הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מר קדמוני.. האם מקור מידע מהימן?

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
אהלן,
קיבלתי מחבר שלי המלצה לקרוא קצת מאמרים מהבלוג "מר קדמוני" שמדבר על תזונה קדמונית/פלאו/דל פחמימה וכדומה, ורציתי לשמוע מאנשים פה את דעתם על האתר מניסיון אישי. האם המידע שם נכון ומבוסס על דברים שמתיישרים בקו אחד עם דרך החשיבה של המנהלים שלנו? 😃

http://crossfitisrael.blogspot.com/

אריגטו גוסיימאס:bananaparty:

אהלן,
קיבלתי מחבר שלי המלצה לקרוא קצת מאמרים מהבלוג "מר קדמוני" שמדבר על תזונה קדמונית/פלאו/דל פחמימה וכדומה, ורציתי לשמוע מאנשים פה את דעתם על האתר מניסיון אישי. האם המידע שם נכון ומבוסס על דברים שמתיישרים בקו אחד עם דרך החשיבה של המנהלים שלנו? 😃

http://crossfitisrael.blogspot.com/

אריגטו גוסיימאס:bananaparty:
פלאו בהגדרה שלו, לא טוב מכל דיאטה אחרת איי שם. זו פשוט גישה שונה שאנשים אוהבים לאמץ כי להיות אדם קדמון זה "קול" ואנחנו צריכים לחיות כמו לפני 100,000 שנים. למי שמתאמן ושומר על בקרה קלורית, השיטה הזו לא תועיל לו, בשום פרמטר כזה או אחר.

פלאו בהגדרה שלו, לא טוב מכל דיאטה אחרת איי שם. זו פשוט גישה שונה שאנשים אוהבים לאמץ כי להיות אדם קדמון זה "קול" ואנחנו צריכים לחיות כמו לפני 100,000 שנים. למי שמתאמן ושומר על בקרה קלורית, השיטה הזו לא תועיל לו, בשום פרמטר כזה או אחר.

אני חייב לדעת מה המקור של הדעה הזו, שיצא לי לראות כמה מנכבדי הפורום שלא מסכימים איתה.

אין פה שום קשר לקוליות. זאת עובדה שהפלאוליטים היו בריאים הרבה יותר. ומרגע המהפכה התעשייתית אחוזי התמותה האנושית הלכו ועלו.

עם איזה מהרעיונות ב"פליאו" אתה לא מסכים?

משה, אני לא מבין מה האנטגוניזם נגד פליאו. אולי מלבד שקצת מקצינים את החיוביות שלה.
בסך הכל הטיעון היחיד נגד פליאו הוא נגד הרעיון האידיאולוגי.
העניין הוא שהצעות הליבה אכן מבוססים ותואמים את המחקרים העדכניים של היום.
בנוסף תחום כמו תזונה שהוא כ"כ חדש ודינמי. פליאו בעיניי נותן פרספקטיבה משלימה.

אני חייב לדעת מה המקור של הדעה הזו, שיצא לי לראות כמה מנכבדי הפורום שלא מסכימים איתה.
אני גם אשמח לראות על מה נכבדי הפורום מסתמכים כשהם חושבים שפלאו זה האידאל שכל אדם חייב לחיות על פיו אחרת הוא ימות 20 שנים קודם.
שוב, שמתי 2 תנאים ואפשר גם לסכם את זה בתנאי אחד.
כל עוד יש בקרה קלורית, זה לא משנה מה תאכל (תוך כדי שאתה גם מודע לויטמינים, מינרלים, אספקה מספקת של חלבון ושומן).
לדעתי זה טיפשות להמנע מלחם, פסטה, אורז וכדומה. אין בזה שום דבר הגיוני, לא מחקרי וגם לא פיזיולוגי ואם יש אני אשמח לראות/לדעת/להבין. עד היום כל הוויכוחים עם אנשי הפלאו (שד"א צוחקים עליהם, המון, במיוחד בפורום של לייל) נגמרו ב "ככה חיינו לפני 100 אלף שנים, ככה אנחנו צריכים לחיות היום; פחמימות לא היו קיימים פעם אלא רק חלבון ושומן"). אז אולי גם לא תפעילו חשמל? תתנתקו מהאינטרנט? אל תסעו ברכב? תגורו גם במערה ותלכו לצוד את הבשר שלכם במקום לקנות בחנות.
לא סתם קוראים לאנשי הפלאו Paleotarded כי התאוריה ברובה מסתמכת על broscience.

בוא נעזוב לרגע פליאו ואנשים קדמוניים ומחקרים ומילים גדולות.
מה יותר פשוט?
להגיד לבנאדם - שמע תעדיף לאכול בשר, ביצים, אגוזים, ירקות ופירות ותמעיט בפחמימות למינהם
או - תשמע, אתה צריך לספור קלוריות של כל דבר שאתה אוכל אחרי שהצלחת להבין מה החילוף חומרים שלך ותאכל תותים כי יש בזה ויטמין סי. ותאכל בשר כי יש בזה B12 ותאכל דגים כי יש בזה אומגה 3. ותדאג לאכול מספיק חלבונים ויחס טוב של שומנים (בלתי אפשרי) וכולי...

זה אולי "קל" וברור כשאתה מבין את הדברים אבל לפעמים עקרונות כלליים ממחישים יותר בקלות.

ובכלל, כבר היינו בדיון הזה - אנחנו לא מדברים על הישרדות אנחנו מדברים על אופטימליות או יותר נכון לשמור על הבריאות (אם לא לשפר) - על פי מה שאתה אומר זה אחלה ומומלץ לאכול כל היום במבה (פחמימות ויש בזה גם ויטמינים!! זה מועשר), סויה בשביל החלבון כמובן ושמן חמניות לטיגון של הצ'יפס...

אני גם אשמח לראות על מה נכבדי הפורום מסתמכים כשהם חושבים שפלאו זה האידאל שכל אדם חייב לחיות על פיו אחרת הוא ימות 20 שנים קודם.
שוב, שמתי 2 תנאים ואפשר גם לסכם את זה בתנאי אחד.
כל עוד יש בקרה קלורית, זה לא משנה מה תאכל (תוך כדי שאתה גם מודע לויטמינים, מינרלים, אספקה מספקת של חלבון ושומן).
לדעתי זה טיפשות להמנע מלחם, פסטה, אורז וכדומה. אין בזה שום דבר הגיוני, לא מחקרי וגם לא פיזיולוגי ואם יש אני אשמח לראות/לדעת/להבין. עד היום כל הוויכוחים עם אנשי הפלאו (שד"א צוחקים עליהם, המון, במיוחד בפורום של לייל) נגמרו ב "ככה חיינו לפני 100 אלף שנים, ככה אנחנו צריכים לחיות היום; פחמימות לא היו קיימים פעם אלא רק חלבון ושומן"). אז אולי גם לא תפעילו חשמל? תתנתקו מהאינטרנט? אל תסעו ברכב? תגורו גם במערה ותלכו לצוד את הבשר שלכם במקום לקנות בחנות.
לא סתם קוראים לאנשי הפלאו Paleotarded כי התאוריה ברובה מסתמכת על broscience.

אתה חושב שאם אני אוכל 2500 קלוריות ביום כשמתוכם 1500 באות משוקולד הכל יהיה סבבה?

מה לגבי רמות סוכר?
100 גר' חלבון? למישהו ששוקל 50?

לא הבנתי את הקשר של המשפט הזה לדיון. רק תיקנתי אותך בזה שאפשר להגיע לרמות שומן, חלבון, ויטמינים ומינרלים מספיקות עם 1000 קלוריות, והשאר, 1500 - שוקולד

חשבתי שמדברים על אנשים שמתאמנים היות ומדובר בפורום כזה שעוסק בתחום.
מן מחשבה מטופשת.

רמות הסוכר לא מבחינה של השמנה אלא מבחינה בריאותית, מן הסתם שוקולד מכיר כמות נכבדה של סוכרים פשוטים.
חוץ מזה,קצת הקצנתם לכיוון של השוקולד.

חשבתי שמדברים על אנשים שמתאמנים היות ומדובר בפורום כזה שעוסק בתחום.
מן מחשבה מטופשת.

רמות הסוכר לא מבחינה של השמנה אלא מבחינה בריאותית, מן הסתם שוקולד מכיר כמות נכבדה של סוכרים פשוטים.
חוץ מזה,קצת הקצנתם לכיוון של השוקולד.

לא, לא מדברים על אנשים שבהכרח מתאמנים. אנחנו בפורום תזונה ומחקרים על תזונה הם בלתי תלויים באימונים. בן אדם מתאמן יכול להרשות לעצמו דברים שבן אדם לא מתאמן לא יכול.

לגבי רמות הסוכר, הלכתי לפי הטענה של משה ומן הסתם יש בזה סכנה בריאותית. מה שמביא אותנו למסקנה המטורפת שקלוריה לא שווה קלוריה?

לא, לא מדברים על אנשים שבהכרח מתאמנים. אנחנו בפורום תזונה ומחקרים על תזונה הם בלתי תלויים באימונים. בן אדם מתאמן יכול להרשות לעצמו דברים שבן אדם לא מתאמן לא יכול.

לגבי רמות הסוכר, הלכתי לפי הטענה של משה ומן הסתם יש בזה סכנה בריאותית. מה שמביא אותנו למסקנה המטורפת שקלוריה לא שווה קלוריה?
תוכיח.

אולי אתה?

400 - 100 גר' חלבון
600 - 67 גר' שומן (אבודקו, זית, רווי, לא רווי, מה שאתה רוצה)
1500 - שוקולד
+ ויטמינים, מינרלים, וכו'

=

2500

יש דבר כזה שנקרא ירקות ופירות אתה יודע... גם להם יש ערך קלורי משום מה. לקבל ויטמינים ומינרלים רק מתוספי תזונה זה לא משהו חכם לעשות כי אתה לא יודע כמה באמת נספג ובחלק מהדברים אם בכלל.

אתה חושב שאם אני אוכל 2500 קלוריות ביום כשמתוכם 1500 באות משוקולד הכל יהיה סבבה?

בהנחה שהמאזן הנטראלי של הבן אדם באמת 2500 קלוריות והשוקולד לא מכיל שומן טראנס ולאותו אחד אין מגבלות בריאותיות כאלו ואחרות (לדוגמה סכרת) אז אין בעיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית