הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה מספר חזרות הכי יעיל על מנת לגדול ולעלות במשקלי עבודה?

niros1979

משתמש מתחיל
250
1
נק' מוניטין:
-235
250
1
שאלה "פשוטה" ואני מצפה לתשובה בקשר למספר חזרות.
על מנת שהשריר יגדל בצורה האופטימלית מה עדיף לעשות , להתרכז במקסימום משקל על 6- 8 חזרות (בערך) או להוריד משקל ולעבוד על 8- 12 חזרות , על מנת לקבל מקסימום אפקט גדילה של השריר.

תודה לעוזרים

למה אתה חושב שהשריר יגדל פחות ב6-8 חזרות?
תרים כבד ותעבוד בטווח חזרות סביר כלומר 6-8 חזרות, גם המשקלים יעלו בהתאם (לא כמו תוכנית כוח..) וגם תהיה היפרטרופיה כמו שצריך, ותאכל!

• פותח/ת השרשור
השאלה היתה אם הטווח 6- 8 הוא האופטימלי או אפשר ללכת על 8 - 12 חזרות ולקבל אותו אפקט או יותר אפילו.....

5-8 זה מספר הקסם. אפשר לפעמים לעשות עבודה של 8-12 חזרות, בעיקר על שרירים קטנים ועדיף לא יותר מ 1-2 סטים.

• פותח/ת השרשור
תודה משה על התשובה , מה היתרון של 12 חזרות (או - 8 - 12 ) ?
כאילו אם אני ב 6 חזרות מרים לדוגמא 20 קילו ליד קדמית אז ב 8 - 12 חזרות אני יקח 15קילו לדוגמא זה יהיה אפקטיבי לגדילה של השריר כמו ה 6 חזרות במשקל של 20 קילו ??

מה דעתך?

לשריר גדול אני נותן בסביבות ה6-8 חזרות בתרגיל מורכב..
לשריר קטן אני נותן 4 סטים של 10-12 חזרות..

תשלב תרגילים שבהם אתה עושה טווח חזרות של 6-8 ותרגילים שבהם אתה עושה טווח חזרות של 10-12. רגליים בדרך כלל מגיבות לטווח חזרות גבוהה יותר של 12-15 חזרות.

• פותח/ת השרשור
תשלב תרגילים שבהם אתה עושה טווח חזרות של 6-8 ותרגילים שבהם אתה עושה טווח חזרות של 10-12. רגליים בדרך כלל מגיבות לטווח חזרות גבוהה יותר של 12-15 חזרות.

ממה שאני הבנתי לשריר קטן הולך בדרך כלל טווח חזרות גדול יותר ( כמו 8 -12) ולשריר גדול טווח חזרות קטן 5-8 למשל כמו שרשם משה ...

אז מה יותר נכון על מנת למקסס את האימון באימון ופיתוח השריר?

תודה

זאת אומרת שעדיף לי להוריד משקל בסקוואט ולעשות 12 חזרות במקום 5? זה די סותר את כל מה שנאמר כאן בפורום. אפשר הסבר?

5-8 זה מספר הקסם. אפשר לפעמים לעשות עבודה של 8-12 חזרות, בעיקר על שרירים קטנים ועדיף לא יותר מ 1-2 סטים.

מה זה שריר קטן ?

---------- התגובה התווספה ב 15:10 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:09 ----------

אז אומר שעדיף לעשות 100 קילו ל12-15 חזרות, במקום 5 חזרות ל170 ? 😲

• פותח/ת השרשור
שריר גדול = חזה,רגליים,גב
שריר קטן=יד אחורית,יד קדמית,כתפיים

edig85 אתה צודק בגלל זה מה שרשם הנ"ל ^^ זה שטות גמורה.

נערך לאחרונה:
ממה שאני הבנתי לשריר קטן הולך בדרך כלל טווח חזרות גדול יותר ( כמו 8 -12) ולשריר גדול טווח חזרות קטן 5-8 למשל כמו שרשם משה ...

אז מה יותר נכון על מנת למקסס את האימון באימון ופיתוח השריר?

תודה
אני לא חושב. אני אוהב לשלב את כל טווחי החזרות יהיו תרגילים שאני יעשה 5-8 ותרגילים שאני יעשה 10-12 או אפילו עד 15.

זאת אומרת שעדיף לי להוריד משקל בסקוואט ולעשות 12 חזרות במקום 5? זה די סותר את כל מה שנאמר כאן בפורום. אפשר הסבר?
ברור שזה סותר אז מה. אתה מחפש לפתח את הגוף לא?!
מה זה שריר קטן ?

---------- התגובה התווספה ב 15:10 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:09 ----------

אז אומר שעדיף לעשות 100 קילו ל12-15 חזרות, במקום 5 חזרות ל170 ? 😲
לא עדיף שתעשה 140-150 ל 12 חזרות ולא 170 ל 5 תנסה תגיד לי מה אתה מרגיש יותר ומה יותר קשה.

אני לא חושב. אני אוהב לשלב את כל טווחי החזרות יהיו תרגילים שאני יעשה 5-8 ותרגילים שאני יעשה 10-12 או אפילו עד 15.

לא עדיף שתעשה 140-150 ל 12 חזרות ולא 170 ל 5 תנסה תגיד לי מה אתה מרגיש יותר ומה יותר קשה.

מה שאתה מרגיש זה מאוד מאוד חשוב!

מה המקור/בסיס להנחה הזו ששריר קטן 'יעדיף' טווח חזרות גבוה יותר?

קצת ריאליסטיות. אדם שעושה 170 לחמישייה לא יעשה 12 ל150. אולי יצליח לעשות את ה130.
אתה באמת חושב שלהוריד 50 קילו על מנת להעלות את כמות החזרות יעשה אותך גדול יותר ?
(שואל בכל מובן הרצינות)

---------- התגובה התווספה ב 18:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:43 ----------

אין לזה שום ביסוס, פשוט לא נהוג לעבוד כבד בתרגילים מבודדים, זה מפספס את המטרה שלהם.

מה המטרה שלהם ? להיות קטנים ?

אין לזה שום ביסוס, פשוט לא נהוג לעבוד כבד בתרגילים מבודדים, זה מפספס את המטרה שלהם.

גם אם אתה 'מחפש היפרטרופיה' ולא רואה אותם (ת'קטנים) כעזרים לביצוע תרגילי כוח מורכבים יותר?

גם אם אתה 'מחפש היפרטרופיה' ולא רואה אותם (ת'קטנים) כעזרים לביצוע תרגילי כוח מורכבים יותר?

גם אז. בילדרים בכל מקרה ינסו להשיג הרבה נפח בתרגילים האלה, ולעשות סטים עם משהו בסביבות 3-5RM בכפיפות מרפקים לא יראה מי יודע מה טוב.

• פותח/ת השרשור
נהיה סלט מכול הפוסט והשאלה שלי, מה שמשתמע מהתשובות שלכם שכול אחד יעשה לפי מה שהוא מרגיש וזה לא נשמע לי מספיק רציני (מלבד הערות בהתחלה שהתיחסו במדויק לשאלה)

איזה בלבול נוצר פה... כל פעם שאני שומע מאמנים/אנשי מקצוע/מתאמנים רציניים סוטרים אחד את השני, אני מתחיל לחשוב שזה כמעט לא משנה איך עובדים, העיקר שעובדים קשה ויש תוצאות (ותזונה כמובן ובלה בלה..)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית