הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ביקורת על טכניקה של דד-ליפט

• פותח/ת השרשור SPF
  • פורסם בתאריך

SPF

משתמש כבוד
4,145
744
נק' מוניטין:
6,120
4,145
744
הי,

הייתי רוצה לקבל דגשים ופידבקים לגבי הדד-ליפט שלי.
לא משהו גמלוני, אלא משהו בעל תוכן.

בסרטון זה רק הדגמה שלי לטכניקה, בכללי אני כרגע מרים 120kgX5X3

נא בעדינות, אני בעסק הזה רק חודשיים.

תודה לעונים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סה"כ בסדר, צריך לשפר עוד כמה דברים קטנים. שים לב שהכתפיים שלך לפעמים מעל למוט ולפעמים (לפני המשיכה) לפניו, הן צריכות להיות מעליו וטיפה קדימה, זה גם יעזור לך להתמקם כמו שצריך ולא תצטרך להרים את התחת לפני המשיכה. חוזצמה תלחץ את העקבים לרצפה כשאתה מרים, זה יעזור לך לא להתנדנד.

• פותח/ת השרשור
רגע, אני קראתי את הספר של הדד-ליפט שפירסמתם פה ושם רשום שעצם הזנב (לא זוכר את המינוח המדויק) צריכה כביכול לפנות כלפי מעלה ולא כלפי הרצפה ודווקא פה הייתה לי הרגשה שנכשלתי.
האם בעצם אתה אומר שהנעילה שלי בגב התחתון היא בסדר?

אהה וכמה שקראתי את זה עדיין לא הבנתי, עקבים לרצפה? אני עושה הכל מלבד אולי לקבע אותם עם מסמרים לרצפה כדי שהם לא יזוזו, האם יש טכניקה שיכולה לעזור לי (מספיק קישור לאיזה מאמר).

נערך לאחרונה:
בגדול ,טוב מאוד .
שמור שהכתפיים יהיו מעט אחרי המוט .
נראה שאתה שומר מאוד על טכינקה נכונה , זה טוב אבל תשמור שזה יהיה גם באימון ולא רק בשביל הסרטון 😃

עד כמה שאני רואה הגב התחתון בסדר. אבל אתה מרים את התחת לפני המשיכה, והכתפיים שלך לא אחרי המוט בסטאפ, ושני אלה גורמים לך לאבד כוח.

תוציא חזק חזה לפני שאתה מתחיל למשוך ותשאיר אותו בחוץ.
החזה שלך קורס בהתחלת המשיכה וזה מה שגורם לתחת שלך לעלות בלי שום צדק.

תוציא חזק חזה לפני שאתה מתחיל למשוך ותשאיר אותו בחוץ.
החזה שלך קורס בהתחלת המשיכה וזה מה שגורם לתחת שלך לעלות בלי שום צדק.

החזה שלו לא קורס לשום מקום. התחת עולה כי הוא לא נמצא איפה שהוא צריך בתחילת המשיכה.

• פותח/ת השרשור
BFIT

---------- התגובה התווספה ב 01:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:21 ----------

גם אל תשכח שאתה צריך לשיר את הברכיים והגב ביחד ולא אחד אחד

לא ברורה לי כוונתך, פרט,נמק והבא דוגמאות...

זה פלטות של 20 מה שרואים בסרטון. אם לא תנסה להגביה ע"י פלטה מלמטה + תשב יותר אחורה כשאתה לפני המשיכה.

• פותח/ת השרשור
זה פלטות של 20 מה שרואים בסרטון. אם לא תנסה להגביה ע"י פלטה מלמטה + תשב יותר אחורה כשאתה לפני המשיכה.

הפלטות של 20 ו25 הם אותו הגובה רק עובי שונה.
שמתי לב בסרטון שאני מרים את התחת לפני שהמשקולת עוזבת את הקרקע, נעבוד על זה.

פעם הבא במקום לקטול, עדיף תסביר כדי שנוכל גם להבין...

לא ברורה לי כוונתך, פרט,נמק והבא דוגמאות...

בסרטון שלך בתחילת התנועה אתה מיישר את הברכיים עד שהן ישרות, הגב מגיע למצב שהוא מקביל לרצפה ורק אז מתחיל להזיז את הגב למצב השלו בסוף התנועה. אפשר לתאר בתור עלייה עם הרגליים ואז סטיפ לג דדליפט.
דבר כזה לא צריך לקרות. אתה אמור לישר את הרגליים ואת הגב במקביל (למרות שהברכיים צריכות להגיע למצב נעילה קודם).

הנה דוגמאות לעלייה של הגב והרגליים ביחד (על תשים לב לזה שהגב במצב מעוגל)

http://www.youtube.com/watch?v=8VZOlFo0Q1U&feature=player_embedded#!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
הבנתי למה אתה מתכוון, אך בספר שבו מוסבר התרגיל דד-ליפט דווקא כתוב במפורש שהתנועה צריכה להתבצע בשני חלקים, כמו למשל בחזרה קודם מנימכים את הגב ורק אחר כך את הברכיים והפוך בעלייה.

האם לא הבנתי נכון?

חוץ מזה בסרטון של הבחורה שהבאת לדעתי היא גם מרימה את התחת לפני שהמוט עוזב את הקרע, והיא גם מבצעת תנועה בשתי חלקים רק שהיא לא חוזרת היא מפילה את המוט בסוף.

בסרטון השני בכלל הבחור עושה דד-ליפט אחר (לא מכיר את הסוג) , הוא גם מתחיל ממנח יותר גבוה ברגלים,והוא עדיין מבצע תנועה בשני חלקים, שוב מלבד זריקת המוט (אחרי הכל זה משקלים גבוהים לRM1).

נערך לאחרונה:
התחת פשוט גבוה מדי ולכן הוא מתיישר קודם בשביל למשוך (וגם אז רק במשיכה הראשונה). אף אחד לא חושב על ליישר רגליים וגב במקביל לדדליפט (וזה גם לא קורה), חושבים על למשוך.

הבנתי למה אתה מתכוון, אך בספר שבו מוסבר התרגיל דד-ליפט דווקא כתוב במפורש שהתנועה צריכה להתבצע בשני חלקים, כמו למשל בחזרה קודם מנימכים את הגב ורק אחר כך את הברכיים והפוך בעלייה.

האם לא הבנתי נכון?

זה נכון ואף מהווה את הדרך היחידה שאפשר למשוך משקל שהוא מעבר לקל/בינוני. אבל אל תתייחס לתנועה כמורכבת משני חלקים, פשוט כנס לסטאפ נכון, שמור על הגב ותמשוך. הכל כבר יסתדר מעצמו.

האם לא הבנתי נכון?

חוץ מזה בסרטון של הבחורה שהבאת לדעתי היא גם מרימה את התחת לפני שהמוט עוזב את הקרע, והיא גם מבצעת תנועה בשתי חלקים רק שהיא לא חוזרת היא מפילה את המוט בסוף.

בסרטון השני בכלל הבחור עושה דד-ליפט אחר (לא מכיר את הסוג) , הוא גם מתחיל ממנח יותר גבוה ברגלים,והוא עדיין מבצע תנועה בשני חלקים, שוב מלבד זריקת המוט (אחרי הכל זה משקלים גבוהים לRM1).

התנועה באמת מורכבת מ2 חלקים (כמו שאמרת גם הסרטון הם עושים אותם) אבל אצלך הם מוגזמים (הברכיים צריכות להנעל קודם אבל לא עד כדי כך בהגזמה). כמו שמוסבר בספר STARTING STRENGTH וכמו שמר לטימוס אמר התנועה היא טבעית לגוף ככה שתנסה פשוט למשוך התנועה תרגיש טבעית יותר וכמובן טובה יותר לגוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית