הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אינטרויילים בתור אירובי

tomerperetz

משתמש מתחיל
262
0
נק' מוניטין:
-33
262
0
אני עכשיו בחיטוב ב5*5 וירדתי איזה 8 קילו אני רוצה להוריד עוד איזה 5-6 ולהתחיל מסה הורדתי גם אחוזי שומן לא יודע בדיוק אני יעלה בזמן הקרוב תמונות עכשיו אני תקוע על אותו משקל +- כבר שבוע וחצי אני לא מקפיד כל כך על אירובי משחק כדורגל בשכונה כמה פעמים
עכשיו אני רוצה לעשות קבוע אימון של אינטרווילים 2 פעמים בשבוע הוא יילך ככה:
7-8 ספרינטים של 100 מטר 2-2.5 דקות מנוחה
אחרי זה ריצה עוצמה בינונית של 20-30 שעה
האם זה טוב
ובנוסף רציתי לדעת התפריט שלי עכשיו על 130 פחמימה אם אני יוריד ל100 זה אמור לעזור לי בירידה . אני יעשה העמסה כל 10 ימים אם אני יוריד !
תודה לעונים !!!!

עדיף שתבצע את האימונים העצימים שלך. אין צורך באימוני אינטרוולים (אלה אם אתה מבצע פרוטוקולים).

לגבי אירובי (אינטרוולים זה לא אירובי!) או כדורגל אופציה לא רעה בזמן החיטוב אם היא לא עצימה או מפרייעה לעצימות האימונים.

אינטרוואלים זה לא בדיוק אירובי.אל תבין אותי לא נכון,אינטרוואלים זה ה-דבר אם אתה רוצה לשפר את הכושר שלך ולשפר את זמני הריצה שלך..אבל מבחינת שריפה שומן הוא הרבה פחות יעיל.
מה אני ממליץ לעשות?ריצות קלות וארוכות..קצב קל חצי שעה ארבעים דקות זה לא עצים מדי,גם ישפר לך את הכושר וגם ישרוף לך שומן.

לא בגדול לא לעשות אינטרוולים - אלא אם אתה רוצה לבצע פרוטוקולים.

3-4 אימוני כח עצימים בשבוע.

אז כאדיי לי לעשות אינטרוויאלים פעמיים בשבוע בילבלתם אותיי

אתה יכול לקרוא את המאמר על הספרינטים באתר, יש שם הסבר מפורט

באימון ספרינטים אמנם תשרוף פחות קלוריות אבל בשעות שלאחר האימון אתה תשרוף הרבה יותר קלוריות לעומת השעות שלאחר אימון אירובי רגיל. לדעתי בהחלט אפשר לשלב אימון או 2 של ספרינטים בשבוע ולאחריו עוד 15-30 דק אירובי, מה גם שאימוני ספרינטים יוצרים עוד אדפטציות חיוביות.

• פותח/ת השרשור
ימי אימון

אתה יכול לקרוא את המאמר על הספרינטים באתר, יש שם הסבר מפורט

באימון ספרינטים אמנם תשרוף פחות קלוריות אבל בשעות שלאחר האימון אתה תשרוף הרבה יותר קלוריות לעומת השעות שלאחר אימון אירובי רגיל. לדעתי בהחלט אפשר לשלב אימון או 2 של ספרינטים בשבוע ולאחריו עוד 15-30 דק אירובי, מה גם שאימוני ספרינטים יוצרים עוד אדפטציות חיוביות.
ויש ימים מסויימים שכאדי לעשות אותם נגיד אחרי אימון התאוששות או בסופ"ש ?

• פותח/ת השרשור
אלכס אתה אומר שאם אני יעשה בהתחלה נגיד 7 ספרינטים עם דקה וחצי-2 מנוחה
אחר כך 25 דקות בערך ריצה בינונית פעמיים בשבוע זה טוב ואני יירד במשקל ואחוזי שומן מבחינת תפריט אני מרוצה ממנו

ספרינטים ל100 מטר זה יותר מדי לדעתי
תרוץ 20-40 מטר יותר פעמים
כשאתה במהירות מקסימאלית אתה עלול לקרוע את ההמסטרינג, לכן מרחק קצר יפתור את זה
אם יש לך גבעה עוד יותר טוב לרוץ בעליה ולרדת בהליכה האימון לא צריך להיות יותר מ 10-15 דקות כולל המנוחות
אחר כך אתה יכול לעשות הליכה/ריצה קלה/אליפטי

תקרא על הפרוטוקולים בפורטל

הקטע שבמנוחות האלה הוא לא יגיע למצב שהוא רץ במהירות מקסימלית מה גם שהוא יגיע לשיא המהירות כבר אחרי 30 מטר

פשוט צריך לרוץ במקסימום שיאפשר לו לסיים 6 ריצות עם המנוחות הנ״ל

• פותח/ת השרשור
נראה לי שאלכס צודק כי אחרי6 ספרינטים פחות או יותר אתה לא רץ באותה מהירות כמו שרצת בספרינט הראשון
ו10 ספרינטים של 40 נראה לי פחות טוב מ7 של 100 אפשר לעשות יום אחד ככה יום ככה מה אתם אומרים

קראתי את הפרוטוקולים והם נראה לי דיברו על ספרינטים כמו של אלכס ולעשות 5-10

נערך לאחרונה:
נראה לי שאלכס צודק כי אחרי6 ספרינטים פחות או יותר אתה לא רץ באותה מהירות כמו שרצת בספרינט הראשון
ו10 ספרינטים של 40 נראה לי פחות טוב מ7 של 100 אפשר לעשות יום אחד ככה יום ככה מה אתם אומרים

קראתי את הפרוטוקולים והם נראה לי דיברו על ספרינטים כמו של אלכס ולעשות 5-10

גם בספרינט הראשון אתה לא צריך לרוץ 100 אחוז אלא את ה100 אחוז שיאפשרו לך להשלים 6 ריצות כאלה

• פותח/ת השרשור
אהה הבנתי וכל כמה זמן פחות או יותר אני יכול להעלות נגיד עוד ספרינט ועוד ספרינט
ולגבי מנוחה כמה היא אמורה להיות ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית