הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מר קדמוני.. האם מקור מידע מהימן?

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
אהלן,
קיבלתי מחבר שלי המלצה לקרוא קצת מאמרים מהבלוג "מר קדמוני" שמדבר על תזונה קדמונית/פלאו/דל פחמימה וכדומה, ורציתי לשמוע מאנשים פה את דעתם על האתר מניסיון אישי. האם המידע שם נכון ומבוסס על דברים שמתיישרים בקו אחד עם דרך החשיבה של המנהלים שלנו? 😃

http://crossfitisrael.blogspot.com/

אריגטו גוסיימאס:bananaparty:

תגיד לי יש לכם הסכם סודי שכל המשתמשים שמקבלים דרגות פה יהיו עם הסיומת רן?
מורן, אלירן, רן , אלכס? מה נסגר.

מי דיבר כאן על בקרה קלורית?? אם זה לא פשיזם, אני לא יודע מה כן!
מה זה קשור? אתה אומר לא לאכול שוקולד או כל דבר מעובד בכלל . אני אומר שאפשר, רק בהתאם לבקרה כזו או אחרת. מסקנה: אתה פאשיסט.

אני ארשום שוב, הפעם שכולם יבינו:

כן פרוקטוז מותר, אומגה 6 מבורך. גלוטון זה מצויין לאנשים שאינם רגישים לכך. סיבים נכללים בצריכת הירקות, אם אתה צורך מספיק ירקות ופירות, אתה מקבל מספיק סיבים ואנטיאוקסידנטים (שאנטיאוקסידנטים בעצמם בולשיט טהור, לפחות רובם).

פרוקטוז מותר גם בפליאו- בכמות מוגבלת- גם במאמר שמופיע בפורטל לא סותר את הגבלת הפרוקטוז,
גם אלאן ארגון במאמר שכביכול קטל את רוברט לוסטיג דיבר על הגבלת פרוקטוז(אולי לכמויות קצת שונות אבל עדיין לא מדובר על צריכה חופשית של פרוקטוז, +כמובן שספורטאים יכולים לצרוך יותר)

אומגה 6 מבורך? מה זה מבורך? כמות בלתי מוגבלת? 20 אחוז מהקלוריות ? 5 אחוז מהקלוריות?
גלוטן זה מצויין? אפשר לראות סימוכין ? למה זה מצויין? את מה זה משפר?מילא היית אומר לא מזיק למי שאין רגישות .

פרוקטוז מותר גם בפליאו- בכמות מוגבלת- גם במאמר שמופיע בפורטל לא סותר את הגבלת הפרוקטוז,
גם אלאן ארגון במאמר שכביכול קטל את רוברט לוסטיג דיבר על הגבלת פרוקטוז(אולי לכמויות קצת שונות אבל עדיין לא מדובר על צריכה חופשית של פרוקטוז, +כמובן שספורטאים יכולים לצרוך יותר)

אומגה 6 מבורך? מה זה מבורך? כמות בלתי מוגבלת? 20 אחוז מהקלוריות ? 5 אחוז מהקלוריות?
גלוטן זה מצויין? אפשר לראות סימוכין ? למה זה מצויין? את מה זה משפר?מילא היית אומר לא מזיק למי שאין רגישות .
אפשר לראות שאומגה 6 מזיק? כמה מזיק? גלוטן לא מצויין? אפשר לראות סימוכין שזה לא מצויין? את מה זה לא משפר?

במאמר:http://www.kilogram.co.il/2305/האמת-על-מחלות-לב-וכלי-דם/

משה פעם כבר שאלתי אותך על זה אבל אני מוכרח לציין שהמנטרה שלך של ה"בקרה קלורית" נוגדת לגמרי את המאמר שהשפיע עליי הכי הרבה בכל תחום התזונה: http://www.kilogram.co.il/2305/האמת-על-מחלות-לב-וכלי-דם/

.
עשה:
1. אכול מגוון של צמחים.
2. פירות במתינות, עם עדיפות לפירות יער.
3. שומן של חיות הוא טוב, וגם חמאה, בייחוד אם החיות אכלו עשב בטבע.
4. לבישול השתמשו בשומן של חיות או בשמן עם מאזן אומגה 6:3 טוב, לדוגמא שמן קוקוס או שמן זית.
5. אכלו אגוזים במתינות.
6. בביצים יש שלל של ערכים תזונתיים יעילים לגוף האדם וכדאי לצרוך אותן על בסיס יומי.
7. אין בעיה עם מוצרי חלב אם אינכם אלרגים אליהם.
.
אל תעשה:
1. המנע מדגנים.
2. המנע ממזון מעובד.
3. המנע מכל דבר עם שמן מעובד/תעשייתי.
4. תחליפים מתועשים למזון אמיתי הם רעים. לדוגמה, מרגרינה (מורכבת משומן צמחי רב-בלתי רווי) היא רעה מאוד בהשוואה לחמאה אמיתית.

לפי מה שהבנתי מהמאמר(תקן אותי אם אני טועה). הכולסטרול הוא לא הבעיה וזה המיתוס הגדול, הבעיה היא הדלקות. ממה נוצרות הדלקות : מדגנים, מזון מעובד, שמנים תעשייתיים. אז למה אתה אומר שאין בעיה כל עוד אתה בבקרה קלורית??????
אוקי אומנם אתה אוכל את הכמויות של המאקרו שאתה צריך אבל אתה מפתח דלקתיות- וההמשך ידוע.

אפשר לראות שאומגה 6 מזיק? כמה מזיק? גלוטן לא מצויין? אפשר לראות סימוכין שזה לא מצויין? את מה זה לא משפר?

אני לא טענתי כלום בנגוד אליך. טענת שאומגה 6 זה מבורך- שאלתי מה זה מבורך(פירוש שלך )- אתה מתכוון שרצוי לאכול כמה שיותר אומגה 6? שאפשר לאכול כמה אומגה 6 שרוצים?

אמרת שגלוטן מצוין - כמו שאתה רוצה סימוכין מאחרים שמשהו מזיק או מועיל אחרים מצפים שתגבה אתה את דבריך.

אני לא טענתי כלום בנגוד אליך. טענת שאומגה 6 זה מבורך- שאלתי מה זה מבורך(פירוש שלך )- אתה מתכוון שרצוי לאכול כמה שיותר אומגה 6? שאפשר לאכול כמה אומגה 6 שרוצים?

אמרת שגלוטן מצוין - כמו שאתה רוצה סימוכין מאחרים שמשהו מזיק או מועיל אחרים מצפים שתגבה אתה את דבריך.
התכוונתי שאפשר לאכול אומגה 6 ולהתעסק ביחסים של אומגה 3:6:9 זה כמו להתעסק בדחיסות הקרחונים אנטארקטיקה, זה לא מעניין אף אחד וזה לא חשוב כמו שעושים מזה.
כשאני רושם שגלוטן זה מצויין, זה אומר שאפשר לאכול ממנו. כשאתה רושם שגלוטון זה לא טוב, אתה תצטרך להוכיח את זה.

במאמר:http://www.kilogram.co.il/2305/האמת-על-מחלות-לב-וכלי-דם/

משה פעם כבר שאלתי אותך על זה אבל אני מוכרח לציין שהמנטרה שלך של ה"בקרה קלורית" נוגדת לגמרי את המאמר שהשפיע עליי הכי הרבה בכל תחום התזונה: http://www.kilogram.co.il/2305/האמת-על-מחלות-לב-וכלי-דם/

.

לפי מה שהבנתי מהמאמר(תקן אותי אם אני טועה). הכולסטרול הוא לא הבעיה וזה המיתוס הגדול, הבעיה היא הדלקות. ממה נוצרות הדלקות : מדגנים, מזון מעובד, שמנים תעשייתיים. אז למה אתה אומר שאין בעיה כל עוד אתה בבקרה קלורית??????

איפה אתה רואה במאמר שרשום שם משהו על בקרה קלורית? אני גם רשמתי בתגובות הקודמות שלי, שיש בעיה עם כל אותם הדברים המוזכרים רק אם אתה במאזן קלורי חיובי.

אוקי אומנם אתה אוכל את הכמויות של המאקרו שאתה צריך אבל אתה מפתח דלקתיות- וההמשך ידוע.
אתה מפתח דלקתיות מהיום שבו אתה נולד, זה לא בדיוק מעודד אותך לא לאכול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית