הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאטת דלת פחמימות ודיכאון?

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
אני בדיאטת דלת פחמימות משהו כמו חודש, אולי פחות. 3 שבועות אחרונים באמת דלה.

בכל מקרה, לפני שבוע הרגשתי כמו סוג של דיכאון\חרדה\עצבנות לא יודע איך לקרוא לזה. קשה להגדיר את זה במילים. זה עבר אחרי יום. שלשום זה חזר. (עד היום)
חשבתי האם יש סיבה כלשהיא פיזיולוגית לדבר וחשבתי ששינוי היחידי שעשיתי בינתיים הוא הדיאטה.

בכל מקרה יש לא מעט פוסטים על זה
http://www.google.co.il/#hl=iw&sa=X...gc.r_pw.&fp=76501e95cf0fc107&biw=1920&bih=871

מה דעתכם?

נערך לאחרונה:
יש קשר די טוב בין פחמימות ובין מצב רוח. זה לא חדש וזה (הקשר הזה) משפיע על רוב האנשים.
אבל
אני בדיעה שמדובר בהרגלים, ואחרי תהליך של גמילה (עם תסמינים רלוונטיים) זה אמור להסתדר ברוב המקרים.

אם זה נמשך אצלך יותר מכמה שבועות או מכמה זמן שאתה מוכן לסבול, זה כנראה לא בשבילך

יש ימים שזה יכול לקרות לפחות בהתחלה מקווה שזה יעבור לך..איך אתה מרגיש בימים של העמסות?

• פותח/ת השרשור
בגדול לא מדובר בעייפות או חוסר מצב רוח שיש בכמה ימים ראשונים של הדיאטה. זה כבר עבר.
הכל היה בסדר עד שלשום (ומה שהיה לפני שבוע שעבר אחרי יום). העמסות לא כזה עשיתי. היו פעמים שכן אכלתי מה שרציתי, אבל לא בקטע של העמסות, וזה היה אולי פעמים. יכול להיות שמשכתי את הדיאטה יותר מדי זמן.

אני אחזור לתזונה רגילה נראה מה יהיה.

זה יותר הרגשה של מתח באיזור הלב. כמו סוג של דאגה כזאת. כמובן שיש לזה אולי עוד אלף ואחת סיבות, אבל רק רציתי לשמוע עוד דיעות, וכמו שציינתי בהתחלה ראיתי הרבה דיווחים של אנשים שכתבו שהיה להם מתח\חרדה בתזונה דלת פחמימות.

תיתן איזה העמסה ותראה אם הבעיה נפתרת, ויכול להיות שזה לא רק זה, אתה בלחץ נפשי או משהו? קורה משהו שיכול לשינוי בהתנהגות שלך?
אם לא, אז או שאתה בכלל לא רגיל לתזונה כזאת ואתה צריך להתרגל או שתעבור לחיטוב רגיל ולא דל פחמימות.

קורה כמעט לכולם בדל פחמימה.. אם תישאר בדל פחמימה הרבה זמן הגוף שלך יסתגל לזה והדיכאון יעבור.

אצלי זה ההפך,כשאני אוכל פחמימות אני מרגיש חרא,על דל פחמימה המצב רוח בהרבה יותר טוב.

דיכאון הוא תוצאת לוואי מאוד שכיחה של קטוזיס ולא מהווה שום אינדיקציה לזה שאתה עושה את הדיאטה לא "כמו שצריך". מה שכן, קשה מאוד להמשיך עם זה אם זה לא עובר אחרי כמה זמן, כך שאו שתנסה לעשות העמסה (שתאזן את רמות הלפטין) או שתנסה לשחק קצת עם המאזנים של הפחמימה.
אגב, אם נכנסת לדל פחמימה מיד (בלי נייטרלי) זה מאוד הגיוני שזה נמשך לך חודש, וזה עשוי להיות מלווה גם בהאטה או בהפסקה בירידה במשקל.

דיכאון הוא תוצאת לוואי מאוד שכיחה של קטוזיס ולא מהווה שום אינדיקציה לזה שאתה עושה את הדיאטה לא "כמו שצריך". מה שכן, קשה מאוד להמשיך עם זה אם זה לא עובר אחרי כמה זמן, כך שאו שתנסה לעשות העמסה (שתאזן את רמות הלפטין) או שתנסה לשחק קצת עם המאזנים של הפחמימה.
אגב, אם נכנסת לדל פחמימה מיד (בלי נייטרלי) זה מאוד הגיוני שזה נמשך לך חודש, וזה עשוי להיות מלווה גם בהאטה או בהפסקה בירידה במשקל.

אבל זה שהוא רשם "העמסות לא ממש עשיתי" מהווה אינדיקציה לכך..

אבל זה שהוא רשם "העמסות לא ממש עשיתי" מהווה אינדיקציה לכך..

כן אבל מדובר בשלושה שבועות - חודש של חיטוב, גם ככה שבועיים ראשונים לא עושים שום העמסה ובהתחלה אפשר גם לעשות אותן כל שבועיים.

תסכים איתי ששלושה שבועות רצוף בלי פחמימה זה ליצנות לגמרי?
ועוד בחיטוב ועם אימוני כוח וכנראה גם אירובי :🙁

אולי בתחילת הדיאטה עשויה ליהיות הרגשה כזאת. אבל אחרי חודש אתה אמור כבר להיכנס לזה.

למה שלא תעלה קצת את הפחמימות ותראה איך אתה מרגיש?
אני כבר על 80 גרם ביום למשך שבועיים ואני מאושר מכל רגע 🙄

זה קשור בסרטונין במוח שמושפע ע"י אי אכילה של פחמימות בין היתר. יש לזה עוד מנגנונים רבים, זה דיי נפוץ ואם אתה סובל מזה גם אחרי 2-3 שבועות בדיאטה דלה פחמימות אז הדיאטה הזו לא בשבילך.

דווקא אצלי מיד אחרי ההעמסות היו קראשים מטורפים. ולפעמים גם בזמן ההעמסות בחלק מההפסקות בין הארוחות.

זה מה שמבאס בכל הקטע של החיטוב ואפילו אחרי חיטוב שאתה רוצה לשמר את החיטוב...הקטנת הפחמימות גורמת לך להיות חטוב ויפה אבל סמרטוט ריצפה וזה מבאס ואתה כבר לא יודע מה עדיף חחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית