הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מר קדמוני.. האם מקור מידע מהימן?

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
אהלן,
קיבלתי מחבר שלי המלצה לקרוא קצת מאמרים מהבלוג "מר קדמוני" שמדבר על תזונה קדמונית/פלאו/דל פחמימה וכדומה, ורציתי לשמוע מאנשים פה את דעתם על האתר מניסיון אישי. האם המידע שם נכון ומבוסס על דברים שמתיישרים בקו אחד עם דרך החשיבה של המנהלים שלנו? 😃

http://crossfitisrael.blogspot.com/

אריגטו גוסיימאס:bananaparty:

אתה מוזמן לאכול רק פחמימות בבקרה קלורית למשך כמה חודשים ולהגיד לי מה רמת הטריג' והHDL שלך.
כנראה שכל הוכחה אחרת לא מספיקה.

אתה מוזמן לאכול רק פחמימות בבקרה קלורית למשך כמה חודשים ולהגיד לי מה רמת הטריג' והHDL שלך.
כנראה שכל הוכחה אחרת לא מספיקה.
אבל אני רשמתי מראש עם כמות חלבון, שומן מספקת (יחד עם ויטמינים ומינרלים שבאים מירקות ופירות בלי קשר לתוספי תזונה). אתה אוהב לקרוא מה שאתה רוצה לקרוא? לא הבאת עד עכשיו שום הוכחה לכך שאכילה של פחמימות יכולה להזיק בהתאם לתנאים שהזכרתי לפני כן. ביום שתביא אחת כזו יהיה על מה לדון, עד אז תומכי פלאו נשארים Paleotarded והסתמכות על broscience. זה שריפטו אוהב פלאו לא אומר שכולם חייבים לאהוב את זה או בכלל להסכים עם זה, כי אין שום הגיון מאחורי אכילה שכזו.

ואם נקח את זה יותר רחוק, אתם גם חושבים שמשנה מה תאכלו במאזן קלורי שלילי?

ומה זה כמות שומן וחלבון מספקת לאדם שלא מתאמן?
אגב, אתה מוזמן להוסיף לבדיקה המוגלובין A1C.
מעולם לא שמעתי שריפטו בעד פלאו. וזה שלייל צוחק על זה מעניין את הביצה. להסתמך על לייל זה לא להתלות באילנות הגבוהים אתה יודע.
והגיון? יש אינסוף הגיון מאחורי זה. יש לך עובדות שתוחלת החיים הייתה הרבה יותר גדולה, התמותה הייתה פחותה, לא היו מחלות וכן מנגנונים פיזיולוגיים שמראים על נזקי הפחמימות.
אז שוב, אתה מוזמן לעשות את הניסוי הזה ולהעלות את תוצאות הבדיקה.

אגב, אם אתה חושב שזה ברוסיינס, כנראה שבאוניברסיטה אצלנו גם מלמדים ברוסיינס, כי רק ביום רביעי הייתה לי הרצאה שלמה על זה.

ומה זה כמות שומן וחלבון מספקת לאדם שלא מתאמן?
אגב, אתה מוזמן להוסיף לבדיקה המוגלובין A1C.
מעולם לא שמעתי שריפטו בעד פלאו. וזה שלייל צוחק על זה מעניין את הביצה. להסתמך על לייל זה לא להתלות באילנות הגבוהים אתה יודע.
והגיון? יש אינסוף הגיון מאחורי זה. יש לך עובדות שתוחלת החיים הייתה הרבה יותר גדולה, התמותה הייתה פחותה, לא היו מחלות וכן מנגנונים פיזיולוגיים שמראים על נזקי הפחמימות.
אז שוב, אתה מוזמן לעשות את הניסוי הזה ולהעלות את תוצאות הבדיקה.
כמות החלבון באזור ה 1 גרם לק"ג משקל, כמות השומן תהיה לערך 15-20% מהסך הקלורי כאשר מדובר במאזן קלורי נטראלי. זה עדיין משאיר אותך עם 50% פחמימות לערך. אני לא מסתמך על לייל וגם לא על ריפטו, אני מסתמך על מחקרים. לא ראיתי שום מחקר שטוען מה שאתם טוענים כאן. אתם גם יודעים את זה ולכן לא יכולים להביא שום רפרנס לגיבוי. איך תוחלת החיים הייתה הרבה יותר גבוהה פעם מהיום, אתה עושה צחוק? לא היו מחלות? אתה יודע לוירוסים וחיידקים יש גם אבולוציה ואני לא בטוח איך הגעת למסקנה שלא היו מחלות.

אגב, אם אתה חושב שזה ברוסיינס, כנראה שבאוניברסיטה אצלנו גם מלמדים ברוסיינס, כי רק ביום רביעי הייתה לי הרצאה שלמה על זה.
מה אוניברסיטת ת"א תרמה למחקר בפיזיולוגיה או תזונה מאז שהיא הוקמה? חקר על רמות ויטמין D אצל חרדים, זה מה שראיתי מאוניברסיטת ת"א.
אם מלמדים אותך שלא היו מחלות ותוחלת החיים הייתה יותר גדולה פעם מאשר היום, המצב של אוניברסיטת ת"א יותר קשה ממה שחשבתי.

יש לך עובדות שתוחלת החיים הייתה הרבה יותר גדולה, התמותה הייתה פחותה, לא היו מחלות וכן מנגנונים פיזיולוגיים שמראים על נזקי הפחמימות.

אלירן מתי תוחלת החיים היתה הרבה יותר גדולה מאשר כיום??

אלירן מתי תוחלת החיים היתה הרבה יותר גדולה מאשר כיום??
תוחלת החיים בעידן האבן הייתה באזור ה 28-30 שנים. אפילו בארה"ב, בשנת 1900 תוחלת החיים הייתה באזור ה 50 שנים, כאשר היום היא עומדת באזור ה 80.

זו שטות להשוות תוחלת חיים מתקופת האבן, להיום.

כל-כך הרבה משתנים, פעם לתוספתן גם הייתה משמעות פיזיולוגית,בניגוד להיום שאין בו צורך, אז?

קודם כל, מישהו צריך לחזור על ההגדרה של מהו העידן הפלאוליטי ובטח ובטח שעל שיעורי התמותה.
לא היו מחלות שעוברות בין אדם לאדם ולכן לא הייתה הדבקה בוירוסים וחיידקים כמו בימינו.
מה הקשר של שנת 1900 לפלאו?
וגם, מי אמר ש1 גרם לקילו זה הכמות המינימלית של חלבון?

הכל נכון, רק...
1. איך אתה קובע שזה נובע מהתזונה שלהם?
2.אם תקיים מחקר היום ותלווה כ-1000 תינוקות עד גיל 40 לערך (לא מעשי,אבל נגיד) אתה מאמין כי הם לא ייחלו, וכי התזונה תטיב עמם בצורה כה משמעותית?

טוב, כדי לסיים עם התשובות לכל ההטרלות, אני אעלה את המצגת של פרופ' הופ (שהוא בטח גם עוסק בברוסיינס ואין לו מושג בכלום כי הוא מאוני' תל אביב - למרות שלמד בארה"ב בפן סטייט ובUCLA אם אני לא טועה) ואני בטוח שהיא תענה על כל ההטרלות שיש לכם. לי כבר אין כח. כל השאלות הכביכול רטוריות נשאלות מבורות ואין לי סבלנות לויכוחים הלא נגמרים האלה.
וזאת מצגת שעוסקת במאקרו ולא במיקרו (ששם יש יותר מחקרים ואף יותר רפרנסים שאין לי כבר כוח לחפור בהם).

טוב המצגת שוקלת 7 מגה ואין לי אפשרות להעלות אותה. משה, יש אפשרות לשנות את זה?

תתחדשו
מצגת בסיסית בעברית על העידן הפלאוליטי, בריאות, תזונה ומחלות.
מדברת על הפן הגאוגרפי הסטורי ולא פיזיולוגי- מולקולרי ולכן מתאימה גם לאנשים חסרי רקע מדעי.
קרדיט לפרופ' מיכה הופ, אוניברסיטת תל אביב.
http://www.multiupload.com/W6CQTS8GHJ
http://www.multiupload.com/W6CQTS8GHJ

קודם כל, מישהו צריך לחזור על ההגדרה של מהו העידן הפלאוליטי ובטח ובטח שעל שיעורי התמותה.
לא היו מחלות שעוברות בין אדם לאדם ולכן לא הייתה הדבקה בוירוסים וחיידקים כמו בימינו.
מה הקשר של שנת 1900 לפלאו?
וגם, מי אמר ש1 גרם לקילו זה הכמות המינימלית של חלבון?

אלירן אני באמת רוצה להבין איך/מאיפה הגעת לקביעה בנוגע לתוחלת החיים. נו טרולינג : )

אלירן אני באמת רוצה להבין איך/מאיפה הגעת לקביעה בנוגע לתוחלת החיים. נו טרולינג : )
כתוב לך במצגת איך מעריכים תוחלת חיים. לפי ניתוחי גופות וכו'.
שעורי ההשרדות דאז היו הגבוהים ביותר בתולדות האנושות.
הנה עוד שקף יפה במיוחד בשבילך.

קבצים מצורפים

• לכידה.JPG
    לכידה.JPG
    KB 67.3 · צפיות: 149
כתוב לך במצגת איך מעריכים תוחלת חיים. לפי ניתוחי גופות וכו'.
שעורי ההשרדות דאז היו הגבוהים ביותר בתולדות האנושות.
הנה עוד שקף יפה במיוחד בשבילך.

עברתי על המצגת וראיתי גם את השקף. לא מצאתי לא בזה ולא בזה נתון שמראה 'תוחלת חיים' יותר גבוהה בזמן ההוא vs כיום.
(אם הבנתי את השקף הוא מציג השרדות בין אירופה במאות האחרונות לעומת ימי הביניים ומראה שכיום הם גבוהים יותר. לא ראיתי שם נתון פלאוליטי. חסר שם גם הלג'נד)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית