תוספות תזונה ומסת שריר

מצב
השרשור נעול
שלום לכולם קוראים לי יקיר אני נער בן 16 שעובד כבר חצי שנה בחדר כושר על מסה ואני השתמשתי בגיינר בחודשיים הראשונים ואחר כך עברתי לחלבון סוכר ענבים וקראטין
עכשיו השאלה שלי האם אחרי שאני אסיים עם תקופת המסה ויעשה חיטוב ואפסיק להתאמן ולצרוך את האבקות ( או שאני ימשיך להתאמן ופשוט יפסיק עם האבקות כי זה הרבה כסף )

האם השרירים בגוף שלי יעלמו ויהפכו לשומן ?

או שזה ישאר שריר במידה ואני יקפיד על תזונה נכונה <?

או שזהו התחלתי עם חדר כושר ועכשיו אני חייב להתאמן עד שאני מת כדי לא לאבד את המסה ?

תודה לכל מי שעוזר לי

השרירים בגוף לא נעלמים, ובטח שלא הופכים לשומן. השרירים יישארו עלייך עד אחרי מותך. מה שישתנה במצבם הוא הנפח. תזונה נכונה ואימונים מתאימים "ינפחו" את השרירים וישאירו אותם בנפח מסויים.

אימון עד המוות (כפי שתיארת) יביא לתשישות מיותרת, פציעות ואף הפסקת אימונים כפוייה.

תתאמן בצורה מסודרת, תאכל בצוה מסודרת, ואל תיכנס לאובססיה בנושא.

תדאג לקרוא את המאמרים שמפורסמים באתר, ולהתייעץ עם מומחים במקום מגוריך לפני שאתה מנסה משהו חריג.

אז מה שאתה אומר שהשריר שיש לי לאחר תקופת החיטוב זה שריר שישאר לי לתמיד ?

השאלה הראשית שלי האם האבקות שאני לוקח כרגע יגרמו לשריר להפוך "למדלדל " כאילו שומן אחרי שאני יפסיק להשתמש בהם ?

השריר שיש לך כרגע ישאר עלייך, אבל "יישרף" (= יאבד מסה) עם הזמן. האבקות שצרכת לא יהפכו את השריר למידלדל, ובטוח שלא שומן.

הנה שיעור קטן באנטומייה אנושית (המומחים מוזמנים לתקן בטוב טעם ובחכמה):

העור המקיף את הגוף עשוי שכבות (כולל שומן). הוא מקיף את כל הגוף, וכשהגוף מתרחב / מתכוץ באיזורים מסויימים, העור מתמתח בהתאם. קרי: מתווספת מסה, העור מתמתח יותר, נוצרים עוד תאי עור. יורדת מסה, העור מתכווץ , מיוצרים פחות תאי עור.

שני דברים חשובים שיש לזכור: 1) תאים נוצרים ומתים בכל עת, בכל מקום בגוף. במקרה שלפנינו, כשהגוף גודל/ קטן, מספר תאי העור (לסוגיהם) המיוצרים גדל/ קטן בהתאם. 2) לא תמיד העור עומד בקצב גידול / ירידת המסה (בגין שומן ו/או שריר). אם הגוף "תופח" מהר, העור מתקשה לעמוד בקצב הגדילה ולא מכסה את כל הגוף. מתקיימת תופעה הנקראית "סימני מתיחה" של העור, שנראים כמו צלקות.

כאשר הגוף "מתכווץ, העור שכיסה את האיזורים המלאים נשאר: כבר אין מסה לכסות (מה שידוע בשם תופעת ה"מתדלדל"). תאי העור אמנם מתים ונושרים, אבל הקצב איטי, ואין דרך להוריד את הדלדול (למעט כירורגיה). אני בספק אם אצלך הצטברה כזאת כמות של מסה שעלולה להשאיר כמויות רציניות של עור מתדלדל. מה גם שאתה צעיר, קצב תחלופת התאים ממילא גבוה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית