הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע נגד לחיצת כתפיים

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
http://www.ironmanmagazine.com/blogs/dougbrignole/?p=148

אין לי הכרות קודמת עם הכותב אבל לא מצאתי סיבה לא להסכים עם מה שמוסבר שם יפה.

לעצלנים - נטענות שתי טענות עיקריות:
כי זהו תרגיל שמייצר תנועה 'לא נכונה' מבחינה אנטומית
כי ניתן ע"י תרגילים חלופיים להפעיל עומס על שרירי הכתפיים בפרופיל תועלת/סיכון עדיף

ביקורת לגבי החלק הראשון בכתבה- מאיפה להתחיל ? הכותב טוען שבכל שריר שתבחר לעבוד עליו אתה תבצע תרגילים שמתארים בדיוק את התנועה שהשריר מבצע בספר אנטומיה. כדוגמא הוא נותן את בייספס- כפיפת מרפקים, קוואדס -פשיטת ברכיים.
אך הדלתויד לטענתו אמור לבצע הרחקות לצדדים או כפיפה לפנים של הזרוע(במפרק הכתף) וכתרגילים מתאימים הוא נותן הנפות לצדדים ולפנים. בתרגיל הפרס לטענתו מבוצעת איזהשהי תנועה "אחרת" שהיא לא התנועה "האנטומית" של השריר, מהי אותה תנועה?
בדיוק אותה תנועה: אם הפרס באחיזה רחבה -אז הרחקה בכתף, באחיזה צרה -כפיפה בכתף ובאחיזה ברוחב בינוני- תנועה שהיא בין הרחקה לכפיפה.
ההבדל היחד הוא שבפרס הזרוע נמצאת במצב שהיא מסובבת חיצונית( EXTERNAL ROTATION) מה שמאפשר לבצע טווח תנועה יותר גדול. (הטווח תנועה הגדול יותר מתאפשר רק בהרחקה לצדדים, בהנפה לפנים אין הבדל משמעותי)
מי שלא בטוח שיבצע את הניסוי הבא: בצע הנפה לצדדים כשהאגודל פונה כלפי הרצפה(INTERNAL ROTATION) עד איזה זווית הגעת בכתף? עכשיו חזור על הניסוי כשהאגודל פונה כלפי התקרה (אקסטרנל), האם הגעת גבוה יותר ?
כמובן שגם את תרגיל ההנפה לצדדים ולפנים ניתן לבצע כאשר הזרוע "מסובבת החוצה" והרבה מתאמנים מבצעים את התרגילים הללו.
לסיכום- הטענה של הכותב פשוט לא נכונה .

---------- התגובה התווספה ב 01:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:29 ----------

ביקורת לגבי החלק השני- הוא בעצם טוען שהטווח הבטוח של הסיבוב הפנימי בכתף (חיצוני ופנימי ) כשהזרוע ב90 מעלות לגוף והאמה בזווית 90 מעלות לזרוע הוא: 45 מעלות למטה ו70 מעלות למעלה.
בדקתי את טווח התנועה בכתף שלי בצורה שהוא מתאר - בסביבות 45 מעלות למטה ובערך 110 מעלות למעלה.(בלי להרגיש חוסר נעימות בכתף)
לסיכום אם אתה באמת חסר גמישות עד כדי כך (70 מעלות למעלה) אולי התרגיל הזה לא בשבילך. לשאר האנשים אני לא רואה שום בעיה.

---------- התגובה התווספה ב 01:53 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:46 ----------

לגבי החלק השלישי- כל החלק הזה מבוסס על כך שאתה חסר גמישות כמו שתואר בחלק 2- מסוגל להגיע רק 70 מעלות למעלה. ובמצב כזה במהלך הללחיצה המשקולת תסובב את הזרוע פנימה ויהיה עומס גדול על "המסובבים החוצה של הכתף" . כמובן שאם אתה שומר על האמות ב90 מעלות לרצפה(כמו שאתה אמור לעשות) כל זה לא רלוונטי מכיוון שהמשקל לא מסובב את הכתף פנימה , הכוח של המשקולת פועל בדיוק כנגד כיוון התנועה.

• פותח/ת השרשור
עדיין לא הבנתי איך הרמת ידיים מעל לראש היא לא טבעית לכתפיים. אתה יכול להסביר?

גם אתה נשאלת שאלה ועדיין לא השבת : )
ואני לגמרי מודע לחיבה שלך למילים והגדרות (ואני לרוב שותף לה), אבל אין לי יכולת או רצון לנסות להסביר מעבר לדברים המגושמים מעט (כמסתבר) של הבלוגר שבלינק. מבטיח לשתף איתך פעולה בהתלוצצויות קרובות ככל שיהיה לי זמן

antipop_killaa - אחלה ניתוח. תודה

• פותח/ת השרשור
בשמחה.
אני כרגע מנוע לחלוטין מלבצע את התרגיל הזה (אחרי נסיונות ארוכים וכושלים עם פרוטוקול פציעות וקרח וכו וכו) אבל מקוה שבעתיד זה יהיה רלוונטי

גם אתה נשאלת שאלה ועדיין לא השבת : )
ואני לגמרי מודע לחיבה שלך למילים והגדרות (ואני לרוב שותף לה), אבל אין לי יכולת או רצון לנסות להסביר מעבר לדברים המגושמים מעט (כמסתבר) של הבלוגר שבלינק. מבטיח לשתף איתך פעולה בהתלוצצויות קרובות ככל שיהיה לי זמן

antipop_killaa - אחלה ניתוח. תודה

זה כלל לא החיבה שלי למילים והגדרות, זו הציפייה שלי שאדם מבוגר יידע לבסס את השאלות והטענות שלו. ממה שראיתי עד עכשיו, אתה מחייב את דבריו של הבלוגר רק כי אתה לא יכול לסתור אותם או לאשש את אמינותם - עמדה מפוקפקת. וכששואלים אותך לסיבת הטענה שלדעתך נכונה, היינו שהרמת ידיים מעל לראש היא לא טבעית לכתף (הבאתי את דוגמת התינוק כדי להוכיח שהיא כן, אבל יכולתי באותה מידה להביא דוגמה של הרמת ארגז) אתה לא עונה - לא כי אתה מתחמק, כי פשוט אין לך מה לענות. זו לא הפעם הראשונה ולא השנייה שאני נתקל בזה, אין בדרך כלל מחשבה מאחורי השאלות והקביעות שלך מעבר ל"ומה אם".

• פותח/ת השרשור
חיים מצטער אם אכזבתי אותך (ולא בפעם הראשונה או השנייה).
ובאמת שאין לי זמן פה עכשיו להתנצח איתך כי יש נוספים עם ציפיות ממני.

זה לא להתנצח, זה להסביר את הטענות שלך. ואל תבזבז את הזמן היקר של האנשים האחרים בדיונים עקרים שאין לך מה לתרום להם מעבר ל״אם אני לא יכול להוכיח שהוא טועה, הוא כנראה צודק״. זה מעצבן אותי אישית ופוסטים כאלה ימחקו להבא.

ולעשות הרחקות כתפיים יקרע לך את הגיד בכתף עם לא תסובב את היד בסוף התנועה בשביל לגרום לגיד לעבור רק ליד העצם ולא על העצם מסכנה אפשר להיפצע בכל תרגיל עם לא עושים אותו נכון תעשה לחיצת כתפיים כמו שריפטו אומר ובינתיים לא ראיתי אף אחד שנפצע מלחיצת כתפים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית