הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ SS או ליניארית לחיטוב

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
אני רואה שהרבה עושים ליניארית בזמן חיטוב. רציתי לדעת למה לא לעשות SS. אולי לי זה כן יתאים, כי במסה לא סימתי עם ה SS לא מיציתי עד הסוף, ככה שבעיקרון אני עדיין מתחיל ועדיין יכול להתקדם עם SS גם במסה הבאה. אז לצורך שמירת שריר לא יהיה יותר פשוט להמשיך SS גם בחיטוב ?

אם כן אז כמה מנפח התוכנית לקצץ ?

ואם לעשות ליניארית אז גם מקצצים בנפח, לא ? כמה ?

ובכללי לגבי חיטוב, קראתי אבל לא קראתי דברים כמו איך להתחיל חיטוב, למשל אם אחרי המסה צריך תקופה להיות בניטרלי או משהו כזה ? וצריך להתחיל מגירעון יחסית נמוך ועם הזמן להגדי לאותו או להפך ?
ומכמה אחוז שומן צריך לעשות העמסות ? (ראיתי משהו כתב שבאש גבוהה לא צריך העמסות)

1. אי אפשר לעשות SS בחיטוב, היא תובענית מדי ובנויה על הוספת מסת שריר, דבר שלא אפשרי במאזן שלילי. לא תוכל להתאושש מאימונים כך.

2. לדעתי, גם הליניארית לא מתאימה לזה, למרות שהרבה מצליחים איתה. כל התקדמות במשקלי עבודה דורשת תוספת מסת שריר (מעבר לגיוס סיבי שריר) וזה לא אפשרי בחיטוב. אני יודע מניסיון אישי שקשה אפילו לשמור על משקלי עבודה בחיטוב, אז להתקדם? לא הייתי מנסה. אם אתה בכל זאת עושה את הליניארית, תוריד את הסט של ה-8 חזרות באימון C.

3. אחרי מסה תעביר שבוע-שבועיים בנייטרלי לפני כניסה לחיטוב. תתחיל מגירעון של 500 קלוריות ליום (כולל הוצאה על אימוני כוח ואירובי). תראה כבר אז איך הולך, אתה אמור לרדת חצי קילו בשבוע, לא כולל כמה קילוגרמים של נוזלים (משתנה אצל כל אחד) שתוריד בשבועיים הראשונים.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה גבר.
אז אמרתי לקצץ בנפח של ה SS, לעשות 2 סטים, אולי איפול אחד. וברור שלא ב SS ולא בליניארית המטרה היא לא להתקדם.

ואם לפי דעתך שתיהן לא מתאימות אז איזה תוכנית כן מתאימה לחיטוב ? AB אולי.. שמעתי כאלה שעושים...

עם ההתקדמות בחיטוב להגדיל את הגירעון או להקטין ?
אה ושאלה חשובה - וטימינים וכאלה זה חייב/חשוב/אפשרי בזמן חיטוב ?
מה לגבי ההעמסות ?

כל FBW יתאים לא רע לחיטוב.

ללינארית יש יתרון מסוים בכך שמדובר בתוכנית 'מובנית'.
ואגב, אחת הסיבות שהרבה אנשים מצאו אותה (לינארית) מתאימה לחיטוב היא בדיוק כי הנפח בה לא מאוד גבוה
(או יש שיגידו אפילו נמוך מידי)

J O E, לפי מה שהבנתי צריך לשמור על שבועיים מאזן נייטרלי במעבר בין חיטוב למאסה, כדי לאזן את חילוף החומרים ולספק לגוף את כל הויטמינים והמינרלים שחסרים לו בגלל הגרעון, וזה כדי לא להעלות סתם בשומן בהתחלה. בשביל מה צריך את זה ממעבר ממאסה לחיטוב? גם ככה אתה אוכל מספיק והגוף שלך מקבל את כל מה שהוא צריך.

תודה רבה גבר.
אז אמרתי לקצץ בנפח של ה SS, לעשות 2 סטים, אולי איפול אחד. וברור שלא ב SS ולא בליניארית המטרה היא לא להתקדם.

ואם לפי דעתך שתיהן לא מתאימות אז איזה תוכנית כן מתאימה לחיטוב ? AB אולי.. שמעתי כאלה שעושים...

מה לגבי ההעמסות ?

אם הזמן להגדיל את הגרעון
אפשרי לקחת ויטמינים בזמן חיטוב ולדעתי אפילו חשוב (גם לא בחיטוב)
העמסות זה תלוי בפחמימה בתפריט שלך

הליניארית מתאימה לחיטוב. נקודה! אפשר גם לבצע בה התאמות נוספות.

לגבי SS המטרה בתוכנית היא להתחזק ולצבור משקלים על המוט וגם כמו במקרה שלי לחזור חזרה להרים כבד אחרי תקופה של שפל.

• פותח/ת השרשור
טוב תודה... אז עוד כמה שאלות:
אם הליניארית נחשבת לתוכנית עם נפח נמוך אז איך SS זה לא ?.. בלניארית הרי יש 5X5, שלוש תרגילים, וב SS זה 3X5...

ולגבי התפריט - כנראה אני אתחיל בדיאטה רגילה לא דל פחמימה, אז בהתחשב בזה ובזה שאני סביבות ה 18 א.ש כל כמה זמן העמסות ?

ואחרי ה 12-13 אש אפשר לעבור לדל ?

הליניארית מתאימה לחיטוב. נקודה! אפשר גם לבצע בה התאמות נוספות.

לגבי SS המטרה בתוכנית היא להתחזק ולצבור משקלים על המוט וגם כמו במקרה שלי לחזור חזרה להרים כבד אחרי תקופה של שפל.

גם המטרה של הליניארית זה לעלות משקלים על המוט, רק למתאמנים יותר מתקדמים שכבר מיצו תוכנית כמו SS, אז שוב אם אפשר הסבר אם SS מתאים או לא, ואם לא אז למה לא וליניארית כן...?

תודה רבה גבר.

מה לגבי ההעמסות ?
גם אם תקצץ את הנפח זה לא יספיק, SS בנויה על התקדמות ליניארית מאימון לאימון, מה שדורש הרבה קלוריות להתאוששות ולבניה. בקיצור, ממש לא יתאים.

אני עשיתי AB שמבוסס על התרגילים של SS. ארבעה תרגילים לאימון, וכשהחיטוב התקדם אפילו הורדתי לשני סטים חלק מהתרגילים, תלוי בהרגשה באימון. מה שחשוב בחיטוב זה העצימות, לכן ניתן לקצץ בנפח.

כמו שבמבה אמר לך, ויטמינים מאד חשובים בחיטוב כי מן הסתם אתה מקצץ בפירות (המון סוכר) ולכן לא תקבל מספיק ויטמינים ומינרלים מהמזון.

לגבי העמסות - תלוי בכמות הפחמימות, אני לא הייתי בדל ממש אז עשיתי העמסות אחת לשבוע וחצי שבועיים.
J O E, לפי מה שהבנתי צריך לשמור על שבועיים מאזן נייטרלי במעבר בין חיטוב למאסה, כדי לאזן את חילוף החומרים ולספק לגוף את כל הויטמינים והמינרלים שחסרים לו בגלל הגרעון, וזה כדי לא להעלות סתם בשומן בהתחלה. בשביל מה צריך את זה ממעבר ממאסה לחיטוב? גם ככה אתה אוכל מספיק והגוף שלך מקבל את כל מה שהוא צריך.
שאלה טובה, אני חושב שברגע שאתה משנה את המאזן הקלורי ואת המאזן ההורמונלי בעקבותיו, צריך לתת תקופת הסתגלות (אחרת אתה מקצץ בבת אחת 1000 קלוריות ליום, אם אתה עובר מפלוס 500 למינוס 500), כדי שלא תהיה פגיעה בחילוף החומרים. אבל אני לא בטוח, אולי מישהו יתקן אותי.

---------- התגובה התווספה ב 16:49 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:41 ----------

הליניארית מתאימה לחיטוב. נקודה!
בוא תסביר לי (בלי טיפה של ציניות) איך אפשר לשבור שיאים לאורך זמן כשאתה במאזן שלילי. גם אם מסת השריר שלך לא נפגעת בכלל, היא הרי לא גדלה, נכון? ויש גבול כמה אפשר לשפר את גיוס סיבי השריר, נכון? אז בהנחה שהשיאים שלך באמת היו שיאים (ולא נעצרת לפני הזמן),
איך אתה יכול לשפר אותם לאורך זמן?

יכולת לשבור שיאים עדיין קיימת, אבל נכון לא לאורך זמן.

מבחינת התוכנית הליניארית, כמו יתר התוכנית הנפח בה לא מטורף כמו בSS למשל. ומגיעים לאורך זמן לשיווי משקל\התאזנות מבחינת משקלי העבודה כאשר המטרה היא לשמור על משקלי העבודה במצב קלורי שלילי.

• פותח/ת השרשור
כששאלתי לגבי ה SS (וגם הליניארית) ממש לא התכוונתי להתקדמות של SS במסה. ברור שלא תהיה התקדמות.
אני שואל איך ה SS עצמה מבחינת תרגילים, עצמיות ונפח בשביל חיטוב. מבחינת משקלים אז אני אנסה להשאר במשקלי שיא שלי, כנראה (מה שקורה לרוב) הם קצת ירדו, אבל ברור שהמטרה זה לא להתקדם.
למרות באמון שאחריו יש המעסה, אפשר להרוויח קצת גדילה לא ?..

אין להרוויח גדילה במצב קלורי שלילי (חיטוב).

הנפח בSS גדול בשביל חיטוב לאורך זמן.

• פותח/ת השרשור
אין להרוויח גדילה במצב קלורי שלילי (חיטוב).

הנפח בSS גדול בשביל חיטוב לאורך זמן.

1. שאלתי לגבי העמסה
2. אז איך בליניארית זה לא יותר מדי נפח, אולי אני מפספס משהו, תסבירו.
וב SS גם אם אני אעשה סט אחד מכל תרגיל זה עדיין נפח גבוה ?

הכמות שאתה תגדל בזמן ההעמסה ולאחריה היא מעטה עד כדי זניחה.

בSS אתה מבצע 3 סטים עם משקל גבוה ובליניארית רק סט אחד עם משקל גבוה.

היא לא זניחה, היא פשוט לא קיימת. העמסה נועדה למלא מאגרי גליקוגן, לא לבנות מסת שריר.

elemental, זה לא מדע טילים. הכי פשוט זה לבנות תוכנית AB, עם תרגילים מורכבים, להשתדל לעצימות מקסימלית, ולהקשיב לגוף מבחינת נפח כדי לא להגיע לאימון יתר. אני אפילו לא ניסיתי לעשות אקרוס בתוכנית החיטוב שלי, עשיתי את המקסימום שאני יכול ואם בסט הבא הייתי צריך להוריד משקל, הורדתי בלי שום בעיה. וכמו שאמרתי, לקראת הסוף גם קיצצתי כמו של סטים.

היא לא זניחה, היא פשוט לא קיימת. העמסה נועדה למלא מאגרי גליקוגן, לא לבנות מסת שריר.

elemental, זה לא מדע טילים. הכי פשוט זה לבנות תוכנית AB, עם תרגילים מורכבים, להשתדל לעצימות מקסימלית, ולהקשיב לגוף מבחינת נפח כדי לא להגיע לאימון יתר. אני אפילו לא ניסיתי לעשות אקרוס בתוכנית החיטוב שלי, עשיתי את המקסימום שאני יכול ואם בסט הבא הייתי צריך להוריד משקל, הורדתי בלי שום בעיה. וכמו שאמרתי, לקראת הסוף גם קיצצתי כמו של סטים.

היא קיימת בהחלט. והיא זניחה\קטנה כמו שאמרתי.

A final question
Irrespective of the mechanisms by which the carb-load might cause muscle growth, a
question which must be asked is just how much additional true contractile tissue (i.e. the part of
muscle which is not glycogen, water and electrolytes) can be synthesized during a 24-36 hour
period of carbohydrate overfeeding. In all likelihood, the answer is very little.

אני גם בחיטוב ועליתי קצת מסת שריר (לפחות על פי המכשיר שמודד זרמי הולכה במכון).
זה גם הגיוני - אם כל השבוע אתה מצליח לשמר את המסה הקיימת כשאתה בגירעון, אז כשאתה מעמיס תהיה גדילה, אבל כמובן שזה לא יהיה הרבה כי מדובר בסה"כ ביום...

---------- התגובה התווספה ב 23:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:16 ----------

כמובן שזה מחייב גם לעשות את הדברים נכון - גירעון לא גדול מדי, צריכה מוגברת של חלבון, אימונים עצימים אך לא נפחיים וכו'.

אני גם בחיטוב ועליתי קצת מסת שריר (לפחות על פי המכשיר שמודד זרמי הולכה במכון).
זה גם הגיוני - אם כל השבוע אתה מצליח לשמר את המסה הקיימת כשאתה בגירעון, אז כשאתה מעמיס תהיה גדילה, אבל כמובן שזה לא יהיה הרבה כי מדובר בסה"כ ביום...

---------- התגובה התווספה ב 23:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:16 ----------

כמובן שזה מחייב גם לעשות את הדברים נכון - גירעון לא גדול מדי, צריכה מוגברת של חלבון, אימונים עצימים אך לא נפחיים וכו'.
אתה יודע שהמכשיר הזה לא אומר כלום, הוא לא מדויק בכלל.
אני לא חושב שאפשר לשמור על המסה בצורה מושלמת, ואני גם לא חושב שההעמסה הזאת יכולה לבנות מסת שריר גם כי היא קצרה וגם כי היא מתמקדת במילוי מאגרים. אני רוצה לקרוא על זה יותר, זה לא נראה לי הגיוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית