הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה ואימונים - דרכנו לאן

• פותח/ת השרשור DIngod
  • פורסם בתאריך

DIngod

משתמש מתחיל
51
5
נק' מוניטין:
5
51
5
מעוניין לשמוע את דעתכם,
התחלתי חיטוב לפני כחודש, חיטוב מאד אגרסיבי. הייתי 10.2 אחוז שומן (70 קילו) - כרגע אני עומד על 8.4 (קצת פחות מ68 קילו)

תפריט מאד נוקשה שהשפיע על רמת ואיכות האימונים שלי וכמובן גם ברמה המנטלית והנפשית.
רצתי בממוצע 35 קילומטר לשבוע, בבקרים לאחר יוהימב. ובערבים ביצעתי אימוני כח (A,B,C,D)
12 אימונים בשבוע.
בגלל האינטנסיביות באירובי היה לי קשה מאד לבצע אימוני רגליים והייתה ירידה לא קטנה במשקלים.

התפריט שלי התבסס על 50-60 גר' פחממה יבשה + 20-40 פחמימות מירקות.

בפלג גוף העליון החיטוב נראה ומורגש באופן רציני, אין ירידה שנראת לעיין במסת השריר.
לאומת זאת בפלג גוף תחתון-רגליים נראה שיש ירידה לא קטנה במסת שריר, ה4 ראשים הצטמק משמעותית !

הדילמה: אני מאד אוהב את המראה החטוב וה"אתלטי" אבל התפריט הדל פחמימות מתחיל להקשות עליי
האירובי מתחיל להטיש אותי, הירידה במסת הרגליים מבאסת אותי מאד
ובנוסף אני מפחד להתחיל לאבד מסת שריר בפלג גוף העליון.

מהצד השני אני מפחד להוסיף פחממות לתפריט, אני לא רוצה לאבד את החיטוב.
אשמח לשמוע את דעתכם, מה לעשות ? :/

תודה מראש !

8 א.ש
35 ק"מ שבועיים ו 12 אימוני כוח בשבוע.

יש הרבה דרכים לחטב וגם לא לסבול. אלא אם אתה עולה על במה בתחרות לפיתוח גוף עם חוטיני ומראה שזוף.
הדרך שלך, היא בודאי לא אחת הדרכים היעילות והבריאות.

הבסיס צריך להיות - לעשות כמה שפחות כדי להרוויח כמה שיותר.
אין לך עודף קלורי, אתה לא בונה מסת שריר ולכן אין שום טעם (וגם לא בפלוס קלורי) לעשות 12 אימונים בשבוע.
זה טירוף ומתכון לפציעות.

• פותח/ת השרשור
8 א.ש
35 ק"מ שבועיים ו 12 אימוני כוח בשבוע.

יש הרבה דרכים לחטב וגם לא לסבול. אלא אם אתה עולה על במה בתחרות לפיתוח גוף עם חוטיני ומראה שזוף.
הדרך שלך, היא בודאי לא אחת הדרכים היעילות והבריאות.

הבסיס צריך להיות - לעשות כמה שפחות כדי להרוויח כמה שיותר.
אין לך עודף קלורי, אתה לא בונה מסת שריר ולכן אין שום טעם (וגם לא בפלוס קלורי) לעשות 12 אימונים בשבוע.
זה טירוף ומתכון לפציעות.

ברוך השם עברנו חודש בלי פציעה, אני יודע שזה מאד אינטנסיבי.
חשוב לציין שסה"כ לא סבלתי, היו לא מעט דאונים אבל קשה לי להגיד שסבלתי.
בכל מקרה התייחסת לעבר ולא כ"כ ענית לדילמה שלי - העלתי את הדילמה מכיוון שברור לי שלא אווכל להמשיך כך.

מה היית עושה במקומי ?

לגבי הרגליים, יכול להיות שפשוט ברגע שהורדת פחמימות יצאו קצת נוזלים. תמדוד עם סרט מדידה אם אתה ממש מודאג.

אבל אני מסכים עם @White Walker - זה לא נשמע רעיון מצוין.

קשה לי להגיד שסבלתי.
כתבת קושי ברמה המנטלית והפיזית. לכן ההתייחסות לסבל
תפריט מאד נוקשה שהשפיע על רמת ואיכות האימונים שלי וכמובן גם ברמה המנטלית והנפשית

בכל מקרה התייחסת לעבר ולא כ"כ ענית לדילמה שלי - העלתי את הדילמה מכיוון שברור לי שלא אווכל להמשיך כך.
כמה דברים.
מתאמן טבעי באחוזי שומן כאלה נמוכים יהיה בסיכון לאיבוד מסת שריר גבוהה יותר. ישנם "עזרים" שבאמצעותם ניתן למתן קטאבוליזם של השריר אבל אני לא מעודד זאת וכך גם לא הפורום.
שנית, דל-פחמימה זה לא מה שישמור על מסת השריר ולכן הוספת פחמימות לא תגרום לך לאבד יותר שריר אלא סה"כ להעלות נוזלים מה שיגרום למראה מעט יותר מסיבי אך תהיה עלייה במשקל הגוף.
שלישית - אם אתה רוצה את העצה שלי? הפסק לחטב. לא תצליח להגיע למתחת ל 8 אחוז ללא איבוד מסת שריר נוספת בדרך הטבעית שאתה נמצא בה. (אם היא טבעית)

• פותח/ת השרשור
מחדד את השאלה- במעבר ממאזן קלורי שלילי + אירובי עצים למאזן נטרלי והורדת כמות האירובי, מה הסיכון והסיכוי להעלאת אחוזי שומן ? (כמובן ששומרים על תזונה נקיה רק מוסיפים פחממות איכותיות)

אשמח לשמוע מאנשים שעברו את התהליך ויש להם ניסיון עם הסיטואציה הנ"ל.

נערך לאחרונה:
במעבר ממאזן קלורי שלילי + אירובי עצים למאזן נטרלי והורדת כמות האירובי, מה הסיכון והסיכוי להעלאת אחוזי שומן ?
כל עוד המעבר לניטראלי יעשה בהדרגה - שזה אומר גם העלאת הצריכה הקלורית ובהתאם כמות הפחמימות זה יהיה בסדר.
יש שיגידו ששבועיים זה זמן מצויין למעבר לניטראלי אחרי חיטוב רצחני ויש שיגידו שבוע, אני אישית חושב ששבוע יספיק.
כמובן שים לב שתהיה עלייה בכמות הנוזלים בגוף עקב צריכה גבוהה יותר של פחמימה + מאכלים עתירי נתרן כמו מוצרי חלב למקרה שהפסקת לצרוך אותם בחיטוב.
אם תפעל בהדרגה וכמו בכל דבר שקשור בתחום, בצורה חכמה - אני לא צופה ריבאונד 😃
זה כמובן מהניסיון האישי שלי, שכן הייתי ב 2 הקצוות הקיצוניים - אחוז שומן נמוך ואחוז שומן גבוה.

• פותח/ת השרשור
כל עוד המעבר לניטראלי יעשה בהדרגה - שזה אומר גם העלאת הצריכה הקלורית ובהתאם כמות הפחמימות זה יהיה בסדר.
יש שיגידו ששבועיים זה זמן מצויין למעבר לניטראלי אחרי חיטוב רצחני ויש שיגידו שבוע, אני אישית חושב ששבוע יספיק.
כמובן שים לב שתהיה עלייה בכמות הנוזלים בגוף עקב צריכה גבוהה יותר של פחמימה + מאכלים עתירי נתרן כמו מוצרי חלב למקרה שהפסקת לצרוך אותם בחיטוב.
אם תפעל בהדרגה וכמו בכל דבר שקשור בתחום, בצורה חכמה - אני לא צופה ריבאונד 😃
זה כמובן מהניסיון האישי שלי, שכן הייתי ב 2 הקצוות הקיצוניים - אחוז שומן נמוך ואחוז שומן גבוה.

תודה רבה. לדעתי אני לאט לאט יעבור למאזן נטרלי על בסיס תוספת שיבולת שועל.
אני הפכית את אימוני האירובי ל2-3 והישאר עם 5 אימוני כח בשבוע.

אולי הדבר הטוב ביותר שיצא לי מהתהליך הזה היא תחושת מסוגלת של להגיע כמעט ל 8 אחוז בתקופת סבירה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית