הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב בכתף שמאל בלחיצת חזה.

• פותח/ת השרשור Cover
  • פורסם בתאריך

Cover

משתמש מתחיל
165
1
נק' מוניטין:
1
165
1
היי, אחרי שאני עושה לחיצת חזה יש לי כאב בכתף שמאל (בשריר מאחורה), בעקרון זה לא כאב שמפריע לי למשהו, וזה גם לא חזק במיוחד זה רק אחרי סט בבנץ אני מרגיש את זה..

אבל אמרו לי שכתפיים זה מקום רגיש, אז אני רוצה לדעת אם זה נורמאלי, תודה. [=

בעיקרון זה נורמאלי אבל אף אחד לא יוכל להגיד לך בוודאות
מציע לך ללכת לרופא לבדוק את זה ,אתה לא תקבל פה דעה ועצה טובה יותר
תהיה בריא

אתה לוחץ סטייל וינגייט או כמו שצריך?
-רגליים על הרצפה
-גב מוקשת
-תחת נשאר תמיד על הספה
- במהלך התנועה ( העליה והירידה) המרפקים והגוף יוצרים זוית של 45 מעלות בערך

אתה עושה את כל אלה? הטעויות הנפוצות הן:
רגליים על הספה
גב ישר
המרפקים והגוף יוצרים זוית של 90 מעלות

נשמע כמו התחלה של דלקת, תעבוד על הטכניקה שלך ואם ממשיך לכאוב תעשה פרוטוקול פציעות.

אצלי תמיד יש כאבים בבנץ' אבל בסט הראשון כי בסט הראשון אני שם 100 קילו לחמישייה ואז כבר לא כואב

• פותח/ת השרשור
Hamburger - המרפקים והגוף צריכים להגיע לזווית של 45? לא של 90? XD, הכוונה להוריד את המוט עוד למטה? (עד נגיעה בחזה), חוץ מזה אני עושה כמו שאמרת.

מה שאני לא מבין זה למה זה כואב לי רק כשאני עושה בנץ? כשאני עושה לחיצת כתפיים זה לא מפריע לי בכלל...

אם אמשיך לכאוב אני אעשה בדיקה, תודה רבה על התגובות. 😃

• פותח/ת השרשור
לגעת עם המוט בחזה? זה לא עושה ההפך? ככל שאני מוריד יותר אני מערב יותר את הכתף?

בעקרון, ככל שהזוית גבוהה יותר, כך הכתף נפתחת ונמתחת יותר - פוטנציאל לדלקות. אבל מדובר בכתף הקדמית, ואתה מתאר כאב בכתף האחורית, מה שלא כל כך מסתדר לי.

• פותח/ת השרשור
צודק...
יכול להיות שאולי אני פשוט חלש שם? כשהתחלתי להתאמן תמיד נתפסתי באזור הכתף האחורית...

כדי לי לעשות בנץ פרס עם דאמבלים במקום עם מוט? לפי מה שאני זוכר עם דאמבלים אין לי כאב בכתף...
הבעיה היחידה בעבודה על החזה זה שאתה אף פעם לא יודע אם אתה באמת עובד על החזה, לא מרגישים את החזה מתאמץ /:

Hamburger - המרפקים והגוף צריכים להגיע לזווית של 45? לא של 90? XD, הכוונה להוריד את המוט עוד למטה? (עד נגיעה בחזה), חוץ מזה אני עושה כמו שאמרת.

מה שאני לא מבין זה למה זה כואב לי רק כשאני עושה בנץ? כשאני עושה לחיצת כתפיים זה לא מפריע לי בכלל...

אם אמשיך לכאוב אני אעשה בדיקה, תודה רבה על התגובות. 😃

90 מעלות לא, זה בטוח. לי אישית נוח עם 45 מעלות, תתחיל מזווית של 60.

הגזמת עם ה-45 מעלות. לא 90, אבל גם לא 45.

אתה בטוח שהבנת אותי? או שלא הסברתי טוב. אם אנחנו מדברים על אותו דבר אז הייתי בטוח ש45 זה בסדר גמור, ככה אני עושה וזה מרגיש מעולה. זה בטוח יותר טוב מ90 מעלות ( שעשיתי את זה היו לי כאבים נוראים בכתפיים).

---------- התגובה התווספה ב 16:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:24 ----------

בעקרון, ככל שהזוית גבוהה יותר, כך הכתף נפתחת ונמתחת יותר - פוטנציאל לדלקות. אבל מדובר בכתף הקדמית, ואתה מתאר כאב בכתף האחורית, מה שלא כל כך מסתדר לי.
מה שהוא מתאר גם קרה לי. לא יודע ממש איך להסביר את זה

צודק...
יכול להיות שאולי אני פשוט חלש שם? כשהתחלתי להתאמן תמיד נתפסתי באזור הכתף האחורית...

כדי לי לעשות בנץ פרס עם דאמבלים במקום עם מוט? לפי מה שאני זוכר עם דאמבלים אין לי כאב בכתף...
הבעיה היחידה בעבודה על החזה זה שאתה אף פעם לא יודע אם אתה באמת עובד על החזה, לא מרגישים את החזה מתאמץ /:

נסה רגע להגיע עם המרפק לגובה הכתף ואחר כך להוריד את כף היד למטה כמה שאתה יכול..... ( תוך כדי שהמרפק בגובה הכתף) תגיד אם זה כואב לך- אם כן זה נראה לי מה שהיה לי

אתה בטוח שהבנת אותי? או שלא הסברתי טוב. אם אנחנו מדברים על אותו דבר אז הייתי בטוח ש45 זה בסדר גמור, ככה אני עושה וזה מרגיש מעולה. זה בטוח יותר טוב מ90 מעלות ( שעשיתי את זה היו לי כאבים נוראים בכתפיים).
אני חושב שהבנתי אותך. 45 מעלות זה שהמרפק באמצע הדרך בין ישר עם הכתף לבין צמוד לגוף. זה יותר טוב מ-90 מעלות, אין ספק, אבל זה מוגזם. צריך בערך 60 מעלות, כלומר המרפק מעט מורם ממצב של אמצע, לכיוון הכתף.

---------- התגובה התווספה ב 16:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:42 ----------

נסה רגע להגיע עם המרפק לגובה הכתף ואחר כך להוריד את כף היד למטה כמה שאתה יכול..... ( תוך כדי שהמרפק בגובה הכתף) תגיד אם זה כואב לך- אם כן זה נראה לי מה שהיה לי
אבל שוב, זה לא הגיוני. אם הבנתי אותך נכון, מה שנמתח זה החזה והכתף הקדמית. אתם מתארים מצב של כאבים בכתף האחורית.

אני חושב שהבנתי אותך. 45 מעלות זה שהמרפק באמצע הדרך בין ישר עם הכתף לבין צמוד לגוף. זה יותר טוב מ-90 מעלות, אין ספק, אבל זה מוגזם. צריך בערך 60 מעלות, כלומר המרפק מעט מורם ממצב של אמצע, לכיוון הכתף.

---------- התגובה התווספה ב 16:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:42 ----------

אבל שוב, זה לא הגיוני. אם הבנתי אותך נכון, מה שנמתח זה החזה והכתף הקדמית. אתם מתארים מצב של כאבים בכתף האחורית.

כן, הבנת אותי נכון.

אין לי שמץ של מושג איך להסביר את הכאב, יכול להיות שיש שם איזה שהיא רצועה שעוברת בין הכתף הקדמית לאחורית?

הגיוני, הגיוני...בחגורת הכתף יש די הרבה שרירים ורצועות וגידים. אם יהיה לי זמן (ומישהו אחר לא יביא בינתיים) אעלה לך מאוחר יותר לינק עם פירוט רלוונטי.

התחלתי ולכן אסיים...
1. התיחסות כללית לכאבי כתפיים (בקונטקסט של מתאמני כוח) - שים לב לחלק הנכבד שמיוחד ל "כתף אחורית"
http://www.elitefts.com/documents/shoulderpain.htm

(זה אפילו נפתח באמירה שזהו כאב שכיח אצל בנצ'רים)

2. תאור של השרירים בכתף אחורית (+חלק עליון של הזרוע)
http://www.gwc.maricopa.edu/class/bio201/muscle/arm/shldrp.htm

ואגב, כתוצאה מלא מעט שרירים וגידים בחגורת הכתף קורה לא מעט שבן אדם שכואב לו מתקשה בעצמו לדעת או להצביע על מה בדיוק המקור וגם לאורטופדים לא תמיד קל לאבחן (כל מי שביקר רופא כזה שם לב די מהר)

התיחסות כללית לכאבי כתפיים (בקונטקסט של מתאמני כוח) - שים לב לחלק הנכבד שמיוחד ל "כתף אחורית"

מוזר... לא מבין מה הסיבה לזה.

תאור של השרירים בכתף אחורית (+חלק עליון של הזרוע)
הבחור בתמונות נראה כמו ניצול משתיקת הכבשים LOL

התחלתי ולכן אסיים...
1. התיחסות כללית לכאבי כתפיים (בקונטקסט של מתאמני כוח) - שים לב לחלק הנכבד שמיוחד ל "כתף אחורית"

2. תאור של השרירים בכתף אחורית (+חלק עליון של הזרוע)

ואגב, כתוצאה מלא מעט שרירים וגידים בחגורת הכתף קורה לא מעט שבן אדם שכואב לו מתקשה בעצמו לדעת או להצביע על מה בדיוק המקור וגם לאורטופדים לא תמיד קל לאבחן (כל מי שביקר רופא כזה שם לב די מהר)

הכאב שתיארתי מתחיל בכתף האחורית ונגמר באמצע הזרוע כמעט, זה באמת דיי נפוץ?

אני חושב (אבל לא בטוח) שהכי נפוץ אלו דלקות בסופראספינטוס (בגיד שלו, ואז הכאב הוא 'מקדימה') אבל
מבחינתך זה לא משנה. מה שהכי 'נפוץ' והכי רלוונטי זה מה שגורם לך לכאבים : ))

• פותח/ת השרשור
אז מה לעשות לפי דעתך?

היום הייתי בחדר כושר, מסתבר שכשאני מצמיד את השכמות אחת לשניה , אני לא מרגיש את הכתף... אולי רק טיפה אחרי שאני מסיים.

אני רק רוצה שתבינו, הכאב ממש חלש, זה לא כאב, זה כמו שריר טיפה תפוס... הסיבה היחידה שאני משגע אותכם זה כי אמרו לי להזהר מדלקות בכתפיים.

אנסה למקד את המקום, גובה הבית שחי, אבל בגב, הלוואי ויכולתי להיות יותר מובן XD

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית