ייעוץ רואקוטן

Alon123

משתמש קבוע
1,301
131
נק' מוניטין:
2,337
1,301
131
הרופאת עור המליצה לי רואקוטן לטיפול באקנה, עד עכשיו לקחתי חודש מינוצין 100 מיליגרם (2 כדורים) וחודשיים מינוצין 50 מיליגרם (כדור אחד ביום). אני כרגע בתוכנית SS רק חודש והבנתי שלראקוטן יש המון תופעות לוואי ובין היתר הוא פוגע בהתאוששות. האקנה (חצ'קונים) די מפריע לי אבל לא ברמה של להפסיק את האימונים, יש פה מישהו שלקח את זה בתקופת מסה והצליח להעלות כרגיל במשקלים?

הרופאת עור המליצה לי רואקוטן לטיפול באקנה, עד עכשיו לקחתי חודש מינוצין 100 מיליגרם (2 כדורים) וחודשיים מינוצין 50 מיליגרם (כדור אחד ביום). אני כרגע בתוכנית SS רק חודש והבנתי שלראקוטן יש המון תופעות לוואי ובין היתר הוא פוגע בהתאוששות. האקנה (חצ'קונים) די מפריע לי אבל לא ברמה של להפסיק את האימונים, יש פה מישהו שלקח את זה בתקופת מסה והצליח להעלות כרגיל במשקלים?

רואקוטן זה בעצם נגזרת של ויטמין A , התרופה היא טרטוגנית מה שאומר שהיא אכן עלולה להכיל לא מעט תופעות לוואי.

רובן לא משמעותיות וכוללות יובש מסיבי בכל חלקי הגוף ובעיקר בשפתיים ,ישנה בעייה בחשיפה לשמש ומומלץ להימנע ככל הניתן מחשיפה ישירה של העור לקרינת UV.

הרואקוטן לא יפריע לך לעלייה במסה , אבל מומלץ שלא לשתות אבקות חלבון בתקופה, שלא נדבר על אלכוהול שזה NO,NO רציני.

הסיבה שמומלץ לא לשתות אבקות למינהם ותוספים נוזליים כגון גיינרים, היא שהתרופה עצמה מעמיסה די נכבדות על הכבד (לכן בדיקת דם חודשית לתפקודי כבד נדרשת) והאבקות עצמם מעמיסות על הכליות והכבד גם ככה (עקב העובדה שהן מוותרות על תהליך העיכול והפירוק ע"י אנזימים ייעודיים) ולכן לא כדאי.

מלבד-זאת לא צריכה להיות לך בעייה להעלות במסה כל עוד תהיה במאזן קלורי חיובי, אכן יש סיכוי שהעלייה תהיה מתונה יותר עקב התאוששות ארוכה יותר אך עדיין אפשרית.

• פותח/ת השרשור
רואקוטן זה בעצם נגזרת של ויטמין A , התרופה היא טרטוגנית מה שאומר שהיא אכן עלולה להכיל לא מעט תופעות לוואי.

רובן לא משמעותיות וכוללות יובש מסיבי בכל חלקי הגוף ובעיקר בשפתיים ,ישנה בעייה בחשיפה לשמש ומומלץ להימנע ככל הניתן מחשיפה ישירה של העור לקרינת UV.

הרואקוטן לא יפריע לך לעלייה במסה , אבל מומלץ שלא לשתות אבקות חלבון בתקופה, שלא נדבר על אלכוהול שזה NO,NO רציני.

הסיבה שמומלץ לא לשתות אבקות למינהם ותוספים נוזליים כגון גיינרים, היא שהתרופה עצמה מעמיסה די נכבדות על הכבד (לכן בדיקת דם חודשית לתפקודי כבד נדרשת) והאבקות עצמם מעמיסות על הכליות והכבד גם ככה (עקב העובדה שהן מוותרות על תהליך העיכול והפירוק ע"י אנזימים ייעודיים) ולכן לא כדאי.

מלבד-זאת לא צריכה להיות לך בעייה להעלות במסה כל עוד תהיה במאזן קלורי חיובי, אכן יש סיכוי שהעלייה תהיה מתונה יותר עקב התאוששות ארוכה יותר אך עדיין אפשרית.

אמא שלי רוקחות קלינית ככה שאני מודע לכל תופעות הלוואי (יובש, עייפות וכו..) לגבי חשיפה לשמש זה לא בעיה כרגע כי במילא עוד מעט חורף, באלכוהול וסיגריות אני לא נוגע בכל מקרה וגם אני לא לוקח שום תוסף כי אני אוכל די הרבה ככה שאני לא צריך סתם.
הדאגה העיקרית שלי היא ההעלאה במשקלים, בתוכנית עצימה כמו SS כל אימון מעלים משקל וכמובן שזה יפגע בהתאוששות ועדיין לא הבנתי אם אפשר להמשיך את התכונית כאשר אני לוקח את התרופה או לא, אשמח אם יש פה מישהו שכבר עשה את זה ויכול להעיד על ההתקדמות שלו

קח בחשבון שכאבי שריר זה חלק מהעסק. אני אישית בתקופה של הרואקוטן סבלתי מכאבי גב נוראיים. לא רואה שהייתי מצליח להחזיק אימונים עצימים עם זה.

תשמע זה מאד אינדבידואלי, כל אחד מגיב קצת שונה לתרופה.

אני לקחתי אותה חצי שנה ומלבד היובש שאופייני לכולם, לא סבלתי מכלום.
תנסה ותראה בעצמך...

חוצ-מזה, אם אתה שואל אותי מקס' אז לא תעלה משהו רציני בזמן השימוש בתרופה, אז מה?
השימוש בה הוא לא יותר מחצי שנה ולכן לשאלה חצ'קונים או שרירים, תשובתי לך היא: טפל קודם בפצעונים שלדעתי מהווים מטרד יותר גדול מחוסר מסה.

אבל זו רק דעתי...

לא ממליץ לך לקחת את התרופה הזאת...

כשאני לקחתי אותה הגוף שלי בגד בי היה לי קשה לרוץ היה לי קשה לקום בבוקר מהמיטה
השפתיים כל היום התקלפו לי שלא נדבר על זה שלא יכלתי ללכת לים עם החברים להיות בשמש
ועוד דבר שתיקח בחשבון ראקוטן מעט את הגדילה
ראקוטן לוקחים רק כפיתרון אחרון ותאמין לי שהוא לא שווה תמחיר

לא ממליץ לך לקחת את התרופה הזאת...

כשאני לקחתי אותה הגוף שלי בגד בי היה לי קשה לרוץ היה לי קשה לקום בבוקר מהמיטה
השפתיים כל היום התקלפו לי שלא נדבר על זה שלא יכלתי ללכת לים עם החברים להיות בשמש
ועוד דבר שתיקח בחשבון ראקוטן מעט (מאט) את הגדילה
ראקוטן לוקחים רק כפיתרון אחרון ותאמין לי שהוא לא שווה תמחיר

אני דורש הוכחות!! (ראה הדגשה) את סתם מפחיד אותו.
אין שום עדות להאטה בגדילה אצל נערים בריאים, קהל היעד העיקרי של התרופה זה נערים, זה אחד הדברים הראשונים שבדקו בתרופה!!!
ללא כל קשר רואקטן אכן לוקחים רק במצבי אקנה קשים כאשר שום דבר אחר לא עוזר וזה רק מכיוון שהיא מעמיסה על הכבד ולכן אסור לצרוך אלכוהול (מותר לעשן אבל לא רצוי בלי קשר) וכל שאר הדברים שכבר צויינו , אבל לרב מדובר בתופעות זמניות שחולפות מיד בסיום השימוש והאקנה לא חוזר ב95% מהמקרים וב5% הנוספים הוא חוזר בצורה קלה הרבה יותר.

שווה או לא הוא יחליט.

• פותח/ת השרשור
טוב תודה לכם, יצאתי עם אותם מסקנות שבאתי איתם לפני שפתחתי את הדיון- אני צריך לעשות את השיקולים שלי אם לקחת או לא.

אל תקשיב לשטויות שההוא אמר שזה עוצר את הגדילה.
אני נטלתי את התרופה במשך 8 חודשים +- והתאמנתי באותה תקופה.
אומנם משקלי העבודה לא עלו משמעותית למרות שישנתי טוב, אכלתי טוב, והתאמנתי טוב, אל הצלחתי לשמר את מסת השריר שזאת בעצם הייתה מטרתי תוך כדי הטיפול.
הסקוואט גרם לי לכאבי גב נוראיים עם הכדורים.
וחוץ מזה כמעט שום תופעת לוואי.
תקפיד למרוח הרבה קרם לחות + שפתון וככה לא תראה/תרגיש יבש.

• פותח/ת השרשור
אל תקשיב לשטויות שההוא אמר שזה עוצר את הגדילה.
אני נטלתי את התרופה במשך 8 חודשים +- והתאמנתי באותה תקופה.
אומנם משקלי העבודה לא עלו משמעותית למרות שישנתי טוב, אכלתי טוב, והתאמנתי טוב, אל הצלחתי לשמר את מסת השריר שזאת בעצם הייתה מטרתי תוך כדי הטיפול.
הסקוואט גרם לי לכאבי גב נוראיים עם הכדורים.
וחוץ מזה כמעט שום תופעת לוואי.
תקפיד למרוח הרבה קרם לחות + שפתון וככה לא תראה/תרגיש יבש.

כרגע החלטתי לחכות קצת עם התרופה כי האקנה אצלי לא כזאת חמורה וכי בתכלס חשוב לי יותר להעלות במשקלים, כשאני יתחיל חיטוב אני אתייעץ עם הרופא עור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית