הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בסקוואטים ודדליפט

• פותח/ת השרשור idoda
  • פורסם בתאריך

idoda

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלם לכולם,

אני מחפש מישהו שידריך אותי בביצוע נכון של דדליפט וסקוואטים. אני בן 30 עם עבר עשיר בחדרי כושר, כולל ביצוע בעבר של סקווט אולימפי ודדליפטים, אלא שהבעיה שלי כרגע היא שעברתי ניתוח בברך ואני רוצה לחזק את המפרק (שהשרירים סביבו כרגע מאוד חלשים) בצורה הדרגתית ונכונה, כדי לא להרוס יותר.

האם יש מישהו שחושב שהוא סגור על התרגילים האלו ויכול לעזור לי בביצוע שלהם?

אני מתאמן בקאנטרי קלאב של ההסתדרות בראשון או בחדר כושר של האוניברסיטה בבאר שבע.
תודה.. 😃

תחפש סרטונים של מארק ריפטו ביוטיוב ותלמד מהם
בנוסף תוכל להזמין את הספר מאמזון או מכל חנות אחרת ולקרוא אותו
ספר נהדר
בהצלהח

יש לך גם את הסרטונים/ספר של מארק ריפטו + המון המון סרטונים שימושיים ביוטיוב.
(אבל תדע להבחין בין סרטוני הליצנות לרציניים, כי יש המון משני הסוגים).
בנוסף יש גם מדריכים בכתב, שיכולים לעזור לך להבין.

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא שיש לי מעטמאוד מרווח לטעות. אם אני לא אעשה את התרגילים בצורה מושלמת אני יכול בקלות לפגוע בברך.. לכן הייתי מעדיף מדריך שהוא מומחה בתרגילים האלו, ואם אפשר גם פיזיותרפיסט.

מכירים מישהו כזה בארץ?

אני מניח שאם תתחיל רק עם מוט ללא משקולות, לא תהיה לך את הבעיה.
עד שתתפוס את הטכניקה ותעלה בזהירות משקלים.

הבעיה היא שיש לי מעטמאוד מרווח לטעות. אם אני לא אעשה את התרגילים בצורה מושלמת אני יכול בקלות לפגוע בברך.. לכן הייתי מעדיף מדריך שהוא מומחה בתרגילים האלו, ואם אפשר גם פיזיותרפיסט.

מכירים מישהו כזה בארץ?

אני מכיר פיזיו מצויין , אני גם מטופל שלו. לא יודע כמה הוא בקיא בטכניקה נכונה של התרגילים אבל הוא בהחלט יוכל לעזור לך עם הברך וגם עם בניית תוכנית חזרה שיקומית הדרגתית לאימונים כך שהשיא באמת יהיה ביצוע סקווט ודדליפט ללא כאב. שמו רובי , אם תהיה מעוניין , אשלח לך בפרטי את המספר שלו , תוכל גם להגיד שהגעת דרך אלכס הספרינטר.

זוית כף הרגל חשובה מאוד
במקרה שלך גם ללא משקל אתה יכול להיפצע אם הזוית אינה נכונה לפי הכיפוף הטבעי של הברך
חשוב שתבדוק את זה

• פותח/ת השרשור
אני מכיר פיזיו מצויין , אני גם מטופל שלו. לא יודע כמה הוא בקיא בטכניקה נכונה של התרגילים אבל הוא בהחלט יוכל לעזור לך עם הברך וגם עם בניית תוכנית חזרה שיקומית הדרגתית לאימונים כך שהשיא באמת יהיה ביצוע סקווט ודדליפט ללא כאב. שמו רובי , אם תהיה מעוניין , אשלח לך בפרטי את המספר שלו , תוכל גם להגיד שהגעת דרך אלכס הספרינטר.

יופי, שלח מלי מספר טלפון 😃

---------- התגובה התווספה ב 19:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:23 ----------

זוית כף הרגל חשובה מאוד
במקרה שלך גם ללא משקל אתה יכול להיפצע אם הזוית אינה נכונה לפי הכיפוף הטבעי של הברך
חשוב שתבדוק את זה

על איזו זווית בדיוק אתה מדבר?

גיליתי היום שיש לי בעייה עם הסקווט מכיון שאני סובל מגיד אכילס קצר. זה אומר שהזווית בין הכף רגל לשוק איננה יכולה לרדת לתחום הנורמלי והיא נשארת סביב ה-70-80 מעלות. זה אומר שכשאני יורד לכיפוף, לכף הרגל הפגועה יש נטייה להתרומם כך שהמשקל יושב על האצבעות ולא על העקבים.

לא יודע אם זה אמור להגביל לי את הסקווט, ומה המשמעות בדדליפט, בשביל זה אני צריך עזרה..

אני מדבר על זוית כף הרגל ביחס לגוף
תעמוד כשכפות כף הרגל פונות ישר לפנים, תכפוף ברכיים, ככל שהברכיים יותר מתכנסות אחת כלפי השניה ככה אתה צריך יותר להפנות את כף הרגל כלפי חוץ
אם הברכיים מתכנסות זה יוצר לחץ ומתיחות על מפרקי/רצועות הברכיים וגם הקרסול
בדרך כלל זוית של 30 מעלות כלפי חוץ יוצרת כיפוף ברכיים ישר לפנים ופחות עומס
אתה יכול לתת זוית יותר גדולה אם זה יותר נח לך רק לא יותר מידי כי זה פוגע בשיווי משקל עם משקל כבד
*

שלם לכולם,

אני מחפש מישהו שידריך אותי בביצוע נכון של דדליפט וסקוואטים. אני בן 30 עם עבר עשיר בחדרי כושר, כולל ביצוע בעבר של סקווט אולימפי ודדליפטים, אלא שהבעיה שלי כרגע היא שעברתי ניתוח בברך ואני רוצה לחזק את המפרק (שהשרירים סביבו כרגע מאוד חלשים) בצורה הדרגתית ונכונה, כדי לא להרוס יותר.

האם יש מישהו שחושב שהוא סגור על התרגילים האלו ויכול לעזור לי בביצוע שלהם?

אני מתאמן בקאנטרי קלאב של ההסתדרות בראשון או בחדר כושר של האוניברסיטה בבאר שבע.
תודה.. 😃
מה עם מדריכים ,ספוטרים ?
בכל מקרה אני לא באיזור שלך 😳

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית