הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מספר חזרות פלג גוף תחתון

Ziv195

משתמש מתחיל
66
1
נק' מוניטין:
1
66
1
היי, התחלתי להתאמן לא מזמ במכון
לפני שהתאמנתי הייתי נוהג לרוץ הרבה בהתחלה ריצות ארוכות עד 15 קמ ואחרי זה עברתי לריצות קצרות של 1000-5000.
מאז התחלתי במכון אני פחות עוסק בריצות, ורוצה לבנותת בסיס טוב ברגליים בינתיים.

בפלג גוף תחתון שלי אני לא רוצה לעבוד על גודל אלא על מה שיעזור לי בריצות בינוניות, כי גם בריצה בינונית בקצב מהיר קשה ברגליים.
כמה חזרות אני אמור לעבוד? לא אכפת לי שהרגליים לא יגדלו הם מספיק גדולות גם ככה יחסית לפלג גוף עליון.

אני עושב בינתיים לג פרס הרמת ברכיים ופשטיתת ברכיים, כמה חזרות וסטים מומלץ בשביל ריצה? צריך לעבוד על כוח או 15+?

כח בהחלט יעזור לך אם אתה מכוון לריצות בינוניות

תשאר בטווחים של 3-5 חזרות
תשלב תרגילים מורכבים כמו סקווט ודדליפט

• פותח/ת השרשור
סקאווט לא יכול בגלל המבנה שלי בברכיים ובגב התחתון, יש לי הרבה בעיות שם, כנ"ל לגבי דד ליפט
וכמה חזרות מומלץ?

רן האמת היא שאם תסתובב בחדרי כושר ותברר עם אנשים יסתבר לך שסדר גודל של 95% מהם חייזרים (אבל עם הסבר ממולמל כלשהו על 'הנסיבות המיוחדות' שמונעות מהם לעשות סקוואט)

• פותח/ת השרשור
איזה מצחיקים אתם שיאללה

וכן יש לי בעיות בברך והתייעצתי לגבי סקאווטא עם שני פיזיותרפיסטי ספורט ואורטופד, וכולם אמרו שלא כדי לי בגלל המבנה שלי שיגרום לבעיות (ולא בגלל שזה פוגע בגדילה לאלה שיגידו שהם ליצנים)

5-3 חזרותץ בתרגלי רגליים לכמה סטים?

• פותח/ת השרשור
וסקאווט מעמיס יותר על הגב התחתון...
נו באמת שלושה בעלי מקצוע ולא כאלה ליצנים שלמדו שבוע בוינגייט טועים?
אני לא סתם אומר שאני לא יכול לעבוד הייתי עושה בכיף סקאווט ודדליפט אני מבין את החשיבות שלהם אבלהתייעצתי עם שלושה אנשים שזה המקצוע שלהם ובהתבסס על צילומי רנגטגן הם המליצו לי לשאלתי שלא לעשות.
נו באמת אתם מתייחסים כאילו מי שלא עושה סקוואט ולא משנה מאיזה סיבה הוא לא שווה ויש מתחילים עם היחס הלא רציני הזה. תבינו לא כולם יכולים לעשות... ואני לא כוסית שמפחדת שהאימונים ינמיכו אותי

כמה סטים מומלצים כדי לעבוד על כוח בשביל ריצה?

אחרי חימום אתה יכול לעשות עוד 3 סטים של 3-5 חזרות

האם אנשי המקצוע שהתייעצת איתם גם הסבירו לך מה במבנה שלך מונע ממך לעשות סקווטים או דדליפט? האם אתה סובל מפתולוגיה מוכרת? האם ניסית לעשות את התרגילים הנ"ל והרגשת כאבים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית