הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ נוצרה לי פציעה בברך ואני מישתגע

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
שלום לכולם, אני חדש בפורום הזה וזה הפוסט הראשון שלי.
אני מחפש מישו שיעזור לי עם הבעיה שלי כיאני לא יודע כבר מה לעשות ולמי להקשיב.
כרגע אני בצבא אבל לפני הצבא הייתי מרים מישקולות בסגנון אולימפי ואני עדיין עושה את זה כשאני בבית פעם בשבועיים.
יש לי כבר היסטוריה ארוכה עם בעיות ברכיים מילדות, זה הפסיק לי כשקניתי מדרסים אורטופדים בגיל 15 (באותו הזמן גם התחלתי להיתאמן במכון כושר). בגיל 18 התחלתי עם הוויטליפטינג וכל הזמן הזה לא היו לי שום בעיות. כשהתגייסתי עשיתי כניראה תטעות הכי גדולה שלי והיתגייסתי למודש ושם התחילו לי עוד פעם בעיות הברכיים. זה היה גרוע עד כדי כך שהיה לי קשה ללכת ולעמוד. סוף הכשרה ואני כבר חצי שנה בקו והבעיה הולכת לעט לעט ואני מרגיש יותר טוב וחזרתי להרים מישקולות ולהיתאמן באופן אינטנסיבי במוצב אבל עדיין יש לי קצת כאבים כשאני יורד לסקוואט נמוך וכשאני עולה במדרגות (הסקוואט היחידי שאני מכיר זה HB).
לפני שבועיים התחלתי פיזיאוטרפיה עוד פעם. הפיזיאוטרפיסט אמר לי להפסיק לעשות כל פעילות אפשרית ואם אני יכול גם לא לעלות במדרגות. הוא אמר שיש לי דלקת חמורה בגיד מתחת לפיקה (PATELLAR TANDONITIS - הוא לא קורא לזה בשם הזה הוא אומר שזה לא שם מיקצועי) ושאני צריך רק לנוח לשים קרח ולבוא אליו פעמיים בשבוע (שזה בלתי אפשרי כי אני בצבא). בכל מיקרה הפסקתי לעשות כל דבר ואני מישתגעעעעעע. אני מת כבר לחזור להיתאמן אבל אני ממש מפחד על הברכיים שלי.
לסיכום באמת סליחה על החפירה אבל יש כאן מישו שמבין בזה? קרה לו? מישו שהוא מכיר?
מישו מכיר שיטה טובה לטיפול? לחזור להיתאמן משו? האם אפשרי להיתאמן? הסיבה שאני פונה אליכם זה כי רופאים הם מטומטמים וכל מה שהם רוצים זה שתפסיק להיתאמן ותיראה כמו תפו"ד (כמוהם)
(נ.ב. מאז שהפסקתי כואב לי קצת יותר אני לא יודע אולי זה רק בראש)

תודה מראש ועוד פעם סליחה על החפירה

אני לא יודע איך הוא קבע את מה שהוא קבע אבל תלמד לעשות סקוואט נכון, ועדיף low-bar. ותפסיק בינתיים עם הרמות אולימפיות.

מסכים עם קולדפייר, יכול להיות שיש לו נסיון רב עם פציעות ברכיים והוא יודע מה הוא אומר אבל עדיין קצת מוזר לי שזה נקבע כל כך בקלות.
לדעתי תן לזה צ׳אנס ותשים קרח לסירוגין ותנוח.

• פותח/ת השרשור
הרופא היתכוון לא לעשות כלום בעמידה, אני עדיין עושה מתח ושכיבות שמיכה במוצב, אבל הפסקתי להרים מישקולות והפסקתי לרוץ, אני חושב שאני יודע למה הבעיה לא עברה במלואה מאז הטירונות, כי אני עושה 3-4 פעמיים בשבוע קפיצות בחבל 2000 קפיצות כל פעם בסטים של 300-400 יחד עם הצלבות קפיצות על רגל אחת והכל, וכתוב באינטרנט שיש למחלה הזאת שם נוסף - JUMPERS KNEE .
לפי דעתי אני צריך פשוט להפסיק עם כל האירובי ולהפסיק לעבוד עם משקל ולהתחיל לעשות סקוואטים LB עם מוט ריק, אומרים שזה מחזק תרוצועות ברכיים מה שאני צריך כרגע, לעומת HB שבתחתית הסקוואט הברכיים מרפות ומעבדות לחץ. מה אתם חושבים?
בכל מיקרה עוד שעה יש לי אימון אני ישים ברכיות אורטופדיות וינסה לעשות מה שאמרתי, ניראה איך אני ירגיש אחר כך.

---------- התגובה התווספה ב 19:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:53 ----------

טוב חזרתי מהאימון ואלה התרגילים שעשיתי (זה היה אימון לייט):
התחלתי בסקוואט LB סטים 5X6 מוט ריק
עשיתי פרס 5X5 עם 40 קילו
ותרגיל אחרון עם 120 קילו דדליפט מגובה (כדי שאני לא יצטרך לכופף ברכיים) 5X5

בדדליפט ניראה לי קצת הגזמתי למצבי אבל סך הכל היה סבבה והסקוואט LB נוח יותר לברכיים. התאמנתי גם עם הברכיות האורטופדיות והיה סבבה. רק אחרי האימון טיפה כאב מסביב לברך שמתי קרח ועבר.
חשוב לי לציין שבכל הזמן הזה לא הרגשתי כאב בתוך הברך איפה שיש לי תבעיה, לפחות לא שמתי לב לכאב..

מה אתם חושבים בטוח להמשיך ככה? המצב ישתפר?

נערך לאחרונה:
תחכה מחר בבוקר\צהרים\ערב ותראה איך מרגיש , מנסיון שלי כאבים מהסוג שלך מתפתחים בלילה ואם הגזמת במשהוא אתה תראה בהמשך היום שלמחרת.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע מי זה שגיא דרום. אני מיתאמן אצל עדי ברנה.
ותודה על העצה נירוס אני יבדוק מה אם זה, בכל מיקרה בגלל ששבועיים לא הרשיתי לעצמי להזיז תרגליים עכשיו אני מתחיל להרגיש כאבים מציקים כמו של שבר מאמץ בשוקיים ובברכיים ובערך בכל הרגל חחחחחח.
שבועיים של ישיבה ופיתאום אני מרים 120 קילו XD איזה דפוק אני. בכל מיקרה מקווה שיהיה טוב מחר תודה על העצה.

• פותח/ת השרשור
אהה.. לא אני ב-869 ברמת הגולן.
בקשר לברך הכאבים מאתמול ברגל היו סתם ממאמץ והיום בבוקר קמתי כמו חדש ואפילו הלכתי עם אבא שלי לבריכה לישחות שחיתי כזה בקטנה 700 מטר. בכללי אני מרגיש הרבה יותר טוב והברך בכלל לא כואבת, לא משו שאני מרגיש ככה לפחות, המצב הרבה יותר טוב מבכל השבועיים האלה שלא היתאמנתי. ניראה לי שאני צריך להמשיך לעשות סקוואט עם מוט ריק ולהיתאמן כזה בקטנה כדי שהרגל תישאר חזקה ויציבה. אני פשוט יוריד את כל העומסים, יפסיק אירובי לגמרי וינוח יותר. ניתן לברך להיתחדש בתנאים האלה. מה אתם חושבים יעבוד?

נ.ב מישו יכול להגיד לי מזה תרגיל עליות פטרסון? קראתי במאמר ההוא על ה-8 מיטוסים על הסקוואט שהתרגיל הזה יכול לעזור

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית