הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בלט דיסק ואימונים?

ronikan

משתמש מתחיל
53
1
נק' מוניטין:
86
53
1
עד לא מזמן אבחנו אצלי 2 בלטי דיסק בבדיקת CT, בין החוליות S4-S5 ו S5-L1, הפסקתי מיד להתאמן ומאז אני בהפסקה. אני לא חושב (ומקווה להאמין) שזה לא נגרם כתוצאה מהאימונים - התחלתי SS אחרי שהתאמנתי ליצנות במשך שנתיים לא רצוף, תמיד היה לי קשה בסקוואט אבל בשאר התרגילים התקדמתי יפה ותמיד תמיד השקעתי על הצורה והשתדלתי להעלות סרטונים.
המלצת 2 אורטופדים, שאחד מהם אורטופד מומחה ומנתח באיכילוב (אם אני לא טועה) ייעץ לי יפה להפסיק עם האימונים ולא להרים יותר מ10% משקל גוף (אם כי לא היה לו נוח עם ההשערה הזאת) ואמר לך לך תישחה.
הבעיה שאני לא אוהב לשחות, ניסיתי לקחת שיעורי שחיה (אני יודע לשחות, אבל אם לשחות אז לפחות לקחת כמה שיעורי סגנון) לא עבד בשבילי. הבעיה שאני לא יכול בלי המשקולות - זה פשוט לא אותו הדבר...

רציתי לשאול אם יש מישהו בפורום במצב דומה ומה הוא מצא לעשות, או אולי תמליצו על איזשהו רופא ספורט או סמכות שיכולה לאשר או להסביר לי איך ואם בכלל מותר לי להתאמן.:(

היי ,

כמה נקודות שכדאי לך לשקול:

1. האנשים שהתייעצת איתם מפחדים לקחת עליך אחריות. להגיד לך להפסיק להתאמן זה כנראה הדבר הכי פשוט עבורם מבחינה זו.

2. תציץ בלוג של קרמבו, הוא השתקם מפריצת דיסק וחזר לאימוני משקולות כמעט כמו לפני הפציעה.

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=26444

3. מהידע המועט שלי בתחום:

אנשים בגיל מעל 25 נמצאים בסיכון מוגבר לפריצות דיסק, בין אם הם מתאמנים ובין אם לא. לחלקם גם יש בלטים או פריצות דיסק מבלי להיות מודעים לזה. אני חושב שהגורם המכריע הוא האם יש לך מגבלות פונקציונליות כלשהן כמו בעיות בטווחי תנועה או כאבים.
אני מכיר ספרינטר צעיר בן 18 שהיו לו 2 פריצות דיסק(נטייה משפחתית לפריצות דיסק) והוא חזר לאימונים מלאים ללא כאב או הגבלות כלשהן.

אם תרצה לשמוע דיעה של איש מקצוע ברמה מאוד גבוהה שאותו אני מאוד מעריך ובין היתר גם מטופל אצלו אשלח לך פרטי התקשרות בפרטי.

נערך לאחרונה:
קודם כל, רדיולוגים מדרגים בלטי דיסק לפי חומרה, מה כתוב בפיענוח? איזה בדיוק בלט דיסק יש לך?
איך הגעת לCT? מה אתה מרגיש?
כמות האנשים עם בלטי דיסק אסימפטומטיים היא ענקית.
ולגבי בלט דיסק ואימונים, אפשרי, אני עושה את זה עם בלט צווארי, אנשים פה בפורום חזרו מפריצות מותניות.
אבל כל מקרה לגופו.

לנסות למצוא רופא שימליץ לך להמשיך זה בזבוז זמן.

( אני חושב שיש לך טעות בS4-S5 , אמור להיות L)

• פותח/ת השרשור
היי ,

כמה נקודות שכדאי לך לשקול:

1. האנשים שהתייעצת איתם מפחדים לקחת עליך אחריות. להגיד לך להפסיק להתאמן זה כנראה הדבר הכי פשוט עבורם מבחינה זו.

2. תציץ בלוג של קרמבו, הוא השתקם מפריצת דיסק וחזר לאימוני משקולות כמעט כמו לפני הפציעה.

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=26444

3. מהידע המועט שלי בתחום:

אנשים בגיל מעל 25 נמצאים בסיכון מוגבר לפריצות דיסק, בין אם הם מתאמנים ובין אם לא. לחלקם גם יש בלטים או פריצות דיסק מבלי להיות מודעים לזה. אני חושב שהגורם המכריע הוא האם יש לך מגבלות פונקציונליות כלשהן כמו בעיות בטווחי תנועה או כאבים.
אני מכיר ספרינטר צעיר בן 18 שהיו לו 2 פריצות דיסק(נטייה משפחתית לפריצות דיסק) והוא חזר לאימונים מלאים ללא כאב או הגבלות כלשהן.

אם תרצה לשמוע דיעה של איש מקצוע ברמה מאוד גבוהה שאותו אני מאוד מעריך ובין היתר גם מטופל אצלו אשלח לך פרטי התקשרות בפרטי.

לגבי 1, זה גם מה שאני חושב, למה בתור אורטופד תיקח אחריות על איזה אחד עם בלט דיסק, כשבטח יש לו 10 מקרים כאלה ביום, אבל שוב להתאמן על זה שהגיוני שהוא לא יקח אחריות זה לא מספק.
אני מודה לך על הבלוג של קרמבו אני אעבור עליו!
לגבי 3, מה שאתה אומר נכון מאוד ממה שהספקתי לחקור, ובגיל 40 אולי ל80 אחוז מהאוכלוסיה יש בלי לדעת, ולגבי הצעיר בן ה18, סביר שיהיה לו פריצות דיסק כי הוא עוסק בספורט תחרותי, ועוד יש לו נטיות גנטיות. לי כמו שאני יודע מהמשפחה שלי אין ממש נטיות גנטיות ואני לא עוסק בספורט תחרותי, אבל כן יש לי הרגל של לשבת שעות על המחשב, או בלימודים. הבעיה שאצלי אובחן בגיל 17 לפני עשרה חודשים, וזה לא שגרתי.
בגלל הבלט יש לי בעית גמישות קלה הייתי אומר, אבל בעיקר כאבים. מוזר שהכאבים אני חושב היו רק בגלל הסקוואט - אחרי סקוואט של 90 קילו רציתי לבכות, אבל מוזר שבדדליפט של 140 קילו לא הרגשתי כלום, כנל בפרס 60.
תודה על העזרה!

קודם כל, רדיולוגים מדרגים בלטי דיסק לפי חומרה, מה כתוב בפיענוח? איזה בדיוק בלט דיסק יש לך?
איך הגעת לCT? מה אתה מרגיש?
כמות האנשים עם בלטי דיסק אסימפטומטיים היא ענקית.
ולגבי בלט דיסק ואימונים, אפשרי, אני עושה את זה עם בלט צווארי, אנשים פה בפורום חזרו מפריצות מותניות.
אבל כל מקרה לגופו.

לנסות למצוא רופא שימליץ לך להמשיך זה בזבוז זמן.

( אני חושב שיש לך טעות בS4-S5 , אמור להיות L)

"כאבים ממושכים בעש מותני CT עש מותני מראה בל4ל5 ל5ס1 בלט דיסק דיפוזי הגורם לחץ ניכר על השק הטקלי ובולט לתוך הפורמינה שמאלית עם היצרות התעלה" - לא נשמע טוב.
הגעתי לסיטי אחרי שרצף אימוניים הייתי סובל במיוחד מהסקוואט מכאבים בגב התחתון, ואחרי זה הבנתי שזה מקרין לרגל (בהתחלה חשבתי אולי דומס, או צריך תפוס) ואז הלכתי לאורטופס שעשה לי פרצוף חמוץ ואחרי בדיוק 3 דקות שלח אותי לCT.
השאלה שלי היא איך אני ממשיך להתאמן בלי לעשות נזק, או להגיע חס וחלילה לפריצת דיסק. איך אתה מתאמן עם בלט צווארי? רגיל או שאתה מדלג על תרגילים מסוימים?
ואתה צודק יש לי טעות בS4-S5, זה באמת L 🙄

תודה על הענות!

מעניין אותי לדעת, איך מאבחנים פריצת דיסק/בלט דיסק/בלט צווארי או כל סוג כזה של יציאת הדיסק הבין-חולייתי בעמוד השדרה?

זה מפחיד בטירוף אם לומר את האמת:O

השאלה שלי היא איך אני ממשיך להתאמן בלי לעשות נזק, או להגיע חס וחלילה לפריצת דיסק. איך אתה מתאמן עם בלט צווארי? רגיל או שאתה מדלג על תרגילים מסוימים?

אגב, לי זה פשוט קרה, בלי שום סיבה מיוחדת.
אני מאוד מקפיד על טכניקה, לא הגעתי עדיין למשקלים מאוד מסוכנים בשום תרגיל (רבאק אנשים במכון שלי מרימים 3-4 פלטות במנחי צוואר/גב תחתון שחתולים מתקשים להגיע אליהם, ללא בעיות, לאורך שנים) ואין לי שום "היסטוריה מיוחדת", כנראה שזה "היה שם כבר לפני זה" ופשוט חיכה לקצת עומס כדי להתפרץ.

בהתחלה, בשלב ה"אקוטי", עושים מה שאפשר, זה לרוב לא הרבה - אבל כמעט תמיד אפשר משהו.
אני בניתי לי שני ג'קים לדדליפט (תמונה), הורדתי הכל לאפס, שיננתי הרבה משפטי מוטיבציה (תמונה שוב) ואני פשוט עושה מה שמתאפשר בתרגילים שאני יכול ( בשאיפה להכניס את "החמישייה" כמה שיותר).

היום, אחרי שבעה חודשים של המון עבודה עצמית, בתוך ומחוץ לחדר הכושר, ותודות לספרים של סטיוארט מק'גיל (ואני באמת לא סתם מזכיר אותם בכל הזדמנות!)...
זה מה שאפשר (תמונה ראשונה מימין, עם הרנטגן - 100 קילו סומו דדליפט).

ומה הלאה?
באמת שאני לא יודע (וזה מפחיד אותי בדיוק כמו שזה מפחיד אותך) האמת שאני בדיוק "בדרך" להתייעץ עם ריפ בנושא (לכן צילמתי את התמונה הזאת).

יש לי ברירה?
מה האלטרנטיבה?

מעניין אותי לדעת, איך מאבחנים פריצת דיסק/בלט דיסק/בלט צווארי או כל סוג כזה של יציאת הדיסק הבין-חולייתי בעמוד השדרה?

זה מפחיד בטירוף אם לומר את האמת:O

זה אכן מפחיד, בעיקר כי אין לרפואה המודרנית תשובות טובות למצב הזה ביחס לקלות שאפשר ללקות בו, ושהפציעה הזאת היא לא רק "אורטופדית", אלא גם "נוירולוגית", קקה רציני.

מאבחנים את זה קודם כל ע"פ סימפטומים די ברורים - כאב והפרעות / חסרים נוירולוגים בנקודות מפתח.
אך בגלל שיש הרבה יותר מסיבה אחת לסימפטומים כאלו, מאשרים את זה בCT ו/או MRI.
תריץ חיפוש בגוגל ותראה שניתן לראות היצרות של המרווח בין החוליות יחד עם פלישה של גוף זר (הדיסק) לתוך תעלת השדרה.
אצלי מהרגע שראיתי את הרנטגן שקדם לCT הייתי סגור על זה ( תמונה, המפרק הבעייתי = C5-C6).

המצחיק הוא שמשהו כמו 6 רופאים (נוירו/אורטו/רדיו) ראו את הרנטגן הזה וטענו שהוא "בגבולות הנורמה".
בתחת שלי בגבולות הנורמה !-!-!-!-!
זה יוצא משהו כמו 72 שנה של לימודי רפואה מצטברים שמאוד מאוד מבוזבזים !!!

קבצים מצורפים

• XX5.jpg
    XX5.jpg
    KB 54.9 · צפיות: 586
  • 20042011(003).jpg
    20042011(003).jpg
    KB 84.8 · צפיות: 556
  • 11042011(002).jpg
    11042011(002).jpg
    KB 62.7 · צפיות: 471
אני מכיר המון ספורטאים תחרותיים בשלל רמות וללא בעיות גב(כאמור, זה לא בהכרח אומר ללא פריצות דיסק או בלטים).

דרך אגב, אם צילמת את עצמך מתאמן תעלה לפורום כדי לראות שאין בעיית טכניקה.

על השאר עניתי בפרטי.

לי יש בלט חמור+2בינוניים

3 שבועות לא יצאתי ממצב שכיבה

חזרתי לפעילות רגילה אחרי פיזוטרפיה

חודשיים לאחר ״הפציעה״ חזרתי לפעילות סדירה בהתעמלות קרקע

כיום, לאחר כמעת 3 שנים (שבהם חזרו הכאבים פה ושם) אין לי שום בעיה עם משקולות

דברים שאני לא יכול לעשות ומשתקים אותי מיידית: בעיטה באויר, אופניים, קפיצות עם נחיתות קשות

מילניום, באיזה גיל זה קרה? הכל בפעם אחת? מה גרם לזה?
איך חזרת לפעילות סדירה בהתעמלות אם "קפיצות עם נחיתות קשות" זה משהו שאתה לא יכול לעשות?
ולגבי הזמן שבילית בשכיבה- לא הגעתי למצב הזה ואני בכלל לא רוצה לתאר כמה כאב גורם למישהו צעיר שהוא ל א PUSSY להיות שלושה שבועות בשכיבה.

רפואה שלמה.

בגיל 30

חזרתי להתעמלות קרקע, יכולתי לבצע תרגילי קרקע רק על המזרן,
ברחוב סלטות וכו׳ כבר לא אפשריים, רק פליקלק ודומיו

עם שאר המכשירים (מקבילים, טבעות, סוס, מתח, טרמפולינה) המשכתי כמעת רגיל לחלוטין

המשכתי כחצי שנה אחרי הפציעה, אפשר לאמר שחזרתי למה שהייתי לפני כן ואז פרשתי עקב אי היכולת להתאמן (ולהנות) מחוץ לאולם

היום מרים משקולות, סקוואטים דדליפט הכל..

כדורגל אני לא יכול לשחק, בעיטה חזקה גרמה לי לא פעם להיות משותק ליום-יומיים
אופניים - לא מצאתי תנוחת רכיבה שלא גורמת לי לחץ באיזור הבלט

נערך לאחרונה:
אם יורשה לי (ואני שואל כי אני מאמן אנשים כאלו וכל מידע נוסף יכול לעזור לי ולהם) -

אתה כותב -
עם שאר המכשירים (מקבילים, טבעות, סוס, מתח, טרמפולינה) המשכתי כמעת רגיל לחלוטין

המשכתי כחצי שנה אחרי הפציעה, אפשר לאמר שחזרתי למה שהייתי לפני כן ואז פרשתי עקב אי היכולת להתאמן (ולהנות) מחוץ לאולם

אז הצלחת לחזור לעתמך אך החלטת לא להמשיך כי לחזרה היה מחיר ביומיום בצורת כאב?

רוב הכיף שאימוני ההתעמלות באולם נתנו לי זה להוציא את כל התרגילים לרחוב/דשא/ים

כשנחיתות קשות (על משטח קשה לא כמו באולם) היו משתקים אותי אז לא יכולתי למצות את הנאתי מהתחביב
עדיין היה לי עניין במכשירים אבל עם הזמן הוא ירד, רוב הכיף זה הקרקע
ולכן פרשתי
גיל 30 זה יפה לפרישה מהתעמלות 😃

לפני 20 שנים אובחנה אצלי פריצת דיסק (L5-6). זה היה בתקופה בה לא התאמנתי כלל, כך שאין ספק שזה לא מהחדר כושר 😛
כמו מילניום, שבועות במיטה והתאוששות איטית. חזרתי לאט למשקולות, בהקפדה מוחלטת על צורה נכונה בתרגילים הכבדים. לפעמים זה חוזר קלות, ואז אני מוריד עצימות.
תכלס, אורטופדים לא הבינו בזה אז, וכנראה גם לא היום. אתה תצטרך ללמוד את הגוף שלך, להכיר סימנים ולהתקדם לאט מההמלצות הכלליות. תקשיב לגוף שלך, ואל תיתן בשום אופן לאגו להכתיב התקדמות בתרגילים שמעמיסים את הגב (וכמו שמילניום כותב, מסתבר שזה יכול להיות גם בעיטה בכדור..)

רוב הכיף שאימוני ההתעמלות באולם נתנו לי זה להוציא את כל התרגילים לרחוב/דשא/ים

כשנחיתות קשות (על משטח קשה לא כמו באולם) היו משתקים אותי אז לא יכולתי למצות את הנאתי מהתחביב
עדיין היה לי עניין במכשירים אבל עם הזמן הוא ירד, רוב הכיף זה הקרקע
ולכן פרשתי
גיל 30 זה יפה לפרישה מהתעמלות 😃
הבנתי...
מכובד מאוד !

לפני 20 שנים אובחנה אצלי פריצת דיסק (L5-6). זה היה בתקופה בה לא התאמנתי כלל, כך שאין ספק שזה לא מהחדר כושר 😛
כמו מילניום, שבועות במיטה והתאוששות איטית. חזרתי לאט למשקולות, בהקפדה מוחלטת על צורה נכונה בתרגילים הכבדים. לפעמים זה חוזר קלות, ואז אני מוריד עצימות.
תכלס, אורטופדים לא הבינו בזה אז, וכנראה גם לא היום. אתה תצטרך ללמוד את הגוף שלך, להכיר סימנים ולהתקדם לאט מההמלצות הכלליות. תקשיב לגוף שלך, ואל תיתן בשום אופן לאגו להכתיב התקדמות בתרגילים שמעמיסים את הגב (וכמו שמילניום כותב, מסתבר שזה יכול להיות גם בעיטה בכדור..)

אתה אומר...."תקשיב לגוף שלך".
אבל מה עושים כשכואב כואב כואב, אבל חייבים לעשות משהו, כי זה פשוט כואב לא משנה מה?
אני יודע את התשובה, פשוט יש לי בעיה עם ההנחייה הזאת מהרופאים, כי לפעמים זה לא ישים, וההנחיה לרוב מגיעה ממי שלא מבין את הדינמיקה של התמודדות עם פציעות כאלו (פה זה לא המקרה).

הבנתי...
מכובד מאוד !

אתה אומר...."תקשיב לגוף שלך".
אבל מה עושים כשכואב כואב כואב, אבל חייבים לעשות משהו, כי זה פשוט כואב לא משנה מה?
אני יודע את התשובה, פשוט יש לי בעיה עם ההנחייה הזאת מהרופאים, כי לפעמים זה לא ישים, וההנחיה לרוב מגיעה ממי שלא מבין את הדינמיקה של התמודדות עם פציעות כאלו (פה זה לא המקרה).

אם אתה במצב של כאב כרוני, שווה לנסות טיפולים אחרים שיפתרו את זה. פנית למרפאת הכאב של קופת החולים שלך?
זה גם לא בהכרח עניין של הכל או כלום. יש ימים שיש קצת מחושים, ואז אני עושה חימום ארוך מהרגיל ושם לב מה קורה (גם באותו רגע וגם לאורך הימים, בודק את הטרנד). ואם אני לא בטוח, הולך על תרגילים 'בטוחים' יותר. אבל לא ברור לי כמה כואב לך עכשיו אפילו לקום מהכסא?

בשלבים הראשונים של "השיקום" של פציעות כאלו...פאקינג כואב..
ולא מעט....וכמעט בכל תרגיל....
נכון ש"להקשיב לגוף" זה מה שצריך לעשות בגדול,
רק שצריך ללמוד דרך איזה סוג של כאב ממשיכים לדחוף למרות אותות שכביכול אומרים לכל אדם נורמלי - "עצור".

ולכן "להקשיב לגוף שלך" זאת הוראה שגורמת לרוב האנשים לחזור לאט ועדין מידי, וכמה שזה נשמע מוזר - לאט ועדין מידי גורם להחלמה פחות איכותית.

ע"ע פרוטוקול הפציעות של ביל סטאר.

צריך לחדד את הפרשנות של ההוראה הזאת - זה הכל.

בשלבים הראשונים של "השיקום" של פציעות כאלו...פאקינג כואב..
ולא מעט....וכמעט בכל תרגיל....
נכון ש"להקשיב לגוף" זה מה שצריך לעשות בגדול,
רק שצריך ללמוד דרך איזה סוג של כאב ממשיכים לדחוף למרות אותות שכביכול אומרים לכל אדם נורמלי - "עצור".

ולכן "להקשיב לגוף שלך" זאת הוראה שגורמת לרוב האנשים לחזור לאט ועדין מידי, וכמה שזה נשמע מוזר - לאט ועדין מידי גורם להחלמה פחות איכותית.

ע"ע פרוטוקול הפציעות של ביל סטאר.

צריך לחדד את הפרשנות של ההוראה הזאת - זה הכל.

כנראה אני צריך לרענן את זיכרוני בפרוטוקול;a2gasg

OK, הוא מדבר על רקמת שריר, לא רקמות חיבור.
זה עבד יפה מאד כשה brachioradialis שלי נפגע וכאב, אבל גם כשהיתה לי לאחרונה דלקת בכתף, היתה לי האופציה לנוח שבועות/חודשים, או ההיפך, ועוד להוסיף dislocations? בחרתי באופציה ב' , יצא טוב, אבל בלי שמומחה בדק אותי, אני לא יודע איפה בדיוק היתה הבעיה.

הנה קטע טוב ממנו:
It will hurt, and it's supposed to hurt, but you should be able to tell the difference between rehab pain and re-injury. If you can't, you will figure it out soon enough

משפט גדול, לא?אז אם הוא לא יודע להגדיר, אז מי אי ומה אני...

הפרוטוקול של סטאר הוא לקרעים בשריר.
לא הבאתי אותו כדוגמא לתהליך, אלא כדוגמא לסבל שעלול להיות כרוך בריפוי פציעות באופן כללי.
לא שמעתי על מישהו שעשה אותו ולא חשב שזה עינוי רציני שאם סטאר וריפ לא היו כל כך ממליצים עליו - הוא בחיים לא היה עושה אותו, כלומר שבבחירה לעשות אותו - הוא בהחלט "לא הקשיב לגוף".
ואם כבר אני בריפ, בדעתו האישית על שיקום פציעות - הוא קיצוני יותר מההגדרה של סטאר.

הדבר העיקרי בפציעות כאלו זה פשוט לחזק את הזוקפים כדי שהם ישאירו את עמוד השדרה במנח נורמלי, זה גם מה שעושים בפיזיוטרפיה של פריצת דיסק. עכשיו הבחירה שלך, לעשות את התרגילים המסכנים של הפזיוטרפיה או לחזק את הזוקפים בצורה אחת...

הייתי אתמול אצל ד"ר ניסים אוחנה לייעוץ בנוגע לבעיה הצווארית שלי.

התרשמתי ממנו מאוד לטובה,
בדק אותי ביסודיות רבה (למיטב הבנתי), לבקשתי - העריך את כל הצילומים שהיו לי.
ובאופן כללי דאג שאצא מרוצה ועם תשובות לכל השאלות שלי.
רופא ש"אפשר לדבר איתו", שמתייחס ברצינות לINPUT מהמטופל, ושנותן ייעוץ מעשי על פי מה שעושה רושם...כניסיון רב כאורטופד ומנתח.

הבעיה שלי לא מסובכת ובאתי רק לייעוץ, ולכן אני יכול להמליץ רק מהעמדה הזאת.
שיתפתי כי אני חושב שהוא כתובת טובה לחברים מהדיון פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית