הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התלבטות לקראת סיום חיטוב

dj spike

משתמש מתחיל
68
0
נק' מוניטין:
15
68
0
היי כולם, יש לי התלבטות קטנה לגבי סיום החיטוב שלי.

קודם כל נתונים:
גובה:168
משקל:63
א"ש: 10

בחודשיים וחצי האחרונים הייתי בחיטוב והגעתי למשקל ואחוז השומן הרצוי שלי (מפורט למעלה), ועתה אני רוצה לשמור על תחזוקה עם ניסיון להעלות קצת במסת שריר בלי לעלות בשומן (בעוד חודשיים אני כנראה אתחיל עליית מסה רגילה, בינתיים זאת המטרה).

השאלה היא האם לעבור לתפריט תחזוקה עם עודף קלורי קטנטן, או להמשיך בסוג של ud2 בצורה הבאה:

1. פעמיים בשבוע בימי האימון תהיה העמסת פחמימות ומאזן חיובי (500-1000 מעל תחזוקה).
2. ביום אחרי האימון (גם פעמיים בשבוע) מאזן תחזוקה עם עודף קטן של קלוריות.
3. שלושת הימים הנותרים בשבוע יהיו עם מינימום פחמימות, מאזן שלילי עם גרעון של 500, הקלוריות משומן וחלבון בעיקרן (סוג של anabolic).

כלומר השבוע יראה כך:
1 - אימון והעמסה
2 - מאזן חיובי קטן
3 - מאזן שלילי עם מינימום פחמימות
4 - אימון והעמסה
5 - מאזן חיובי קטן
6 - מאזן שלילי עם מינימום פחמימות
7 - מאזן שלילי עם מינימום פחמימות
וחוזר חלילה.

האימונים אגב הם פעמיים בשבוע FBW די אינטנסיבי ועצים.

לכאורה יש לתוכנית הרבה פלוסים - שמירה על אחוז השומן הנמוך (ואף התחטבות נוספת?) , וניצול יתרונות העמסת הפחמימות בשילוב עם ימי האימון להיפוטרופיה.

מה דעתכם?
האם התוכנית מומלצת ותשיג את התוצאות הרצויות?
האם פעמיים בשבוע העמסה זה יותר מדי והיא תאבד את האפקט שלה?
יש לכם תוכנית יותר טובה להשגת המטרות הנ"ל?

תודה מראש, רן.

ה UD2 יהיה מיותר. תעבור לתפריט נטראלי רגיל, אתה יכול להמעיט בפחמימות ולאכול יותר שומן וחלבון אם אתה מפחד מהחזרה של ה"נוזלים". כ- 150 גרם פחמימה ביום יהיה מספיק.

באמת מיותר
אני רק אוסיףלדברי היועץ,תוכל להימנע גם ממוצרי חלב שמכילים הרבה נתרן.ותוכל לשחק עם הפחמימה ובכל זאת לא להיות בדל פחמימה.
בנתונים שלך הייתי מביא מאסה רצינית,חבל על הזמן וכאב הראש..
הפחד שלך מעלייה בשומן ימנע ממך להתקדם וחבל
ולמה אתה עושה FBW? איזה תוכנית אתה מתכנן לעשות במאסה?וכיצד היא בנויה?

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות, הקטע הוא שחשוב לי בחודש וחצי הקרוב להישאר חטוב עקב אירועים וכאלה, ולכן אני לא רוצה לעלות באחוז השומן.
כמובן שאני גם לא רוצה לבזבז סתם את הזמן, ולכן אני מנסה להעלות קצת מסת שריר, וזאת הדרך שחשבתי עליה...

האם אין שום יתרון בתוכנית הנ"ל? כי אין לי בעיה לעבוד איתה, השאלה בעצם היא האם היא תיתן ערך מוסף ממאזן ניטרלי?

בגלל שאני בצבא אני יכול להתאמן רק פעמיים בשבוע ו-FBW זאת הפשרה הכי טובה, מה גם שהיא עובדת לא רע בשבילי עם תרגילים מורכבים וחזרות נמוכות (כמו גם קצת תרגילים לדילול גליקוגן עם טווח חזרות גבוה).

לגבי המסה - בעוד חודשיים ולמשך כל החורף מתוכננת עליה במסה עם תוכנית בסגנון 5X5 או SS....

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית