הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ החלפת תרגילים- אימון גב!

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0

באימון גב
- פעם הייתי מתחיל את האימון גב עם מתח בתוספת משקל עליי, אבל כבר השתעממתי מהתרגיל, אז עברתי למשיכות צרות לחזה בפולי עליון (מושכים משולש לכיוון החזה). עכשיו גם מהתרגיל הזה קצת נמאס לי, כי אני תקוע-כל פלטה נוספת בפולי עליון היא בקפיצות של 5 ק"ג וזה הרבה מאוד וקשה להתקדם ככה.
האם כדאי לי לחזור למתח חופשי עם תוספת משקל? או שמומלץ לי להמשיך במה שאני עושה באימון גב כרגע- שזה לחיצות צמודות לחזה בפולי עליון, ובסוף האימון(לאחר כל התרגילים לגב) שלושה סטים של מתח עם תוספת משקל (לא הכי כבד, כי זה כבר בסוף אימון) עד למקסימום חזרות?

בנוסף:
אני מבצע באימון גב את התרגיל PullOver עם משקולת בודדת בשכיבה על ספסל (מצורפת תמונה). עכשיו אני שם לב שהתרגיל מסוכן, כי אני תמיד צריך מישהו שישגיח עליי מאחור (כי בחזרה האחרונה של כל סט קשה לי להעלות בחזרה את המשקולת, ואם היא תיפול לי על הפנים- זה לא יהיה ממש נחמד..)
אז, בגלל שהתרגיל הזה מסוכן לדעתי, הייתי רוצה להחליף אותו. אולי אם אני אעשה את אותו התרגיל רק עם מוט (ואשים בו פלטות) זה לא יהיה מסוכן כמו עם דאמבל אחד גדול? או שיש תרגיל אחר שאפשר להחליף במקום?
dumbbell_pullover.jpg

אודה לעונים רצינית
smile.gif

אתה יכול לשלב בין מתח לפולי.
לגבי הפולאובר, אתה יכול לעשות אותו גם בעמידה עם הפולי-קרוס, או לעשות אותו עם מוט W בשכיבה. יש עוד גרסה של בילדרים שמשעינים רק את הגב על הצד של הספסל ועושים את התרגיל עם משקולת, קל יותר להרים שם משקל כי יש התערבות של יותר שרירים.

יש לך הרבה תרגילים טובים לגב חוץ ממתח
בנט אובר רואו זה דוגמה לתרגיל שאפשר להחליף עם מתח כי הוא עובד על אותם השרירים שעובדים במתח

• פותח/ת השרשור
שאלות בנושא

איך לשלב בין המתח לפולי?
כמו שאמרתי- אני מבצע בתחילת האימון שלושה סטים של פולי עליון צר לחזה (עם המשולש).
בסוף האימון אני מבצע שלושה סטים של מתח עם משקל עליי (לא הכי כבד) למקסימום חזרות.

וכדאי לי באמת להוסיף חתירה (BOR)במקום הפולאובר עם הדאמבל? (אגב, איך עושים את החתירה? אני לוקח מוט אולימפי, שם משקל, ופשוט מבצע חתירה כשהגב שלי מקביל לרצפה?)
או שעדיף להמשיך עם הפולאובר רק בוריאציה שונה- עם מוט W ופלטות בשכיבה על ספסל במקום להרים דאמבל שמסכן אותי ויכול ליפול עליי..

---------- התגובה התווספה ב 22:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:11 ----------

???

מספר דברים: דבר ראשון יהיה קשה להתייחס לתרגילי גב שלך מבלי שתפרט את כולם ואת הסדר שלהם או עדיף את כל התכנית שלך.

דבר שני, לא הייתי ממליץ על התרגיל pull-over בשכיבה, ראשית הוא תרגיל מבודד לעומת מתח וחתירות למיניהן שהם מורכבים. שנית הוא מסוכן לכתפיים בגלל הזווית שהמפרק הזה מגיע.

שלישית, נראה שיש לך יותר מדי תרגילים לגב.. תפרט

• פותח/ת השרשור
תרגילי גב

אז האימון גב שלי הולך ככה (לפי הסדר):

משיכה צרה לחזה בפולי עליון (עם המשולש) 3X
פולאובר עם דאמבל אחד בשכיבה על ספסל 3X
חתירה בפולי תחתון 3-4X
ולסיום- שלושה סטים של מתח עם מקסימום חזרות ותוספת משקל עליי (אבל לא הכי גבוה שאני יכול להרים, כיוון שזה כבר סוף האימון ואני מבצע גם מקסימום חזרות..)

מה אפשר לתקן? לשפר? ובמה להחליף את הPULLOVER שבאמת מסוכן (וגם אני מרגיש שהכתפיים נמתחו לי אחרי התרגיל)? אולי עדיף לעבור למוט W במקום דאמבל ולהישאר עם הפולאובר בשכיבה על ספסל?

• פותח/ת השרשור
זה סה"כ 4 תרגילים.. אני לא מרגיש שזה הרבה מדי. והמתח אני סתם עושה בסוף כדי להתיש את השריר.
אשמח אם תייעצו לי מה לעשות עם האימון גב הזה.. ובמיוחד עם הPULLOVER. מישהו ממליץ על PULLOVER עם מוט W אולי?

אתה צריך פחות סטים ויותר תרגילים מורכבים.
כמה מתח אתה עושה עם משקל גוף?
כמה הדדליפט שלך?

• פותח/ת השרשור
דדליפט לא עשיתי אף פעם...
לגבי המתח- אני מוסיף 11.5 ק"ג עליי.. אני יודע שאני יכול יותר, אבל בגלל שאני מבצע את התרגיל הזה בסוף האימון ולא בהתחלה, אז אני כבר מותש ובגלל זה אני לא מוסיף מקסימום משקל.

אתה לא צריך יותר ממתח וחתירה עם מוט.
ודדליפט כמובן.

עדגיף לך לעבוד עם תוכנית מוכנה כגון SS.

• פותח/ת השרשור
תרגיל לגב!!

אוקיי, החלפתי באימון גב את התרגיל Pullover עם משקולת בשכיבה על ספסל (תמונה: )
xFUQwJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAEMBIDDIoXQrBNMAAAAASUVORK5CYII=

xFUQwJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAENyBxiSO8CQ3AGG5A4wJHeAIbkDDMkdYEjuAEMBIDDIoXQrBNMAAAAASUVORK5CYII=
Dumbbell-pullovers-1.jpg

במקום התרגיל הזה החלפתי לתרגיל אחר- pullover עם מוט בפולי תחתון (straight arm pulldown) - הנה תמונה:

2630.jpg
<<
2629.jpg

מה דעתכם על התרגיל הזה? טוב לגב?

הייתי חייב להחליף את התרגיל שלמעלה, גם כי הוא מסוכן והמשקולת יכולה ליפול עליי וגם כי הכתפיים שלי ממש נמתחות אחורה בתרגיל ויש סיכוי גבוה לפציעה.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא אמרתי שנמאס לי.. תקרא.
כתבתי שאני מחליף את התרגיל PULLOVER עם משקולת כי הוא מסוכן וגם כי יש בו סיכוי רב לפציעה בכתפיים.. פשוט החלפתי לאותו תרגיל רק בוריאציה שונה- הפעם עם מוט ישר בפולי עליון.
אז אני רוצה לדעת אם התרגיל הזה שעכשיו החלפתי אליו הוא טוב ועובד בצורה טובה על שריר הגב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית