הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תמונת גוף האדם - פה הפציעה שלי [ זה לא המפשעה ]

ilayzror

משתמש פעיל
410
0
נק' מוניטין:
19
410
0
עד היום חשבתי שהכאב מגיע מהמפשעה, תאמת אף פעם לא ידעתי מאיפה זה מגיע באמת הכאב הוא רק בסקוואט. אבל היום אחרי האימון הכאב היה גם אחרי האימון, התחלתי לעשות מסאז ופתאום אני מגלה מעין "צינור" קשה כזה ברגל - שם הכאב וזה נראה כאילו זה הולך להקרע או משהו בסגנון

איפה שהנקודה הצהובה
http://img152.imageshack.us/img152/3964/uesc01img0039ra3.gif

uesc01img0039ra3.gif

• פותח/ת השרשור
לא הסקתי אני סתם אמרתי כדי להקצין.
זה מוזר כזה שאתה נוגע במקום אתה מרגיש משהו שבולט וקצת כואב, יש למישהו רעיון מה זה?
[שריר/גיד?]

מהתמונה זה שריר מקרבי הירך.אם כי סטיית התקן בין התמונה החד-ממדית לאבחנה שזה שריר מקרבי הירך שממנו נובע הכאב היא די גבוה.

למען הסר ספק בדיקה פיזיקאלית פשוטה אצל רופא המשפחה.הפנייה לצילום.
כמובן יישום עקרונות הטיפול המונע (RICE).
עד לטיפול שכזה,אם אתה מרגיש כאבים תפסיק להתאמן בתרגילים המאמצים את האיזור ו\או אם זה מופיע במנוחה אל תתחיל להתאמן מלכתחילה

נערך לאחרונה:
לדעתי הבעייה או באחד משרירי המקרבים שנקרא גרסיליס, שזה בערך באיזור שאתה מתאר, או בשריר הסרטוריוס שהוא גם חלק מהמקרבים זה השריר הכי ארוך בקבוצה הזאת..
אבל לא חושב שיש משהו שאתה יכול לעשות חוץ ממנוחה מוחלטת אם תמשיך להתאמן אז רק תחמיר את המצב ובמקרה כזה באמת תצטרך טיפול רציני וחבל להיכנס לדברים כאלה

סרטוריוס הוא לא חלק מהמקרבים. זה חלק מ hip flexors. אבל בהחלט יכול להיות שהפציעה שם. ושוב זה מחזיר אותי לנקודה שאם תסדר את הסקוואט שלך זה יעבור.

עילי תפסיק לשאול פה בפורום. אנשים פה לא אורתופדים ולא מבינים בפציעות ספורט וגם אם כן, אי אפשר לאבחן אותך באינטרנט וזה מאוד לא אחראי מצדך לקבל עצות ומצידנו לתת לך עצות שקשורות למשהו שאין לנו מושג לגביו. גם אם הסקוואט שלך לא מושלם, לא צריכה להיות הרגשת כאב באזור הזה, וסקוואט גם שמבוצע נכון, גורם למתיחה חזקה של השרירים באזור וזה יכול להחמיר לך את הפציעה ולהעיב עליך בעתיד.

גש לאורתופד, בדוק את העניין אם זה מפריע לך ותהיה שקט.

בדקת ברגל השנייה אם יש לך את אותו "צינור"?
הנקודה הצהובה מצביעה על גרסיליס בנקודה שבין השריר לגיד. ניראה לי סתם מתיחה אבל תמיד תבדוק.

• פותח/ת השרשור
בדקת ברגל השנייה אם יש לך את אותו "צינור"?
הנקודה הצהובה מצביעה על גרסיליס בנקודה שבין השריר לגיד. ניראה לי סתם מתיחה אבל תמיד תבדוק.

כן , אין ברגל השנייה כלום. כאבי מתיחה נמשכים הרבה זמן?

גיא אתה צודק, אני רק רוצה לדעת אם זה דבר מוזר שקורה / קורה להרבה אנשים.
אני כל הזמן אומר לעצמי לקבוע תור ואז שוכח...

שאלה מוזרה אתה חש כאבים באיזור האשכים בעיקר במאמץ תוך בטני

אם כן יש מצב שזה אולי דלקת או מתיחה של איזור המפשעה

ממממ אני חי עם הכאב הזה שאתה מדבר עליו בערך 4 שנים. (אותו איזור)
אמנם לא הרגשתי אותו בזמן שעשיתי סקוואטים אבל הוא היה ממשי כל פעם שניסיתי למתוח את האיזור אפילו טיפה או להפעיל אפילו כח מתון בעזרת המקרבים.
לפני שנתיים התחלתי לטפל בזה, הרבה מתיחות אישית נורא עזרו לי אבל לא להרבה זמן חח, בכל אופן תנסה את זה ותראה מה מצבך.
(אישית התייעצתי עם אורתופד וחוץ מכמה צילומים, אולטרה סאונד והרבה כאב ראש לא קיבלתי כלום, אולי יתמזל מזלך אבל חח)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית