הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנושא תפריט חיטוב ואבקות חלבון

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום רב
אני כרגע בחיטוב, הנתונים:
משקל 71 ק"ג
גובה 1.71
אחוז שומן ~16%
גיל 19

האימונים הם 3 פעמים בשבוע אירובי בעצימות בינונית של 50 דקות + 3 פעמים בשבוע אימון FBW בעצימות יחסית גבוהה, אני יודע שיש הרבה מה לדון על האימונים אבל כרגע אעדיף לדון בנושא התזונה.

התפריט הוא כזה:בוקר:
א. כוס קפה (וניל עם חלב סויה).
ב. מנת חלבון (קופסאת טונה במים \ אבקת חלבון).

צהריים:
א. חזה עוף 200 גר' (נשקל לאחר הבישול) \ סייטן 180 גר' (נשקל לאחר הבישול) + 30 גר' גרגירי חומוס (שאני מבשל, לא מקופסאת שימורים, נשקל לאחר הבישול).
ב. 100 גר' אורז (נשקל לאחר הבישול) \ 100 גר' פסטה מקמח מלא (נשקל לאחר הבישול).
ג. פרי.

ערב:
א. סלט ירקות (6 ירקות) - עגבנייה, מלפפון, גזר, פטריות חיות, כרוב וחסה.
ב. 3 חלבוני ביצים + ביצה קשה.
ג. קופסאת קוטג' 1% (200 גר').
ד. מנת חלבון (קופסאת טונה במים \ אבקת חלבון).
ה. פרי.

בין הארוחות:
א. שני פירות
ב. 4 שקדים + 4 פקאנים + 4 אגוזי המלך
ג. שתי כוסות קפה עם חלב סויה.
ד. מרק משקית (דיאט)

סה"כ (חזה עוף ואורז):
קלוריות: 1600.
חלבונים: 159 גר'.
פחמימות: 120 גר'.
שומנים: 23 גר'.

סה"כ (סייטן, חומוס ופסטה):
קלוריות: 1600.
חלבונים: 160 גר'.
פחמימות: 130 גר'.
שומנים: 19 גר'.

העמסות:
כל 8-9 ימים אני מבצע העמסה של 24 שעות, התפריט משתנה אבל הערכים הסופיים של היום שבו אני מבצע את ההעמסה הם בערך כאלה:
קלוריות: 2800.
חלבונים: 140 גר'.
פחמימות: 380 גר'.
שומנים: 80 גר'.

תוספים: מולטי ויטמין VM2000 של סולגאר, אחד ביום.

השאלות:
1. משהו מוזר לי מאוד בחישוב שעשיתי - אם מחברים את סך הקלוריות מהחלבונים, הפחמימות והשומנים מגיעים לפחות קלוריות. אפשר עזרה בנושא החישוב? (לקחתי פה ושם "טווח ביטחון" קטן אבל זה יוצא איזה 400 קל' פחות וזה מוזר מאוד).

2. פעמיים בשבוע אני אוכל סייטן, חומוס ופסטה ו5 פעמים חזה עוף ואורז. דעתכם?

3. לגביי החלבונים - נגמרה לי האבקה ככה שעכשיו אני תלוי בקופסאות טונה, שזה סבבה אבל נמאס ומאוד לא טעים לי. הרעיון שלי הוא לקנות שתי אבקות - קזאין, אקח מנה לפני השינה במקום המנה בארוחת הערב, וחלבון מי גבינה, שאותו אקח מיד לאחר האימון (זה אומר לפעמים בבוקר ולפעמים אחה"צ). מה אתם אומרים?

4. אני שוקל לקנות אבקת חלבון סויה במקום מי גבינה - מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן? וכמובן שאם יש מידע נוסף בנוגע לאבקת חלבון סויה, אשמח לקבל (מצאתי באינטרנט מעט מאוד מידע וגם מה שמצאתי היה לא רלוונטי כל כך).

5. מה דעתכם בכלליות על התפריט (וההעמסות)?

6. אשמח לקבל כל הצעה לשיפור.

תודה רבה

אצלי בבית אני יכול לעלות כמה פעמים רצוף על המשקל ולראות תוצאות שונות.

הוויכוח הזה מטופש ולכן אגדע אותו בשלב זה. זה ממילא התעסקות בשטויות, הבנ"א בחיטוב במשך שבועיים ובאמת אי אפשר לדעת אם הוא במאזן שלילי שהרי הוא כבר הראה נטייה לטעות בחישובים. כמו שאמרתי - הפתרון הכי טוב הוא מאזני מטבח למזון.

אצלי בבית אני יכול לעלות כמה פעמים רצוף על המשקל ולראות תוצאות שונות.

הוויכוח הזה מטופש ולכן אגדע אותו בשלב זה. זה ממילא התעסקות בשטויות, הבנ"א בחיטוב במשך שבועיים ובאמת אי אפשר לדעת אם הוא במאזן שלילי שהרי הוא כבר הראה נטייה לטעות בחישובים. כמו שאמרתי - הפתרון הכי טוב הוא מאזני מטבח למזון.

אחי אם הוא מראה לך תוצאות שונות בטווח של מעל 0.3 קילו כשאתה עולה עליו כמה פעמים רצוף,תזרוק אותו הוא שווה לתחת,יש לי בבית משקל שקניתי מסופרפארם אני יכול לעלות עליו 17 פעמים רצוף והסטייה לא תהיה יותר מ0.1.
בעיקרון הסטייה היא סטייה קבועה ולא משתנה,ולכן שקילה באותו משקל באותם תנאים פחות או יותר אמורה להציג מגמה ולא נתון ספציפי.

לגבי השאר אני מסכים איתך בהחלט.

אחי אם הוא מראה לך תוצאות שונות בטווח של מעל 0.3 קילו כשאתה עולה עליו כמה פעמים רצוף,תזרוק אותו הוא שווה לתחת,יש לי בבית משקל שקניתי מסופרפארם אני יכול לעלות עליו 17 פעמים רצוף והסטייה לא תהיה יותר מ0.1.
בעיקרון הסטייה היא סטייה קבועה ולא משתנה,ולכן שקילה באותו משקל באותם תנאים פחות או יותר אמורה להציג מגמה ולא נתון ספציפי.

לגבי השאר אני מסכים איתך בהחלט.

רק הבהרה קטנה: המשקל שלי הוא לא דיגיטלי, אולי מכאן נובעת אי ההבנה.

אני בכל מקרה לא משתמש בו יותר מדי ואם אני רוצה הערכה מדוייקת יותר אני נשקל במשקל הדיגיטלי במכון בתנאים כמה שיותר דומים.

• פותח/ת השרשור
אני נשקל בשני משקלים אלקטרוניים ומצליב ביניהם.
אין מצב שאני טועה בחישוב עד כדי כך. מעבר לעובדה שאני לוקח טווחי ביטחון, מדובר על גירעון יומי של ~600 קלוריות. משהו פה ממש, אבל ממש מוזר. אני עובד עם משקל מטבח אלקטרוני וחדש שבדקתי את הדיוק שלו לפי מים (שוקל בקבוק, ממלא ורואה שאכן התווספו 1500 גרם).

אני בחיטוב כבר 4 שבועות ויש התקדמות יפה, 5 קילו בשבועיים הראשונים (מ76 ל71) ומאז תקוע. ואני כמעט לא אוכל, הממוצע היומי שלי לא עובר את ה1700 בחיים.
מה גם שיש לי שעתיים וחצי אירובי בשבוע.

מה קורה פה? הייתי מטופל עד לפני חודש בפרדניזון שזה סטרואיד קטבולי אבל לא נראה לי שהוא האט לי את חילוף החומרים בעשרות אחוזים...

תגיד אתה רובוטריק? למה אתה מרגיש שאתה צריך להצליב בין משקלים?
די עם כל האי שפיות הזאת לגבי מספרים.
מדוד היקפים תקבל תמונה הרבה יותר ברורה ממשקל.

אולי במקום להתעסק בספקולציות תריץ בדיקת דם לתפקוד בלוטת התריס TSH, ותדע איפה אתה עומד.

• פותח/ת השרשור
מה בעצם תפקוד בלוטת התריס TSH יגיד לי? (את קצת חילוף החומרים?)
אה ולגביי המשקלים למקרה שלא הסברתי את עצמי טוב - התכוונתי שאם יש לי ספק אני נשקל גם בשני והכוונה הייתה שהבעייה לא במשקל כי שניהם מראים אותו דבר (כשאתה בחיטוב במשך שבועיים ולא זז גרם אתה רוצה לוודא שהבעייה היא לא במשקל...)
ולגביי ההעמסות - בתפריט הנ"ל העמסה כל 9-10 ימים זה בסדר? אה ועוד משהו, מה עדיף (אם זה בכלל משנה), לעשות את ההעמסה ביום עם אימון FBW, אירובי או יום מנוחה? (במידה ויש סיכוי לבנות שריר אני מניח שבFBW אבל אני גם מניח שהסיכוי נמוך ושבכלל כל זה זניח?)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית