הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח לשמור על כושר יציב

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
1) אני רץ לפחות פעם בשבוע, לרוב פעמיים עד שלוש, רובם אימונים שונים (פעם ספרינטים פעם נפח פעם סתם ריצה), הכל תלוי בזמן שיש לי בצבא, אבל אני שם לב לדבר משונה, אני לא מצליח לשמור על כושר כמו שצריך. יום אחד רצתי 6 ק"מ ב25 דקות, שבוע שבועיים אח"כ (בלי הפסקה מאימונים, אולם לא אימונים אינטנסיביים) אני בקושי רץ ~15 דקות על קצב בינוני, אותו דבר עם ספרינטים, הצלחתי לעשות 8ד 2000, ובזמן האחרון אני נושק ל 9:30...,פעם, (לפני חודש) הייתי רץ 3-4 ק"מ בשביל הכיף, עכשיו אחרי 2000 אני בקושי מצליח לנשום, הכול משתנה (באותם חודשים היו לי שבועות שהייתי בכושר שיא ואז אני יורד...)

איך זה יכול להיות כל כך דינמי? איך זה שאני לא מצליח לשמור על כושר מסויים?

2) יש לי הרבה פעמים כאבים מתחת לצלעות בצד _ימין_ של הבטן, קורה כל כמה ריצות, ממה זה קורה?

3) קורה לי לפעמים שיש לי קשיים מוזרים לנשום באמצע ריצה, כאילו משהו אני נתקע באמצע הנשימה, לא ממש יודע איך להסביר את זה, למשהו יש את התופעה הזאת?

1. אולי זה קשור להתאוששות שלך , אם אתה לא ישן בצבא אז סביר להניח שההתאוששות פגומה , אולי ישנת כמו שצריך לפני ריצת ה6 ק"מ ב25 דק' ולאחר מכן לא ישנת טוב

אתה לא מאבד כושר אירובי בתוך שבועיים

2.זה בד"כ קורה כששותים בסמיכות לריצה

3.חלק מהחמצן שאתה נושם מנוצל ליצירת אנרגיה שתאפשר לך להמשיך בפעילות אז יש פחות חמצן זמין לנשימה , אפשר גם להגיד שזה מעיד על כך שאתה לא בכושר מספיק טוב לעמוד בריצה בקצב שקבעת

אל תאכל ארוחה גדולה/עיקרית בטווח של 3 שעות מהריצה,
אל תאכל פרי/חטיף אנרגיה בטווח של פחות משעה מהריצה + כנ"ל לגבי מים שעה לפני ריצה.
כמו שאלכס אמר תבדוק כמה שעות אתה ישן בלילה כי זה יכול להוות גורם מכריע, אתה צריך מינימום 6.

• פותח/ת השרשור
1. אולי זה קשור להתאוששות שלך , אם אתה לא ישן בצבא אז סביר להניח שההתאוששות פגומה , אולי ישנת כמו שצריך לפני ריצת ה6 ק"מ ב25 דק' ולאחר מכן לא ישנת טוב

אתה לא מאבד כושר אירובי בתוך שבועיים

2.זה בד"כ קורה כששותים בסמיכות לריצה

3.חלק מהחמצן שאתה נושם מנוצל ליצירת אנרגיה שתאפשר לך להמשיך בפעילות אז יש פחות חמצן זמין לנשימה , אפשר גם להגיד שזה מעיד על כך שאתה לא בכושר מספיק טוב לעמוד בריצה בקצב שקבעת

אני יודע שאי אפשר לאבד כושר בשבועיים, זה למה אני מבולבל. אני לא יודע עד כמה זה קשור לשינה, כי גם בבית אני עושה ריצות, ולפעמים אני בכושר ולפעמים לא (למרות שבבית אני יותר בכושר)
יוצא לי ימים שאני לא ישן בכלל או פעם כן פעם לא, אז יש משהו במה שאתה אומר...

2. לא אכלתי ולא שתיתי כמעט 6 שעות לפני שרצתי...

3. לא בדיוק שאני לא מצליח לעמוד בקצב, אני חייב לומר שזה קורה לי לא בהכרח כשאני גם רץ, אבל אני נרגיש איזה קושי לנשום, כאילו משהו עוצר אותי

אני יודע שאי אפשר לאבד כושר בשבועיים, זה למה אני מבולבל. אני לא יודע עד כמה זה קשור לשינה, כי גם בבית אני עושה ריצות, ולפעמים אני בכושר ולפעמים לא (למרות שבבית אני יותר בכושר)
יוצא לי ימים שאני לא ישן בכלל או פעם כן פעם לא, אז יש משהו במה שאתה אומר...

2. לא אכלתי ולא שתיתי כמעט 6 שעות לפני שרצתי...

3. לא בדיוק שאני לא מצליח לעמוד בקצב, אני חייב לומר שזה קורה לי לא בהכרח כשאני גם רץ, אבל אני נרגיש איזה קושי לנשום, כאילו משהו עוצר אותי

אם ככה אין לי מה להגיד לך לגבי 2 ולגבי 3 לפי מה שאתה אומר זה לא בהכרח קשור לריצה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית