ייעוץ 10 ביצים ביום

• פותח/ת השרשור alskf
  • פורסם בתאריך

alskf

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
-1
107
0
אני נמצא כרגע במקום שבו הדרך היחידה שלי לחלבון בערב ובבוקר היא ביצים.
וככה יוצא שאני אוכל 10 ביצים ביום, העניין הוא שכולם אבל כולם(כולל אנשים רציניים ומבינים) אומרים לי שאני פוגע בעצמי קשות מבחינת הכולסטרול.
ואני די מפחד האמת ומבין כבר ש10 שלמות זה ללא ספק יותר מידי ואני מוריד, העניין הוא שאנשים אומרים לי לרדת אפילחו לשתיים שלוש.

מה אתם אומרים?

בוא נתחיל בזה שהכולסטרול בביצים הוא לא מהכולסטרול הרע שפוגע בגוף
ופשוט אל תאכל את החלמון -
10 ביצים ביום זה מקור בן זונה לחלבונים איכותיים
תעשה את זה ככה
6 לבן של ביצים בבוקר
2 צהוב

בערב 4 ביצים בלי צהוב

בוא נתחיל בזה שהכולסטרול בביצים הוא לא מהכולסטרול הרע שפוגע בגוף
ופשוט אל תאכל את החלמון -
10 ביצים ביום זה מקור בן זונה לחלבונים איכותיים
תעשה את זה ככה
6 לבן של ביצים בבוקר
2 צהוב

בערב 4 ביצים בלי צהוב

כמה שטויות.

לפתוח האשכול, אם אתה מתאמן ואתה בריא, אז אין בעיה.

10 ביצים שלמות ביום זה נשמע יותר מידי. אם זה יזיק או לא? אי אפשר לדעת, אבל לא הייתי מנסה. תאכל פשוט את הלבן של הביצה, נסה למצוא במאפיות וכל מיני מקומות דומים שמוכרים רק את הלבן של הביצה, יכול לעזור כלכלית.

בוא נתחיל בזה שהכולסטרול בביצים הוא לא מהכולסטרול הרע שפוגע בגוף.
ופשוט אל תאכל את החלמון.

אתה סגור על מה שאתה אומר?
כי מה שאני רואה פה זה 2 משפטים שנוגדים אחד את השני.
אם אתה אומר שהכולסטרול בביצים הוא לא "הכולסטרול הרע" שפוגע בגוף(נניח והתכוונת בכללי לזה שרמות הכולסטרול שם לא כמו שניפחו אותן) אז למה אתה אומר לו לא לאכול את הצהוב?
מה ההגיון שעומד מאחורי זה?

השאלה שלך די כללית

אם אתה שואל אם זה ישפיע על רמת הכולסטרול אז יש גישות לכאן ולכאן
לפני כמה חודשים אכלתי גם כל יום משהו כמו 6-12 ביצים, והכולסטרול שלי טס למעלה (בואו לא ניכנס לויכוח אדם קדמון זה לא הנושא כאן). מה שכן אכלתי המון בננות לצורך העניין ויש כאלה שטוענים שפרוקטוז משפיע על הכולסטרול גם כן, אז קשה לדעת....

• פותח/ת השרשור
10 ביצים שלמות ביום זה נשמע יותר מידי. אם זה יזיק או לא? אי אפשר לדעת, אבל לא הייתי מנסה. תאכל פשוט את הלבן של הביצה, נסה למצוא במאפיות וכל מיני מקומות דומים שמוכרים רק את הלבן של הביצה, יכול לעזור כלכלית.

כלכלית זה לא משנה לי, אני מקבל אותן, סתם אני לא אוהב לזרוק.
שורה תחתונה מה ההמלצה ?
לכמות חלבונים ביום.
ולכמות חלמונים.(בעיקר פה ההתלבטות)
תודה.

שמע לדעתי זה מוגזם 10 ביצים עם החלמון, למרות שיוצא לי ימים שאני אוכל 8 ביצים שלמות, אבל זה לא כל יום זה סתם כשאין מה לאכול.
בכל מקרה אני חושב שיהיה אחלה אם אתה תאכל נגיד 12 לבן ו-4 צהוב.
גם ככה אתה מקבל אותן ולא קונה אז זה בהחלט בסדר ככה

10 ביצים שלמות ביום זה מוגזם ..2 חלמונים כל השאר חלבון עם החלבון אין שום בעיה ..הבעיה שלך היא שהמקור חלבון היחיד שלך הוא רק חלבון ביצים ..בשר עוף דגנים קיטניות גם שם יש חלבונים שחשובים מאוד להתפתחות תקינה!!

10 ביצים שלמות ביום זה מוגזם ..2 חלמונים כל השאר חלבון עם החלבון אין שום בעיה ..הבעיה שלך היא שהמקור חלבון היחיד שלך הוא רק חלבון ביצים ..בשר עוף דגנים קיטניות גם שם יש חלבונים שחשובים מאוד להתפתחות תקינה!!
אני אוכל 5 ביצים שלמות ביום, כל יום. מה הולך לקרות לי?

אני כבר שנתיים על 4-6 שלמות ביום ואני לא בן 18 ובדיקות הכולסטרול שלי תקינות
כפול מזה גם לא נראה בעיה אם לא חסרה לך פעילות גופנית ואתה אוכל את שאר חומצות השומן באופן מאוזן והתזונה שלך כוללת רכיבים מזינים בויטמינים ומינרלים

איפה עומד הגבול לגבי כמות ביצים ביום?

אין גבול אבל הייתי אומר שיותר מ 3 ביצים שלמות ביום זה יהיה מיותר, גוון במקורות החלבון שלך.
ביצים זה טוב לעצלנים כמוני,זורקים חמאה על המחבת,4 ביצים,2 פרוסות גבנ''צ,קצת טבסקו ויש אחלה ארוחה.
אם יש עוד גבינות שמנות אז מה טוב.

3 או 4 ביצים לא ישנה הרבה, אבל הייתי אומר שאולי 10 ביצים שלמות ליום לתקופה ארוכה יהיה לא ממש חכם ואם אחד עבר זאת בשלום לא אומר שהשני כן וההפך. סביר להניח ורוב הסיכויים שלאדם צעיר לא יקרה שום דבר אבל אי אפשר לדעת כי הנושא לא נחקר ואני לא ראיתי אישית מחקרים עם יותר מ 3 ביצים שלמות ליום לתקופה של כמה חודשים ולכן לא אמליץ על יותר.

כן משה
אבל לפי המאמרים בפורטל ניתן להבין שאין שום בעיה עם כולסטרול
ושהבעיה שגורמת לכולסטרול גבוה בדם זה פחמימות וחוסר איזון בין אומגה 6 לאומגה 3..
לא?
אתה רוצה להגיד לי שהטענה שאכילה מרובה של כולסטרול מעלה את רמות הכולסטרול נכונה?

כן משה
אבל לפי המאמרים בפורטל ניתן להבין שאין שום בעיה עם כולסטרול
ושהבעיה שגורמת לכולסטרול גבוה בדם זה פחמימות וחוסר איזון בין אומגה 6 לאומגה 3..
לא?
אתה רוצה להגיד לי שהטענה שאכילה מרובה של כולסטרול מעלה את רמות הכולסטרול נכונה?

אני חושב שהנקודה היא שעדיין מוקדם לקבוע, בכל מקרה להיות קיצוני זה לא מומלץ.
ברוב המחקרים מדברים על זה שאין בעיה לצורך העניין לאכול ביצה אחת, שתיים, שלוש ביום, לא 10-20. מי שמוכן להרים את הכפפה שיעשה על עצמו ניסוי בעזרת בדיקת דם.

אני חושב שהנקודה היא שעדיין מוקדם לקבוע, בכל מקרה להיות קיצוני זה לא מומלץ.
ברוב המחקרים מדברים על זה שאין בעיה לצורך העניין לאכול ביצה אחת, שתיים, שלוש ביום, לא 10-20. מי שמוכן להרים את הכפפה שיעשה על עצמו ניסוי בעזרת בדיקת דם.
אני אוכל כבר כמה חודשים טובים 5 ביצים כל יום, ובדיקות הדם שלי מלפני שבועיים יצאו תקינות (אלירן אמר שפרופיל השומנעם שלי מדהים 😃 )

לזה שמעליי ^
כן, אבל יש אנשים עם גנטיקה שונה משלך שהגוף שלהם אולי יגיב אחרת לכזאת כמות של כולסטרול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית