הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בניית תפריט לאמא שלי צריך בדיקה

• פותח/ת השרשור Artyom
  • פורסם בתאריך

Artyom

משתמש מתחיל
147
0
נק' מוניטין:
2
147
0
אני רוצה לבנות תפריט לאמא שלי שהמטרה היא להוריד כ-3 קילו ולשמור על זה.
לאחר החישובים במנוחה היא שורפת 1500 קלוריות (לאחר הכפלה של 1.2).
חשבתי על גרעון קלורי שלילי של 500 קלוריות, זה בסדר?
החלבון מכיוון שהיא אדם לא מתאמן מוכפל ב0.8 כלומר 47 חלבון.
עכשיו אין לי מושג איך לחשב את השומן כי לא נראה לי הגיוני שזה יהיה מוכפל ב0.8 כמו שרשום בפורטל או לפי משקל הגוף כי נראה לי מוזר שיהיה יותר שומן מאשר חלבון בתפריט.
חשבתי על אולי 20 אחוז מסך הקלוריות מה שיוצא כ33 גרם.
איך אתם ממליצים לחלק את הערכים (חלבון, שומן ופחמימות) קחו בחשבון שהיא לא מתאמנת וגילה 41.
כי אני לא חושב שצריך לעשות דל פחימימה, העמסות וכו' לא?
צריך בזה עזרה, מה לעשות?

לדעתי 20% מסך הקלוריות משומן, והשאר פחמימות יהיה טוב.
יש לך טעות בחישוב - אם אתה מרכיב לה תפריט של 1000 קלוריות אז 200 קלוריות משומן זה 22 גר' שומן ולא 33.
מצד שני, אם היא יותר אוהבת אוכל שמן ופחות פחמימתי (בשר למשל) עדיף שתגדיל כמות השומן ותקטין כמות פחמימות.

מומלץ להוסיף פעילות אירובית, למשל צעידות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לדעתי 20% מסך הקלוריות משומן, והשאר פחמימות יהיה טוב.
יש לך טעות בחישוב - אם אתה מרכיב לה תפריט של 1000 קלוריות אז 200 קלוריות משומן זה 22 גר' שומן ולא 33.
מצד שני, אם היא יותר אוהבת אוכל שמן ופחות פחמימתי (בשר למשל) עדיף שתגדיל כמות השומן ותקטין כמות פחמימות.

מומלץ להוסיף פעילות אירובית, למשל צעידות.

אהה נכון טעות שלי.
הליכות היא בקושי עושה, ניסיתי לשכנע אותה אבל היא לא אוהבת.
למרות שהיא אומרת שהיא הולכת די הרבה בעבודה ככה שנראה מה יהיה.
גרעון של 500 אין בעיה איתו נכון?

אין שום בעיה עם גירעון 500. גירעון גדול מזה זה כבר יהיה תפריט שקשה לשמור עליו, ואם היא לא מתאמנת לא כדאי לתת גירעון קטן.

נערך לאחרונה:
לא מומלץ לרדת מ 1200 קל'.
למה 1200 דווקא? גם אם זו מישהי בגובה 1.50 ששוקלת 60 קילו ולא מתאמנת? היא תפסיק את הדיאטה אחרי 3 שבועות רק מהייאוש.
אל תשכח גם שעם תפריט של X קלוריות תמיד יש חריגות קטנות שבקלות יכולות להוסיף עוד 100-200 קלוריות בלי לשים לב בכלל - קלוריות מירקות (שלא נלקחות בחשבון בד''כ), קצת יותר חלב בקפה, גבינה 5% שומן במקום 3%, וכו'.
לדעתי תפריט בסיסי של 1000 קלוריות בלי לספור ירקות סלט (לא עמילניים) לאישה בת 40 שלא מתאמנת בכלל ולא עושה אפילו הליכות עדיין בסדר. לפחות היא תראה קצת תוצאות בזמן סביר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא מומלץ לרדת מ 1200 קל'.

למה 1200 דווקא? גם אם זו מישהי בגובה 1.50 ששוקלת 60 קילו ולא מתאמנת? היא תפסיק את הדיאטה אחרי 3 שבועות רק מהייאוש.
אל תשכח גם שעם תפריט של X קלוריות תמיד יש חריגות קטנות שבקלות יכולות להוסיף עוד 100-200 קלוריות בלי לשים לב בכלל - קלוריות מירקות (שלא נלקחות בחשבון בד''כ), קצת יותר חלב בקפה, גבינה 5% שומן במקום 3%, וכו'.
לדעתי תפריט בסיסי של 1000 קלוריות בלי לספור ירקות סלט (לא עמילניים) לאישה בת 40 שלא מתאמנת בכלל ולא עושה אפילו הליכות עדיין בסדר. לפחות היא תראה קצת תוצאות בזמן סביר.

בדיוק אני לא רוצה שהירידה תהיה איטית מידי כי היא לא ממש מאמינה כשאני אומר לה כמה שהיא צריכה לאכול ככה שאני רוצה שהיא תראה קצת ירידה אחרי זמן די קצר ותמשיך להתמיד עד שתגיע למטרה.

הייתי מוסיף לה מולטי ותוספים מתאימים.

כגון?

לאמא על תפריט של 1000?
מולטי', ויטמין D, אומגה וסידן במידה והיא לא אוכלת מספיק.

אתה מתאמץ לחינם, גם אמא שלי ביקשה תפריט וזה אחרי שהיא הפסיקה לעשן והיא דבקה בזה בדיוק שבוע. אם היא נשואה וזה סביר להניח שהיא לא תחזיק מעמד גם בתפריט קל לביצוע

• פותח/ת השרשור
לאמא על תפריט של 1000?
מולטי', ויטמין D, אומגה וסידן במידה והיא לא אוכלת מספיק.
סבבה. גם עכשיו אני אומר לה כל פעם שתשתה ויטמינים שיש לנו.
אתה מתאמץ לחינם, גם אמא שלי ביקשה תפריט וזה אחרי שהיא הפסיקה לעשן והיא דבקה בזה בדיוק שבוע. אם היא נשואה וזה סביר להניח שהיא לא תחזיק מעמד גם בתפריט קל לביצוע

לאכול אין לה בעיה. עכשיו היא אוכלת איזה פעם ביום ובעצם כמעט מרעיבה את עצמה ובכל זאת לא יורדת במשקל. לפי מה שאני זוכר גרעון קלורי גדול מידי פוגע בהורדת המשקל עקב ירידה בקצב חילוף החומרים ועוד כמה גורמים או משהו כזה לכן אני אומר לה לאכול יותר והיא לא מאמינה לי אז אני שכנעתי אותה שתנסה להתמיד על תפריט שאני יבנה לה זמן קצר ובמידה ותראה ירידה אני מאמין שהיא תמשיך.

לאכול אין לה בעיה. עכשיו היא אוכלת איזה פעם ביום ובעצם כמעט מרעיבה את עצמה ובכל זאת לא יורדת במשקל. לפי מה שאני זוכר גרעון קלורי גדול מידי פוגע בהורדת המשקל עקב ירידה בקצב חילוף החומרים ועוד כמה גורמים או משהו כזה לכן אני אומר לה לאכול יותר והיא לא מאמינה לי אז אני שכנעתי אותה שתנסה להתמיד על תפריט שאני יבנה לה זמן קצר ובמידה ותראה ירידה אני מאמין שהיא תמשיך.

תסביר לה שבגרעון קלורי מידי לא שורפים שומן אלא בעיקר רקמות אחרות.

או זה, או שמתקיים מצב הפוך: היא אוכלת פעם ביום, אבל בארוחה הזאת, פלוס נשנושים קטנים שבכלל לא שמים לב אליהם, היא מגיעה לכמות הקלוריות של הנייטרלי שלה.
דוגמאות לנשנושים כאלה: קפוצ'ינו (בלי סוכר ועם חלב 3% זה כ- 100-150 קלוריות, תלוי בגודל), פירות (בננה - 90 קלוריות, תפוח - 80...), עוגיות קטנות ו"לא מזיקות". חלב בקפה - 150 קלוריות אם שותים 250 מ''ל חלב 3% ביום.

גם מאכלים שאוכלים בחוץ (כמו סלט "דיאטטי" שיש בו טונה בשמן, גרעינים, אגוזים ורוטב שמן, או אורז שבושל עם שמן, בשר עוף עם שומן, כמו פרגיות, סנדויצ'ים מלחם מלא עם גבינות שמנות ואבוקדו) מכילים יותר קלוריות ממה שאפשר לנחש אינטואיטיבית.

במקרה כזה הייתי ממליצה לנהל יומן אכילה במשך יומיים-שלושה, כדי לראות אם היא לא "עובדת על עצמה" בנוגע לאכילה שלה.

ברור, נשים נשואות לעולם יהיו שמנות ולא יצליחו להחזיק מעמד בדיאטה. 😵

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית