הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מר קדמוני.. האם מקור מידע מהימן?

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
אהלן,
קיבלתי מחבר שלי המלצה לקרוא קצת מאמרים מהבלוג "מר קדמוני" שמדבר על תזונה קדמונית/פלאו/דל פחמימה וכדומה, ורציתי לשמוע מאנשים פה את דעתם על האתר מניסיון אישי. האם המידע שם נכון ומבוסס על דברים שמתיישרים בקו אחד עם דרך החשיבה של המנהלים שלנו? 😃

http://crossfitisrael.blogspot.com/

אריגטו גוסיימאס:bananaparty:

הינה שוב הגענו לאותו מבוי סתום, שצריך לאכול מוצרים טבעיים ולא מעובדים כי פלאו אמר ופלאו יודע. אני לא נגד פלאו, אני רק אומר שזו לא האכילה האידאלית וכל אחד שיאמץ מה שהוא רוצה. לשלול פחמימות בגלל בלבלת שהם "לא טבעיים" זו תעודת עניות לאידואלוגיה כזו או אחרת שמסרבת לקבל את המאה ה 21 וחייה עדיין במערות ואוכלת בשר אדום.
עולם המדע בצדק לא חוקר טיפשות, כי הכסף מגיע ממלגות או אוניברסיטאות ואף אחד לא ישים את כספו בבדיקות רחבות של פלאו, רק אלו שמנסים להוכיח שהאידואלוגיה גם פועלת בשטח, יותר טוב מדיאטות אחרות ומרובן היא לא.

וכמו שאמרתי ואגיד שוב, יש כמה כללים ברורים אבל לא קיצוניים כמו שפלאו מציג אותם:
1. תאכל מספיק חלבון (ול EMZ ששאל מה זה מספיק חלבון, במאמר על התגובה לערוץ 2 פירסמתי מחקר קנדי על צריכת חלבון לאנשים שלא מתאמנים, תעבור עליו).
2. תאכל מספיק ויטמינים ומינרלים בדגש על פירות וירקות ולא על תוספי תזונה. (ועל פירות אפשר גם לוותר, תלוי כמה ירקות אוכלים).
3. תעמוד בבקרה קלורית (נטראלי ומטה).
4. תאכל מה שאתה רוצה (חוץ מדברים שמכילים שומן טראנס, שזה בעצם שומן צמחי מוקשה או כל דבר שגורם להיווצרות שלו. הסעיף הזה בעצם מוריד 75% מהעוגות, וופלים וחמאות בוטנים למינהן (סקיפי, אם כי הכמות שם זניחה במידה ולא מחסלים קופסה ביומיים)).

הבעיות האמיתיות מתחילות במאזן קלורי חיובי, ללא אימונים, ומשך זמן רב בתור couch potato. שם אסכים שפחמימות (וגם שומן, תלוי במינונים והסוגים) לא יהיה אידאלי.

אז פרוקטוז מותר? ולאכול אוכל שמכיל אומגה 6 פעמיים ביום ואוכל שמכיל אומגה 3 פעם בחצי שנה וליצור יחס גרוע זה בסדר?
עם זה שגלוטן זה חרא אתה לא מסכים? מה לגבי phytic acid?
גם סיבים לא כללת. או אנטיאוקסידנטים.

אז אתה לא מסכים עם זה שכל אלה מזיקים?

אז פרוקטוז מותר? ולאכול אוכל שמכיל אומגה 6 פעמיים ביום ואוכל שמכיל אומגה 3 פעם בחצי שנה וליצור יחס גרוע זה בסדר?
עם זה שגלוטן זה חרא אתה לא מסכים? מה לגבי phytic acid?
גם סיבים לא כללת. או אנטיאוקסידנטים.

אז אתה לא מסכים עם זה שכל אלה מזיקים?
אני ארשום שוב, הפעם שכולם יבינו:

1.תאכל מספיק חלבון (ול EMZ ששאל מה זה מספיק חלבון, במאמר על התגובה לערוץ 2 פירסמתי מחקר קנדי על צריכת חלבון לאנשים שלא מתאמנים, תעבור עליו).
2. תצרוך מספיק ויטמינים ומינרלים (כולל אומגה 3) בדגש על פירות וירקות ולא על תוספי תזונה. (ועל פירות אפשר גם לוותר, תלוי כמה ירקות אוכלים).
3. תעמוד בבקרה קלורית (נטראלי ומטה).
4. תאכל מה שאתה רוצה (חוץ מדברים שמכילים שומן טראנס, שזה בעצם שומן צמחי מוקשה או כל דבר שגורם להיווצרות שלו. הסעיף הזה בעצם מוריד 75% מהעוגות, וופלים וחמאות בוטנים למינהן (סקיפי, אם כי הכמות שם זניחה במידה ולא מחסלים קופסה ביומיים)).
כן פרוקטוז מותר, אומגה 6 מבורך. גלוטון זה מצויין לאנשים שאינם רגישים לכך. סיבים נכללים בצריכת הירקות, אם אתה צורך מספיק ירקות ופירות, אתה מקבל מספיק סיבים ואנטיאוקסידנטים (שאנטיאוקסידנטים בעצמם בולשיט טהור, לפחות רובם).

על מה הויכוח כבר?
דיאטת פלאו היא בסדר אך היא לא ממש שונה משאר דיאטות למינהם.

ומשה,מה זה הכתבות/חצאי מחקרים שהצגת לי? אני טענתי שבאופן בריאותי זה לא ממולץ,הרזייתי אין בעיה.
לא הפרכת שום טענה שלי.
הסיפור מCNN הכי הצחיק אותי, טוב שלא הבאת לי גם כתבה מYNET.
ואם כבר לצטט מהכתבה בCNN
Despite his temporary success, Haub does not recommend replicating his snack centric diet.

ועוד משהו, תפוחי אדמה, זה לא שוקולד מעובד מלא בסוכרים פשוטים,שעבר מספר תהליכי עיבוד לפני שהפך לשוקולד מוקשה.

נערך לאחרונה:
המילה תכיר לא הכילה את המילה "הינה מחקר". הראתי לך אנשים שאכלו ג'אנק והערכי כולסטרול והסוכר בדם ירדו וחלק דרסטית. כמובן שזה לא מחקר ואולי הדברים מצוצים מהאצבע, אבל זה קיים איפשהו ואנשים עשו זאת, ככה שהרעיון עצמו לא מטורף. בוא תהיה בטוח שסביר להניח שמצב קיצוני שכזה לא יחקר ואם כן לא יותר מפעמים בודדות שקשה לקחת מהן מסקנות.
ואם נסכם את הדיון הזה, אתה אומרים שאסור, אסור ואסור כי זה יפגע ב X Y Z, אבל אין לכם שום דבר להוכיח את הטענות שלכם ואתם מסתמכים על מה שלמדתם בכיתה ו' מהמורה בביולוגיה או מאודטה בטלויזיה. כשיהיו מסמכים לקרוא, אני אהיה הראשון שאעשה זאת, עד אז הכל מותר.

המילה תכיר לא הכילה את המילה "הינה מחקר". הראתי לך אנשים שאכלו ג'אנק והערכי כולסטרול והסוכר בדם ירדו וחלק דרסטית. כמובן שזה לא מחקר ואולי הדברים מצוצים מהאצבע, אבל זה קיים איפשהו ואנשים עשו זאת, ככה שהרעיון עצמו לא מטורף. בוא תהיה בטוח שסביר להניח שמצב קיצוני שכזה לא יחקר ואם כן לא יותר מפעמים בודדות שקשה לקחת מהן מסקנות.
ואם נסכם את הדיון הזה, אתה אומרים שאסור, אסור ואסור כי זה יפגע ב X Y Z, אבל אין לכם שום דבר להוכיח את הטענות שלכם ואתם מסתמכים על מה שלמדתם בכיתה ו' מהמורה בביולוגיה או מאודטה בטלויזיה. כשיהיו מסמכים לקרוא, אני אהיה הראשון שאעשה זאת, עד אז הכל מותר.

אהה, אם כך, יש גם את הבחור הזה שעשה ניסיון על הגוף שלו ובמשך חודש שלם אכל רק במיקי די.

תכיר -
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Size_Me

יש גם את הסרט עצמו, אני בטוח שאם לא ראית זה יעניין אותך אני חושב שניתן למצוא אותו גם ביוטיוב (לא בטוח).

נו, לא טמבל?

נערך לאחרונה:
אהה, אם כך, יש גם את הבחור הזה שעשה ניסיון על הגוף שלו ובמשך חודש שלם אכל רק במיקי די.

תכיר -
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Size_Me

יש גם את הסרט עצמו, אני בטוח שאם לא ראית זה יעניין אותך אני חושב שניתן למצוא אותו גם ביוטיוב (לא בטוח).
אני עדיין לא מבין מה קשה במילה בקרה קלורית, קשה לקלוט? בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית.

אין בסרט

בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית בקרה קלורית

משה את מספים את הפורום:nono:.
ברור שלא, אני לא אמרתי שאני תומך בטמטום הזה.
אתה רוצה להגיד לי שצריכה של סוכרים פשוטים באופן כה ניכר בתור אורך חיים (דהיינו תזונה קבועה) זה דבר חיובי?
אין לו שום השפעה WHAT SO EVER, על תאי הבטא לאורך זמן, ועל תנגודת לאינסולין?

סוכרים זה הדבר הכי חיובי שאתה יכול להכניס לגוף שלך, זה הרבה יותר טעים משומן ומחלבון לכן זה חיובי מאוד.
האם יש לזה השפעות בריאותיות בהתאם לכל התנאים שרשמתי למעלה? לא. אם אתה מאמין שכן, תוכיח. אם אתה לא יכול להוכיח, הדיון הזה מיצה את עצמו ואפשר לסגור את הבסטה.

סוכרים זה הדבר הכי חיובי שאתה יכול להכניס לגוף שלך, זה הרבה יותר טעים משומן ומחלבון לכן זה חיובי מאוד.
האם יש לזה השפעות בריאותיות בהתאם לכל התנאים שרשמתי למעלה? לא. אם אתה מאמין שכן, תוכיח. אם אתה לא יכול להוכיח, הדיון הזה מיצה את עצמו ואפשר לסגור את הבסטה.

הכל בסדר, משה?

ותגיד משה, עוד שאלה אם אנחנו כבר בעניין.
אז מה שאתה בעצם אומר תקף גם לתקופת המסה?
לא משנה מה אני אוכל העיקר שאני אהיה בפלוס קלורי ולהכניס מספיק ויטמינים +חלבון ולהימנע משומן טראנס?

כי אם כך אני אשנה את התפריט שלי למשהו הרבה יותר נסבל.

אביעד אחי.

אני די בטוח שהוא יגיד כן, אבל עדיין מעניין.
כי למשל רן ואם אני לא טועה גם אלירן (כולם פה שמות שמסתיימים ברן) אמרו לי שהתזונה שלי בסייקל על הפנים כי הוספתי איזה במבה נוגט אחת וקורנפלקס, למרות שבחישוב הכללי אני עומד על 3400 קל' בטוטאל, וכמויות חלבון מכובדות (פי 2.3 ממשקל גוף).

אז מעניינת אותי דעתו של המאסטר-שף.

לא סביר שמה שמספיק טוב עבור תזונה נייטרלית יהפוך ללא תקף עבור תקופה בעודף קלורי (אני מתכוון לעודף 'נורמלי' - לא 1000 קל' ספייר שכולן נובעות מסוכר. ובהניתן שמדובר בתקופת אימונים עם נפח גבוה יותר לרוב)

אבל תחכה לשף הראשי : )

הדיון הזה דבילי מהרגיל. מי שרוצה יכול להריץ חיפוש- כבר דנו בזה אינסוף פעמים.
מומלץ לקרוא את התגובות של מורן.
ואני עדיין מחכה לערכי HDL, CRP, HgA1C של כל חכמי הבקרה קלורית שאכלו תפוחי אדמה/ שוקולד/ גזר/ איברי מין של אפרו-אמריקאים.

הכל בסדר, משה?
הכל מצויין.

ותגיד משה, עוד שאלה אם אנחנו כבר בעניין.
אז מה שאתה בעצם אומר תקף גם לתקופת המסה?
לא משנה מה אני אוכל העיקר שאני אהיה בפלוס קלורי ולהכניס מספיק ויטמינים +חלבון ולהימנע משומן טראנס?

כי אם כך אני אשנה את התפריט שלי למשהו הרבה יותר נסבל.
תלוי מה אתה מחפש וכמה אתה במאזן קלורי חיובי. אם תאכל רק שוקולד ותהיה במאזן קלורי חיובי של 3000 קל', סביר להניח שדברים רעים יקרו.
אם אתה מתאמן עצים ואוכל, נגיד, 500-1000 מעל התחזוקה כשבוא נגיד 500-700 קלוריות ביום מג'אנק בהתאם למגבלות שרשמתי לפני כן, תהנה ובמיוחד בסייקל.

הדיון הזה דבילי מהרגיל. מי שרוצה יכול להריץ חיפוש- כבר דנו בזה אינסוף פעמים.
מומלץ לקרוא את התגובות של מורן.
ואני עדיין מחכה לערכי HDL, CRP, HgA1C של כל חכמי הבקרה קלורית שאכלו תפוחי אדמה/ שוקולד/ גזר/ איברי מין של אפרו-אמריקאים.

מי זה מורן? דבר בניקים שאני אוכל לחפסס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית