הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר ויטמין C והצטננות

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
שלום,
בשבועות הקרובים אני מתחיל עבודה על הקשר בין השניים והאם יש איזשהו יתרון בנטילת ויטמין C בזמן מחלה.
אני עושה מעין מטא אנליזה מכ15 מחקרים שונים.
אם משה ירצה ויסכים, אעלה את זה לפורטל בסופו של דבר.
רציתי לבקש ממי שמתעניין, אם יש לכם מחקר מעניין בנושא (רק על הקשר בין השניים. לא סתם על ויטמין C) אני אשמח לקבל.
עדיף דברים כמה שיותר מעודכנים וכן מחקרי "אבן דרך".
אשמח לעזרה בחיפושים כי אני רוצה שיצא טוב מבלי לפספס דברים בדרך ותמיד שני ראשים עדיפים על אחד. או במקרה הזה שתי מקלדות.
תודה.

אני חושב שזה יהיה מאוד קשה למצוא קשר בין השניים מכיוון שהמילה "מחלה" היא מאוד כללית וכוללת בתוכה אינספור מצבים, וירוסים ותופעות.
העניין הוא שזה לא לגמרי מוגדר מתי אדם חולה או לא (הכוונה היא שיש תחום אפור גדול), וזה משהו שמושפע ע"י המון גורמים - מזג אוויר, לבוש, מגע עם אנשים, שעות שינה, סביבת פעילות, מערכת חיסונית, גיל וכו'. גם תזונה (כאשר ויטמין C הוא חלק יחסית קטן ממנה).
קשה לי להאמין שזה יצליח, אבל אני יותר מאשמח לשמוע מסקנות סופיות ובכל מקרה מאחל בהצלחה 😃

אני חושב שזה יהיה מאוד קשה למצוא קשר בין השניים מכיוון שהמילה "מחלה" היא מאוד כללית וכוללת בתוכה אינספור מצבים, וירוסים ותופעות.
העניין הוא שזה לא לגמרי מוגדר מתי אדם חולה או לא (הכוונה היא שיש תחום אפור גדול), וזה משהו שמושפע ע"י המון גורמים - מזג אוויר, לבוש, מגע עם אנשים, שעות שינה, סביבת פעילות, מערכת חיסונית, גיל וכו'. גם תזונה (כאשר ויטמין C הוא חלק יחסית קטן ממנה).
קשה לי להאמין שזה יצליח, אבל אני יותר מאשמח לשמוע מסקנות סופיות ובכל מקרה מאחל בהצלחה 😃

מה קשור?

הוא מחפש קשר בין צריכה של ויטמין C בזמן מחלה לבין אופי המחלה לטובה או לרעה.
די ברור שכוונתו למחלות שנגרמות מוירוסים שלא ניתנות לטיפול אנטיביוטי וגם לא למחלות נפש.
ואני מניח שהוא מחפש מחקרים שבודדו את הגורמים הנ"ל בצורה האופטימלית, אתה יודע איך מבצעים ניסויים נכון? קבוצת הניסוי והבקרה, מדדים משותפים,סטיות תקן וכו'.

• פותח/ת השרשור
הבהרה,
המחלה היא COMMON COLD. או כל דבר שסווג כ viral upper respiratory system.
מקווה שעכשיו זה יותר מובן.
ותודה לכולם,
גם אם אני לא עונה, אני יושב על כל מאמר ומאמר.

מה קשור?

הוא מחפש קשר בין צריכה של ויטמין C בזמן מחלה לבין אופי המחלה לטובה או לרעה.
די ברור שכוונתו למחלות שנגרמות מוירוסים שלא ניתנות לטיפול אנטיביוטי וגם לא למחלות נפש.
ואני מניח שהוא מחפש מחקרים שבודדו את הגורמים הנ"ל בצורה האופטימלית, אתה יודע איך מבצעים ניסויים נכון? קבוצת הניסוי והבקרה, מדדים משותפים,סטיות תקן וכו'.
קראת מה רשמתי או שסתם הגבת באקראיות?
הכוונה לא הייתה למחלות נפש או סרטן. הכוונה הייתה שגם מחלות שנגרמות מוירוסים מכילות אינספור מאפיינים שונים ונגרמות ע"י גורמים שונים ולכן אני חושב שיהיה קשה למצוא קשר חד משמעי.
בכל זאת, זה דיי מסובך. אם ימצא קשר באופן חד משמעי כל מה שיהיה לי להגיד זה כל הכבוד ותודה, אבל לדעתי הסיכוי נמוך. זה הכל.

• פותח/ת השרשור
איזה אינספור מאפיינים שונים ואיזה גורמים שונים?
לכולם מאפיינים דומים (לרוב כמעט אותו וירוס) שגורמים לאותן תופעות.
אני לא מבין על מה אתה מדבר. זה לא קשה לעשות הבדלה בין מחלה ויראלית לנגיפית. וגם לא קשה לעשות הבדלה בין שפעת לviral upper respiratory system שלא נובע מאינפלואנזה.

זה הקשר (פוטנציאלי) מענין לאללה. וכזה שבזמנו היה מאוד מקובל לחשוב שקיים בוודאות.
אמנם לא מחקר "אבן דרך" אבל באופן אישי היו שנים שלקחתי אלפי מ"ג ביום והייתי מצונן קבוע : )

• פותח/ת השרשור
האמת היא שעשיתי את זה באיזה יום וקראתי לא מעט דברים ומצאתי 0 קשר בין השניים.
אבל עכשיו אני עושה את זה ברמה יותר גבוהה ואחרי כמה שנים שאולי השתנה בהן משהו.

לא הצלחתי עדיין להשיג אותם, בתהליכים..
לגבי מה שאתה מחפש, אני מכיר רק את זה:

Cochrane Database Syst Rev. 2007 Jul 18;(3):CD000980.
Vitamin C for preventing and treating the common cold.
Douglas R, Hemilä H, Chalker E, Treacy B.

פחות קשורים, אבל אולי תמצא שם משהו:
Br J Nutr. 2010 May;103(9):1251-9. Epub 2009 Dec 15.
Is vitamin C supplementation beneficial? Lessons learned from randomised controlled trials.

J Altern Complement Med. 2008 Nov 25.
Vitamin C: Is Supplementation Necessary for Optimal Health?

• פותח/ת השרשור
אגב, את מי שזה מעניין, בנתיים גיליתי אחלה תכונות אנטי סרטניות לויטמין C (גם בקיבה וגם במעי)

קראתי באיזה מקום (מישהו כתב את זה, לא מחקר וללא רפרנס) שויטמין C מונע או מעכב שריפת שומנים.

נתקלת בזה?

• פותח/ת השרשור
קראתי באיזה מקום (מישהו כתב את זה, לא מחקר וללא רפרנס) שויטמין C מונע או מעכב שריפת שומנים.

נתקלת בזה?
לא. אני עובד על הפן האימונולוגי שלו, ככה שגם לא נראה לי שאתקל. אבל אעדכן.
על איזה מינונים מדובר?
לא מדובר על זה במחקרים שמנסים לגלות תכונה/השפעה של חומר כלשהו. את זה עושים אחר כך בשלבים הרבה יותר מאוחרים.
כאן חוקרים אין ויטרו בתרביות או בחיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית