הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עד כמה חשוב לשמור בסקוואט על הברכיים בחוץ?

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
שמתי לב שהרבה פעמים רושמים פה בפורום שחשוב לשמור על הברכיים כמה שיותר בחוץ בזמן הסקוואט.
השאלה שלי היא למה?
ברור לי איך עושים סקוואט נכון, ואני מתיישב עד הסוף עם הברכיים לצדדים כמה שאפשר, אך כשהצשקל כבד, אני מרגיש שאין סיכוי שהמוט עולה בלי גלישה של הברכיים.
מה בעצם כלכך גרוע בזה ומה יכולות להיות ההשלכות, כרגע זה נראה לי כאילו זה רמאות, אבל יכול להיות שאני פשוט מפספס את הנקודה העיקרית.

לא הבנתי מה הקשר להוצאת הברכיים לצדדים?
אם הן גולשות תטפל בזה ותנסה לשבת יותר אחורה.
תעלה סירטון שנראה על מה מדובר.

• פותח/ת השרשור
כשאני אומר גולשות, אני מתכוון שהן טיפה נכנסות פנימה בעליה כשיש עלי משקל שהוא כבד בישבילי.
קשה לי לשמור על הברכיים בצדדים עד הסוף לאורך כל החזרה.

---------- התגובה התווספה ב 23:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:14 ----------

סלח לי, אבל קצת קשה לי לקרוא את זה, גם השפה שם יחסית גבוה, וגם כל הטרמינולוגיה שם לא מדברת אלי.😣
אפשר בקצרה יותר, בבקשה?

אין על תשובה לפי דעתי חוץ מלשמור על משקל מעל מרכז הכובד, להוציא את הברכיים לצדדים חזק ולנסות לפצל את הרצפה עם הרגליים.

אם הברכיים גולשות, תוציא אותן לצדדים יותר חזק ותקבע אותן לפני שאתה מתיישב אחורה.
תתאמן על זה עם משקל נמוך יותר עד שתגיע לכבדים ותמשיך איתם ככה.
תצלם סרטון.

• פותח/ת השרשור
קרא את ההודעות שלי, רשמתי שהרגליים אוטומטית נכנסות טיפה פנימה בעליה.
לזה אני מתכוון כשאני אומר גולשות-קשה לשמור עליהן בחוץ לאורך כל התנועה.
אין לי בעיות עומק, רק זה.

נערך לאחרונה:
שוב, תעבוד על זה עם משקל נמוך יותר, שהן לא ייכנסו אוטומטית פנימה, שמור אותן בצדדים כשאתה עולה, ותתאמן על זה עד שזה יהיה בסדר, ותעלה סרטון שנראה כמה זה גרוע.

• פותח/ת השרשור
במשקלים נמוכים עד בינוניים(עד 120 קילו), אין לי בעיה לעלות עם הברכיים בחוץ, אבל כשהמשקל עולה, נהיה הרבב יותר קשה לשמור על זה.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי, נכון להיום אני עומד צר יותר, צריך לצלם סרטון בהזדמנות.

בתוך המאמר מוזכר גם הכיווץ של הכתפיים בזמן הפרס:
1)
“You know that the femur impinges on
the hip pointer at the bottom of the squat if the knees aren’t out of the way in the same way that the
acromion process of the scapula impinges on the humerus in the press if the traps aren’t shrugged,
don’t you?”,
2)
It’s as useful to your squatting as shrugging your traps
is to your pressing.

האם הסיבה היחידה לזה היא הגדלת טווח התנוע? או שיש כאן סיבות נוספות? ואיך לעזאזל זה אפשרי עם משקל בינוני\כבד?

בתוך המאמר מוזכר גם הכיווץ של הכתפיים בזמן הפרס:
1)
“You know that the femur impinges on
the hip pointer at the bottom of the squat if the knees aren’t out of the way in the same way that the
acromion process of the scapula impinges on the humerus in the press if the traps aren’t shrugged,
don’t you?”,
2)
It’s as useful to your squatting as shrugging your traps
is to your pressing.

האם הסיבה היחידה לזה היא הגדלת טווח התנוע? או שיש כאן סיבות נוספות? ואיך לעזאזל זה אפשרי עם משקל בינוני\כבד?

נראה לי שזה פשוט עוזר להיות מכווץ ולהפיק יותר כוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית