חוסר בפרופורציה

• פותח/ת השרשור COSMOS
  • פורסם בתאריך

COSMOS

משתמש קבוע
1,576
1
נק' מוניטין:
345
1,576
1
חזה שלי מאוד מפותח ביחס לשאר הגוף שלי, ז"א הכתפיים והזרועות שלי קטנים ביחס לחזה...
השאלה היא מה עושים? פשוט מפסיקים לעבוד על החזה עד שזה יתאזן???

לפני שאתה לוקח עצות אני מציע לך להבין קודם אם באמת יש לך בעיה.
איך קבעת שהחזה מפותח מדי? אם תתן מידות או תמונה זה יעזור.
כמה זמן אתה כבר מתאמן? אולי זה מוקדם מדי לקבוע מה מפותח ומה לא.
איך אתה מתאמן? אולי אתה עושה משהו שגורם לזה.

• פותח/ת השרשור
פשוט רואים חזה גדול ביחס לשאר הגוף, מאמנים העירו לי על זה והאמת שגם שמתי לב לזה לפני אבל התכחשתי.
אני מתאמן בפיתוח גוף כבר איזה חצי שנה אבל לפני כן הייתי בכדורסל, הייתי עושה איזה 200 שכיבות שמיכה כל יום, זה כנראה נתן לחזה "פור" על שאר הגוף. נוסף על זה יש לי 12 סטים על שריר החזה בתוכנית AB : בנץ' בשיפוע ישר, חיובי ושלילי וסופרסטים על מכונה פרפר (ז"א בפרפר ה6 חזרות הראשונות על הסיבים העליונים וה6 שמיד אחר כך על הסיבים התחתונים). אבל זוהי התוכנית ולא הייתי רוצה לשנות אותה.

פשוט רואים חזה גדול ביחס לשאר הגוף, מאמנים העירו לי על זה והאמת שגם שמתי לב לזה לפני אבל התכחשתי.
אני מתאמן בפיתוח גוף כבר איזה חצי שנה אבל לפני כן הייתי בכדורסל, הייתי עושה איזה 200 שכיבות שמיכה כל יום, זה כנראה נתן לחזה "פור" על שאר הגוף. נוסף על זה יש לי 12 סטים על שריר החזה בתוכנית AB : בנץ' בשיפוע ישר, חיובי ושלילי וסופרסטים על מכונה פרפר (ז"א בפרפר ה6 חזרות הראשונות על הסיבים העליונים וה6 שמיד אחר כך על הסיבים התחתונים). אבל זוהי התוכנית ולא הייתי רוצה לשנות אותה.
תשנה אותה. חסר טעם לחלוטין.

סתם מעניין אותי, איך אתה חושב שאתה עובד על סיבים עליונים מול תחתונים?

אני מבין שאתה מאמין בתוכנית שאתה עושה ונוח לך איתה אבל אני ממליץ לך לשנות אותה.
אתה רק בתחילת הדרך וכדאי לך להתרגל לעבודה נכונה ואיכותית.
אני חושב שכדאי לך לעבור לתוכנית שמתמקדת בתרגילי בסיס (סקוואט,דדליפט ולחיצות) ופחות בתרגילי מכונה ובסופר-סטים כמו שאתה עושה עכשיו, הם לא ממש מועילים לך בשלב זה... ולא הייתי דואג יותר מדי מהחזה, יש לך עוד הרבה זמן לגדול לכל הכיוונים וחוץ מזה חזה מאסיבי זה ברכה (ארנולד וכו'), אני מכיר כמה אנשים שהיו שמחים להתחלף איתך.

*תקרא קצת בפורטל. יש שם יופי של תוכניות והמון מידע חיוני.

זאת הגנטיקה שלך
אין מה לעשות,זה יתאזן עם הזמן
תמשיך להתאמן
בדיוק...
אצלי היו ידיים מפותחות חזה קטן וגב לא מפותח 8 PACK מאוד מפותח ..
כאשר התחלתי להתאמן נראה כאילו הכל השתבש אצלי ,דיספרופורציה מוחלטת ביחס לפלג גוף תחתון
אבל כרגע זה התאזן הזמן וההתמדה יעשו את שלו

• פותח/ת השרשור
תשנה אותה. חסר טעם לחלוטין.

סתם מעניין אותי, איך אתה חושב שאתה עובד על סיבים עליונים מול תחתונים?

אתה משנה את זוית העבודה שלך.. זה קשה להסביר במילים... מדובר במכונה עם ידיות חופשיות והעבודה היא בעמידה מה שמאפשר לך לשחק עם הכיוונים והזויות. בפשטות: בעבודה על הסיבים העליונים הידיים נפגשות בקו ישר עם הפנים ובעבודה על סיבים תחתונים הן נפגשות בקו עקום בערך מול הטבור. יש מבין?

---------- התגובה התווספה ב 19:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:17 ----------

בדיוק...
אצלי היו ידיים מפותחות חזה קטן וגב לא מפותח 8 PACK מאוד מפותח ..
כאשר התחלתי להתאמן נראה כאילו הכל השתבש אצלי ,דיספרופורציה מוחלטת ביחס לפלג גוף תחתון
אבל כרגע זה התאזן הזמן וההתמדה יעשו את שלו

תגיד זה אתה בתמונות של החתימה שלך??😲

אתה משנה את זוית העבודה שלך.. זה קשה להסביר במילים... מדובר במכונה עם ידיות חופשיות והעבודה היא בעמידה מה שמאפשר לך לשחק עם הכיוונים והזויות. בפשטות: בעבודה על הסיבים העליונים הידיים נפגשות בקו ישר עם הפנים ובעבודה על סיבים תחתונים הן נפגשות בקו עקום בערך מול הטבור. יש מבין?
אני מצטער לומר לך שכל מה שהמכונה מאפשרת לך זה לשתף שרירים אחרים בעבודה, כמו למשל הרחב גבי בזמן העבודה על "הסיבים התחתונים". מבחינת חזה, זה אותו שריר שעובד באותה הצורה בדיוק. יש מבין?

• פותח/ת השרשור
אני מצטער לומר לך שכל מה שהמכונה מאפשרת לך זה לשתף שרירים אחרים בעבודה, כמו למשל הרחב גבי בזמן העבודה על "הסיבים התחתונים". מבחינת חזה, זה אותו שריר שעובד באותה הצורה בדיוק. יש מבין?

אחי אני לא עיור, אני רואה בדיוק איזה אזורים של השריר יוצאים ומתי...יכול להיות שההסבר שלי היה לא טוב מצטער אם כן 😉

---------- התגובה התווספה ב 19:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:39 ----------

מה הקשר רחב גבי זה השריר שנמתח בכלל.. 😣

אחי אני לא עיור, אני רואה בדיוק איזה אזורים של השריר יוצאים ומתי...
לא קשור. תסתכל בשרטוט של שרירי השלד, אין דבר כזה סיבים תחתונים וסיבים עליונים. החזה עובד יחד וזה לא משנה מה אתה מרגיש או רואה.
מה הקשר רחב גבי זה השריר שנמתח בכלל.. 😣
קשור, קשור. שום אייקון לא ישנה את זה. תסגור את הידיים מול הטבור, ואז תשלח יד אחת לצד הגוף ותראה שהרחב גבי מכווץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית