הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הכמות היומית הנדרשת של אומגה 3

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
בעבר ניתן קישור למחשבון שבאמצעותו ניתן לחשב את הכמות היומית הנדרשת של אומגה 3, לפי ההמלצות של רוב וולף.

אתמול הוא פרסם הסבר לכמויות הגדולות מאוד שחושבו שם והמלצה חדשה:

http://robbwolf.com/2011/10/05/fish-oil/

בשורה התחתונה:

הכמות היומית המומלצת של אומגה 3 (EPA ו- DHA, לא ALA) נעה בין 2 גרמים (אם אתם בעלי מבנה גוף קטן) לבין 4 גרמים (אם אתם בעלי מבנה גוף גדול).

אבל בדיוק על זה מדובר: להתאים את העקרונות של תזונת הציידים-לקטים לחיים שלנו.

אתה גם מפספס את החלק שמדבר על לצרוך מוצרים טריים כמה שיותר ומעובדים כמה שפחות.

מה יש להתאים כאן, זה כמו שתגיד לי להתאים תזונת אסקימוסים לאנשים שחיים בברלין. זה לשנות אותה לגמרי ולתבלן את זה פה ושם עם ריח של "אותנטיות" וחזרה למקורות (אגב, תופעה סוציולוגית ידועה שחוזרת על עצמה כל פעם מחדש בעת החדשה). לצרוך מוצרים טריים כמה שיותר ומעובדים כמה שפחות לא קשור בכלל לכיוון הכללי הפלאוליטי, והאמת - כל פעם שהוא חוזר (גם אצל הפלאוליטים, גם אצל הטבעוניים, גם אצל האורגניים), הוא מדיף בדרך כלל ריח של "אני לא בטוח שזה נכון, אבל סביר להניח שאם זה מעובד זה חרא".

• פותח/ת השרשור
להתאים זה אומר לאכול שומנים רוויים ממקורות נוספים, כמו חמאה וגבינות שמנות, או לצרוך פחמימות ממקורות טובים יותר מתוך המגוון הקיים, או להביא את היחס בין אומגה 3 לבין אומגה 6 לערכים בריאים יותר.

הגיוני בעיניי שהוא יסייג את ההמלצות שלו, כי אין מספיק מחקרים בנושא.

איך שלא יהיה, התוצאות שאני וכל מי שאני מכיר שהתנסו בתזונה כזו רק גורמות לי להמשיך אתה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית