הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שרירי בטן חזקים יכולים להחליף חגורה לגב?

crossfireX

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
לאחרונה עליתי במשקלי עבודה והכל טוב ויפה,למעט העובדה שבזמן ביצוע התרגילים אני מרגיש מן הרגשה מוזרה בגב התחתון(הכוונה בעצמות) וזה דבר שלא חוויתי כשעבדתי עם משקלים קטנים.
לפי מה שהבנתי זה יכול לקרות משני סיבות:ביצוע לא נכון ולא מספיק תמיכה,הביצוע נכון.
קראתי קצת בנושא והבנתי שהחגורה פועלת כמו שריר בטן נוסף שמספק תמיכה נוספת בגב,אז כאן השאלה שלי: האם חיזוק שרירי הבטן תוכל להחליף את החגורה?
ועוד שאלה נוספת,כשאני עובד מדי פעם לפעם מתחיל להתקלף לי העור מתחת לאצבע,על כף היד הפנימית קרוב מאוד לחיבור של האצבעות ועכשיו האזור הזה קשה מאוד מבעבר אבל אני חווה כאבים שמונעים ממני לסיים את התרגיל,וכפפות פותרות את זאת כפי שהבנתי,על אילו כפפות אתם ממליצים(איכות ומחיר) ואיפה ניתן לרכוש אותן?(כנ"ל גם על החגורה אם יש צורך)כמה הן עולות?
*חשוב לציין שהחנות תהיה בארץ.

תודה מראש!

כפפות אתה יכול לקנות בארץ משהו בסביבות ה100 שקל אולי קצת יותר חגורה עולה בערך 160 אבל חגורה כזאת או לקנות ממישהו פה מהפורום או להזמין מאי-ביי לך על חברת DRX אני משתמש איתה אחלה חגורה
לגבי השאלה שלך אם אני לא טועה חגורה התפקיד שלה זה להפעיל לחץ תוך בטני על האיברים שלך אז לא נראה לי שזה קשור לשרירים בבטן שלך שוב אני לא בטוח אני התחלתי להשתמש בגורה בערך מ120 קילו בסקוואט

נצלש

האם חגורה זו חובה?
אם כן אז ממשקלים מסויימים או בתרגילים מסויימים?

כדאי לעבוד כמה שאפשר ללא חגורה ולאפשר ל"חגורת הבטן-גב" שלך להתחזק במקביל להתחזקות של שאר הגוף. אם אתה מגיע לרמה של בדיקת 1RM אז החגורה תעזור לך להרים יותר משקל.

כדאי לעבוד כמה שאפשר ללא חגורה ולאפשר ל"חגורת הבטן-גב" שלך להתחזק במקביל להתחזקות של שאר הגוף. אם אתה מגיע לרמה של בדיקת 1RM אז החגורה תעזור לך להרים יותר משקל.
מה זאת אומרת לעבוד כמה שאפשר ללא חגורה? זאת אומרת שחייבים בשלב מסויים או לא?
זה בסדר לעשות 130 קילו דדליפט בלי חגורה אם מעולם לא הרגשתי שום כאבים בעת ביצוע הדדליפט?

מה זאת אומרת לעבוד כמה שאפשר ללא חגורה? זאת אומרת שחייבים בשלב מסויים או לא?
זה בסדר לעשות 130 קילו דדליפט בלי חגורה אם מעולם לא הרגשתי שום כאבים בעת ביצוע הדדליפט?

בבדיקה של 1RM הייתי משתמש בחגורה.

כל עוד לא כואב כלום , אין סיבה למנוע מהבטן ומהגב התחתון להתחזק במקביל לשאר הגוף. זה יותר מבסדר לעשות דדליפט של 130 קילו ללא חגורה.

כלומר אם האימונים הם עם 200 קילו זה עדיין בסדר ללא חגורה ( תאורטית) ?

ברמה העקרונית , אם אין שום בעיות , אין צורך בחגורה.
אם אתה אתה עושה סט כבד 1 ועוד 2 קלים יותר , אתה יכול להשתמש בסט הכבד בחגורה. מי שעובד בתוכנית כח עם 200 קילו יכול להרים 230~ לפעם 1. לשם זה , כן הייתי משתמש.

עבודה עם חגורה כל הזמן תמנע מחגורת ה"בטן-גב" להתפתח במקביל לשאר הגוף.

ברמה העקרונית , אם אין שום בעיות , אין צורך בחגורה.
אם אתה אתה עושה סט כבד 1 ועוד 2 קלים יותר , אתה יכול להשתמש בסט הכבד בחגורה. מי שעובד בתוכנית כח עם 200 קילו יכול להרים 230~ לפעם 1. לשם זה , כן הייתי משתמש.

עבודה עם חגורה כל הזמן תמנע מחגורת ה"בטן-גב" להתפתח במקביל לשאר הגוף.

זה לא נכון, החגורה לא תמנע שום דבר משום שריר.

ובכלל השיקול אם לשים חגורה או לא זה בעיקר בחירה אישית. לא חסר מתחרים ששמים חגורה בכל סט מעל 120 וכאלה שעושים RM1 בלי חגורה באימונים.

זה לא נכון, החגורה לא תמנע שום דבר משום שריר.

ובכלל השיקול אם לשים חגורה או לא זה בעיקר בחירה אישית. לא חסר מתחרים ששמים חגורה בכל סט מעל 120 וכאלה שעושים RM1 בלי חגורה באימונים.

אם אתה משתמש בחגורה אתה עלול למנוע אדפטציות שהיו יכולות להתרחש ללא שימוש בה.

ברור ששימוש בחגורה זה דבר אינדיווידואלי אבל למה לו להשתמש בחגורה אם אין לו איזשהן פתולוגיות שמחייבות שימוש בה?

ואם יש לו, לא עדיף קודם לנסות לפתור את הבעיה (טכניקה \ גמישות וכו' ) לפני?

זה נורא משתנה מבנאדם אחד לשני. יש אנשים שהחל ממשקל X שמים חגורה, גם אם זה משקל שרחוק מאוד מהשיא שלהם, וגם תלוי באיזה תרגיל. יש אנשים ששמים חגורה רק בסקוואט, יש כאלה ששמים גם בדדליפט, פרס, חתירה ואפילו בבנץ'.
אני אישית שם רק בסקוואט, חגורה בדדליפט לא עוזרת בשיט, רק מפריעה לי.

אם אתה משתמש בחגורה אתה עלול למנוע אדפטציות שהיו יכולות להתרחש ללא שימוש בה.

ברור ששימוש בחגורה זה דבר אינדיווידואלי אבל למה לו להשתמש בחגורה אם אין לו איזשהן פתולוגיות שמחייבות שימוש בה?

ואם יש לו, לא עדיף קודם לנסות לפתור את הבעיה (טכניקה \ גמישות וכו' ) לפני?

איזה אדפטציות?
על השאלה השניה עניתי לך. זאת בחירה אישית.

ולא יודע מה הקשר לגמישות, אבל חגורה לא פותרת שום בעיית גמישות.

איזה אדפטציות?
על השאלה השניה עניתי לך. זאת בחירה אישית.

ולא יודע מה הקשר לגמישות, אבל חגורה לא פותרת שום בעיית גמישות.

חיזוק שרירי הבטן בצורה איזומטרית. יכול להיות שאני טועה פה , אבל אם תעבוד כל הזמן עם חגורה הם יתחזקו פחות מאשר עבודה ללא חגורה, לא?

הגמישות היא רק דוגמא. חגורה אכן לא פותרת את בעיות גמישות. נניח יש מישהו שסובל מכאבים כתוצאה מהיפרלורדוזה שמקורה בקיצורים במותן כסל. לאנשים יש נטייה לחשוב ששימוש בחגורה יקל עליהם כשמה שהם צריכים לעשות זה משהו אחר לחלוטין(עבודת גמישות למותן כסל במקביל לחיזוק שרירי הבטן). מה שאני אומר זה שחגורה היא לא פתרון אוטומטי ומיידי להכל. יש מחקר שנעשה על עובדים בעבודה פיזית שהשתמשו בחגורות תמיכה למיניהן ודווקא בקרבם היו יותר פציעות מאשר בקרב אלה שלא השתמשו בחגורה כי החגורה נתנה להם אשליית ביטחון - "אני עם חגורה - אז שום דבר לא יקרה לי" (באנלוגיה לסקווט - "אני עם חגורה - אז אין לי מה לשמור על טכניקה וכו' ").

יכול להיות ששילוב של סטים עם חגורה וללא חגורה זה האופטימום.

הרעיון של החגורה של ליצור לחץ תוך-בטני, אותו לחץ שאותו מבצע שריר הרחב-בטני, שנראה כמו חישוק שעוטף את הבטן.

הרציונל להשתמש בחגורה הוא שרוצים להרים יותר משקל והרחב-בטני לא מספיק חזק כדי לתמוך משתמשים בחגורה, כך שלמעשה החגורה "מחקה" את הפעולה של השריר.

יש כאלו שאומרים שכאשר משתמשים בחגורה הרחב בטני מנוטרל ולכן לא כדאי להשתמש בה, מנגד יש כאלה שאומרים שדווקא בגלל שמשתמשים בה וניתן להרים יותר משקל הבטן תתחזק יותר.

אלה 2 הגישות.

אצלי במכון כבר נצפו אנשים שעושים גם כפיפות מרפקים עם חגורה..

חחח באמת, כפיפות מרפקים עם חגורה?
אז שכבר יעשו בטן עם חגורה.

אני ממליץ להימנע כמה שניתן מחגורה, היא יותר מפריעה מאשר עוזרת.
אדם צריך להכיר את גופו ואת מגבלותיו, לא רואה סיבה להשתמש בחגורה כאשר אתה יכול בלי.
זה כמו לכתוב בטוש כשיש לך עט; אפשרי, אך מסורבל.

חיזוק שרירי הבטן בצורה איזומטרית. יכול להיות שאני טועה פה , אבל אם תעבוד כל הזמן עם חגורה הם יתחזקו פחות מאשר עבודה ללא חגורה, לא?

הגמישות היא רק דוגמא. חגורה אכן לא פותרת את בעיות גמישות. נניח יש מישהו שסובל מכאבים כתוצאה מהיפרלורדוזה שמקורה בקיצורים במותן כסל. לאנשים יש נטייה לחשוב ששימוש בחגורה יקל עליהם כשמה שהם צריכים לעשות זה משהו אחר לחלוטין(עבודת גמישות למותן כסל במקביל לחיזוק שרירי הבטן). מה שאני אומר זה שחגורה היא לא פתרון אוטומטי ומיידי להכל. יש מחקר שנעשה על עובדים בעבודה פיזית שהשתמשו בחגורות תמיכה למיניהן ודווקא בקרבם היו יותר פציעות מאשר בקרב אלה שלא השתמשו בחגורה כי החגורה נתנה להם אשליית ביטחון - "אני עם חגורה - אז שום דבר לא יקרה לי" (באנלוגיה לסקווט - "אני עם חגורה - אז אין לי מה לשמור על טכניקה וכו' ").

יכול להיות ששילוב של סטים עם חגורה וללא חגורה זה האופטימום.

זה נחמד והכל, אבל אין סיבה שמישהו שיודע לעשות סקוואט ומוסיף משקלים יתחזק פחות כשהוא עם חגורה.
היא סה"כ מוסיפה כוח (מה שמוסיף משקל למוט בהתאם).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית