הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לאן החלבונים הולכים ?

LOCKER167

משתמש מתחיל
147
0
נק' מוניטין:
2
147
0
איך החלבונים בגוף שלנו מגיעים לבניית השריר ..
משתמשים בהם בחמצון ?
במאזן קלורי חיובי הם הופכים למאגר חלבון בשריר ?

אני מתאר לעצמי שאתה לא מעונין לקבל פה הרצאה שתחליף קורס ביוכימיה מסודר (שאם כן, תפנה לאלירן).
באופן כללי, חלבונים מורכבים משרשראות ארוכות של חומצות אמינו (פוליפפטידים) אשר בתהליך העיכול בקיבה מתפרקים (ביחוד ע"י הידרוליזה), נספגים למעי הדק, מוסעים לכבד ומשם (חלקית) עוברים לנוזל הדם במבנה שנחוץ לרקמות שונות בגוף (שאגב, רק חלק ממנו הינו בניית/חידוש רקמת שריר).

• פותח/ת השרשור
אני מתאר לעצמי שאתה לא מעונין לקבל פה הרצאה שתחליף קורס ביוכימיה מסודר (שאם כן, תפנה לאלירן).
באופן כללי, חלבונים מורכבים משרשראות ארוכות של חומצות אמינו (פוליפפטידים) אשר בתהליך העיכול בקיבה מתפרקים (ביחוד ע"י הידרוליזה), נספגים למעי הדק, מוסעים לכבד ומשם (חלקית) עוברים לנוזל הדם במבנה שנחוץ לרקמות שונות בגוף (שאגב, רק חלק ממנו הינו בניית/חידוש רקמת שריר).

חיחיחיחיחיחיחי
ת'אמת שבא לי הרצאה שתחליף קורס ביוכימיה ,
יש הסבר על זה בקילוגרם ?

• פותח/ת השרשור
;azban אני כבר קראתי את זה .. אחרת לא הייתי משתמש במילה חמצון (שלא הכרתי קודם)
אבל מעניין אותי כל מה שעמרי הסביר על פוליפפטידים והידרוליזה וכל השאר

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
המאמרים עונים על השאלות שלך בהתחלה.
תסתכל שם :
כפי שכבר הוזכר, כחצי מכמות החלבון עוברת תהליך מטבולי בכבד והופכת לאנרגיה ולדברים אחרים כגון גלוקוז וקטונים, שמיועדים לשימושים שונים של הגוף. כאשר צריכת החלבון גדלה, גם כמות חמצון החלבון גדלה וההיפך.
שאלתי איזה חצי משומש לחלבונים לשרירים 🤡

תסתכל שם :

שאלתי איזה חצי משומש לחלבונים לשרירים 🤡
השאלה שלך לא ברורה. מה זאת אומרת איזה חצי? מה זה משנה בכלל איזה חצי. כמות מסויימת מהחלבון שאתה צורך תשמש לבניית חלבון שריר. איזה כמות? זה תלוי כמה מסת שריר כבר קיימת מה רמת הנזק בשריר שנדרש לתקן ובעוד מיליון גורמים נוספים.....(התליך של סינתוז חלבון שריר עדיין לא ברור לגמרי) אבל אולי תמקד את השאלה שלך כי אני לא מצליח להבין את חוט המחשבה שלך.

וואלה בדיוק למדתי על סוכרים וחלבונים בביולוגיה רפואית
בקצרה- חלבון נחשב למולקולה גדולה שבנויה מאלפי חומצות אמינו הקשורים בקשרים פפטידים
,,,,,,,,,,,H
ייייייייייייייייייי|
NH2----C---CooH
יייייייייייייייייי|
יייייייייייייימשתנה (R)
בקיצור יש אטום פחמן מרכזי שקשור לקבוצה קרבוקסילית, קבוצה אמינית ואטום מימן, בעצם הR זה מה שמבדיל בין החומצות אמינו ונותן לחומצות האמינו השונות תכונות שונות ובשל תכונות אלה מיקומן הספציפי של החומצות האמיניות בשרשרת החלבון קובע את מבנה ופעילות החלבון.

נערך לאחרונה:
אלון כיצד מה שכתבת פה עונה (או אפילו רק מתיחס) למה ששאל פותח האשכול?
או שאתה פשוט מנצל את השטח פה לאימוני ציור : ))

אלון כיצד מה שכתבת פה עונה (או אפילו רק מתיחס) למה ששאל פותח האשכול?
או שאתה פשוט מנצל את השטח פה לאימוני ציור : ))

הוא שאל איך החלבונים שונים אחד מהשני אז עניתי לו ובאותה הזדמנות חזרתי על החומר למבחן 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית