטל ההוכחה עליך." אז הראיתי לך שסד"כים קטנים ניצחו/מנצחים/ינצחו גדולים, כמו גם טייסות.

לגלות לך עוד סוד - ארה"ב הכריעה את יפן עם חייל אחד - הטייס של אנולה גיי, שביטל את ההשוואות בין גודל הסד"כ היפני לאמריקני.

אני לא צריך עכשיו להתחיל לעבור קרב קרב לאורך ההיסטוריה ולנתח אותו. דוגמאות שבהן סד"כים קטנים ניצחו גדולים לא חסר, וכאמור די לציין שאם אין קורלציה אין סיבתיות.

יש גם מחסור בעובדי מוסדות סיעודיים. שכל אחד פעם בשבוע ינגב תחת לזקנים!
תחלס - להרבה אנשים לא יזיק אם יכריחו אותם לנגב קצת תחת לזקנים, כי זה כנראה הדבר הלא אנוכי היחיד שהם יעשו בשארית חייהם הבוגרים. עד שהם עצמם יגיעו לגיל שהם יצטרכו עזרה בניגוב תחת.

למה בן אדם צריך לעשות מעשים לא אנוכיים? ולמה צריך להכריח אנשים? כפיה זה אחלה, אה?

אז שכל אחד יעשה מה שהוא חושב שמומלץ ולא יכפה על אחרים את ההמלצות שלו.

תחלס - להרבה אנשים לא יזיק אם יכריחו אותם לנגב קצת תחת לזקנים, כי זה כנראה הדבר הלא אנוכי היחיד שהם יעשו בשארית חייהם הבוגרים. עד שהם עצמם יגיעו לגיל שהם יצטרכו עזרה בניגוב תחת.

תענוג
(התגובות שלך. ניגוב תחת של אחרים פחות אטרקטיבי בעיניי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית