הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי תרגיל מסוים!

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום,
כבר פתחתי לא מזמן אשכול לגבי תרגיל ספציפי לגב- פשיטה בפולי עליון עם מוט בידיים ישרות.
זה התרגיל המדובר (Straight-Arm Pulldown):
cable_straight_arm_pull_down.jpg

עכשיו, כשאני מבצע אותו, אני מניח רגל אחת קדימה כדי להגיע ליציבות ואז מבצע את ההורדות של המוט. בזמן שאני מבצע את התרגיל, אני מרגיש לחץ די חזק בגב התחתון (יש לציין שאני לא מזיז את הגב בזמן התרגיל). האם יש וריאציה שונה שאפשר או שאפילו יותר מומלץ לבצע איתה את התרגיל הזה?
ראיתי שאפשר גם לעשות את התרגיל עם ספסל, למשל בצורה הזאת (cable Incline Pushdown):
a456.png

אבל באתר אחד ראיתי שכתוב שבצורה כזאת עובדים רק על יד אחורית.. נראה לי לא הגיוני.

בקיצור, איך עדיף לבצע את התרגיל הזה? והאם גם לכם היו לחצים בגב התחתון בזמן הביצוע שלו בעמידה?

• פותח/ת השרשור
יש לי כבר מתח בתוכנית.. אני לא מחפש שאנשים יגידו לי על תרגילים אחרים. פתחתי אשכול לגבי תרגיל ספציפי שאני רוצה לשמוע עליו, זה הכל

אתה מקפיד לכווץ את הבטן כמו שצריך בזמן הביצוע?

"אבל באתר אחד ראיתי שכתוב שבצורה כזאת עובדים רק על יד אחורית.."
באמת שטות.

• פותח/ת השרשור
לא.. אבל לפי דעתי הלחץ בגב התחתון נגרם כנראה מהסיבה שאני קצת מכופף את הגב ואז מבצע את התרגיל.. אני אנסה שוב באימון הבא ונראה אם הלחץ ממשיך. במידה וכן, כדאי לעבור לוריאציה השנייה עם הספסל והשיפוע (שמתי תמונה של זה גם בהודעה למעלה)?

• פותח/ת השרשור
תגובה

יש מצב שהגב התחתון שלך חלש?

יכול להיות.. אבל אני עושה סקוואטים וחתירה לגב תחתון, הוא אמור להתחזק, לא?

אני מניח שכנראה הבעיה היא בתנוחה שלי בזמן ביצוע התרגיל.. יש אולי דרך יותר מומלצת לבצע את התרגיל הזה(כמו אולי בתמונה ששמתי עם הכיסא) או שבעמידה עם עם המוט בידיים ישרות זאת השיטה המומלצת ביותר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית