הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות ב AB, ושאלה לגבי חיטוב

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
1. איך מתקדמים ב AB מבחינת משקלים ? מתי מעלים והאם מעלים בכל התרגילים (לאותו שריר) ? נגיד בתרגיל העיקרי בטוח כל כמה אימונים אפשר להעלות משקל, אבל אפשר גם בתרגילים שאחרי זה ? השריר כבר יותר עייף, וגם את ההתחזקות של השריר מנצלים בסטים של התרגיל הראשון (ע"י העלאת משקל) אפשרי להעלות גם בתרגילים הבאים ?

2. בשבוע שבועים הראשונים של החיטוב בדרך כלל לא יורדים הרבה או משהו כזה (אני מדבר אחרי הירידה של הנוזלים) ? אני אחרי שבוע ניטרלי ושבועיים חיטוב, וירדתי 1-2 קילו... :/
בשבוע הראשון לא התאפקתי ונשנשתי קצת מתוקים (שוקולדים, מאפים P: ) אז אולי בגלל זה 🤡

1. איך מתקדמים ב AB מבחינת משקלים ? מתי מעלים והאם מעלים בכל התרגילים (לאותו שריר) ? נגיד בתרגיל העיקרי בטוח כל כמה אימונים אפשר להעלות משקל, אבל אפשר גם בתרגילים שאחרי זה ? השריר כבר יותר עייף, וגם את ההתחזקות של השריר מנצלים בסטים של התרגיל הראשון (ע"י העלאת משקל) אפשרי להעלות גם בתרגילים הבאים ?

2. בשבוע שבועים הראשונים של החיטוב בדרך כלל לא יורדים הרבה או משהו כזה (אני מדבר אחרי הירידה של הנוזלים) ? אני אחרי שבוע ניטרלי ושבועיים חיטוב, וירדתי 1-2 קילו... :/
בשבוע הראשון לא התאפקתי ונשנשתי קצת מתוקים (שוקולדים, מאפים P: ) אז אולי בגלל זה 🤡

1. זה תלוי בתוכנית. בוא נגיד שעם תכנון נכון, אתה אמור להעלות משקלים כל שבוע למשך נגיד 3 שבועות, לעשות שבוע קל ואז לחזור לשבוע 3 או 4 ולעלות משקלים. בשטח זה לא קורה הרבה ואם אתה מצליח להעלות משקלים גם כל שבועיים זה טוב.

2. בשבועיים-שלושה הראשונים יורדים הרבה בגלל הנוזלים, אח"כ זה בדרך כלל או נעצר לקצת זמן, או מתחיל לרדת בקצב קבוע בהתאם לגירעון הקלורי. אם לא היית בגירעון קלורי לא ירדת במשקל, זו משוואה די פשוטה.

• פותח/ת השרשור
1. זה תלוי בתוכנית. בוא נגיד שעם תכנון נכון, אתה אמור להעלות משקלים כל שבוע למשך נגיד 3 שבועות, לעשות שבוע קל ואז לחזור לשבוע 3 או 4 ולעלות משקלים. בשטח זה לא קורה הרבה ואם אתה מצליח להעלות משקלים גם כל שבועיים זה טוב.
תודה.
ומה לגבי ההמשך של השאלה הזאת, האם בכל התרגילים של אותו השריר מעלים משקלים או רק בעיקרי ?
(ואני לא עובד AB, אני בחיטוב עכשיו בכלל אם זה לא מובן. אולי רוצה לעשות AB אחרי החיטוב)

1.אין על זה תשובה. תנסה כל אימון.

2.כמה קלוריות התרפיט וכמה אתה שוקל?
התחלתי על 81, עכשיו 79 בערך, RMR 2300, אז תפריט בניתי עם 1800 ק'.
עכשיו בגלל שבשבועיים האלה לא ירדתי כל כך אז קצת התהפכתי... מגיע אולי ל 1500, וגם עושה אירובי...
אז אם על ההתחלה אני יהיה בגירעון כזה גדול (כמעט 1000) לא יהיה לי לאיפה להגדיל אותו בהמשך, השאלה אם זה הכרחי להגדיל בהמשך ?
ומתי לעשות העמסה ? בשבועיים האלה היו ימים של הרבה פחמימות (100+) והיו ימים של כמעט 0... אם נמצאים על דל אז עושים בערך כל שבוע, אבל אצלי זה לא יצא קבוע.. פעם יותר פעם פחות..

2. בשבועיים-שלושה הראשונים יורדים הרבה בגלל הנוזלים, אח"כ זה בדרך כלל או נעצר לקצת זמן, או מתחיל לרדת בקצב קבוע בהתאם לגירעון הקלורי. אם לא היית בגירעון קלורי לא ירדת במשקל, זו משוואה די פשוטה.

מהי דוגמה לתכנית AB שמתוכננת טוב?
(אני לא מבקש שתבנה לי תכנית, שתרשום בערך כמה סטים לכל שריר בסך הכל בכל אימון, ואיך לחלק את השרירים)

תוכנית AB נורמלית תהיה לדוגמה 7 סטים לשריר גדול, או רוטציה של פעם 7 סטים, פעם עבודה של מקסימום חזרות לזמן, תרגיל אחד או שניים לתמיכה ופמפום ידיים פה ושם. הבעיה העיקרית בפיצולים מתחילה כשמעמיסים עוד סטים ועוד מבודדים סתם.

כן, אני רואה הרבה אנשים שמתאמנים AB עם נפח מטורף וכשאני רוצה לתקן אותם אני לא יודע בדיוק כמה סטים להגיד להם לעשות והכל

• פותח/ת השרשור
סבבה.
עכשיו זה כבר לא קשור לשאלות אבל אם כבר מדברים על תוכנית AB אז נגיד ה AB הקלאסית מהפורטל עם כמה שינויים:

רגליים כדאי להשאר עם מה שכתוב או 2 סקוואטים, 2 פרסים, 2 כפיפת ברך, 2 תאומים או פשוט 4 סקוואטים ו 2-3 תאומים ?

בחזה באמת כדאי לעשות לחיצה בשיפוע חיובי ? זה סוג של תרגיל החלפה למי שלא יכול לעשות פרס, אז אם יש בזה כזה דגש לכתפיים לא עדיף לעשות בשיפוע שלילי ? זה בכלל קריטי או לא משנה בכלל ?

יד אחורית אפשר להתמקד כתרגיל עיקרי (והיחיד בעצם) מקבילים עם משקל ?

כתפיים לא עדיף להחליף את ההרחקה לצדדים להרחקה אופקית במכונה ?

בטן שאלה כללית - כפיפות עם משקל בספה של הבנץ השלילי, זה בסדר לגב התחתון ? ואיך הוא אמור להיות ישר או קמור ?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אפשר תשובה לגבי התוכנית וגם:
מתי לעשות העמסה ? בשבועיים האלה היו ימים של הרבה פחמימות (100+) והיו ימים של כמעט 0... אם נמצאים על דל אז עושים בערך כל שבוע, אבל אצלי זה לא יצא קבוע.. פעם יותר פעם פחות..

כשעשיתי חיטוב הייתי על 60+ ג' פחמימה ועשיתי פעם ב10 ימים .. אני חושב שהייתי צריך להוריד ל7-8 יום
תעשה את החישוב שלך

• פותח/ת השרשור
מה זה לעשות את החישוב שלי... מה אני אמור לחשב ?..
שבוע-שבועיים אחרונים אני על סביבות ה 20-40, כרגע בשבוע 4 לחיטוב, עדיין לא עשיתי העמסה. מבחינת הרגשה מרגיש בסדר.
כנראה אעשה העמסה בסוף השבוע הזה בתום חודש לחיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית