הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות ספציפיות

ירוסלב

משתמש מתחיל
47
0
נק' מוניטין:
-58
47
0
שלום לכולם אשכול הראשון שלי בפורום, אני ישאל כמה שאלות לגבי משהו שעדיין לא הצלחתי לקבל עליו תשובה מדויקת...

1) כמה גרם חלבון ושומן יש ב 100 גרם חזה עוף בתנור(בלי שום תוספת ללא שמן או רוטב כלשהו כמובן ללא עור)?

2) כמה גרם פחממה לכל קילו בגוף אפשר לאכול בארוחה אחת, כמה בארוחה רגילה וכמה בארוחה שאחרי האימון. הכוונה היא כמות מקסימלית עד הגבול שבו גלוקוזה מתחילה להפוך לשומן?

3) אם לאכול 20-30 גרם פחממה שהרך גליקמי שלה נמוך לפני השינה זה עדיין יפגע בהפרשת הורמון גדילה והאם הפחממות האלו ישמשו לאנרגיה או יהפכו לשומן?

תודה לעוזרים.

דייי עם השאלות יהפכו לשומןן
כול עוד אתה במאזן שלילי שום דבר לא הופך לשומןן
לגביי החזה עוף ב100 גרם לפני בישול יש 21 גרם חלבוו
שומן כמו ממש מועטת לפיי דעתי אין ביכלל זה נטו חלבון
לגבי השאלה השנייה זה תליו במטרה שלך חיטוב או מאסה תן יותר נתונים שנוכל לעזור יותר

• פותח/ת השרשור
אני במאזן חיובי לא שלילי אני בתקופת עלייה עכשיו, ואני לצערי סופר כל דבר שנכנס לפה בגלל זה אני צריך לדעת בדיוק את כמות השומן...ומשמעניין אותי זה דווקא אחרי בישול. תודה על המחשבון לדעתי אני ילך על 3 גרם שומן(הכי אופטימלי).

CObb - ברור שיש הקבלה, לדוגמה אם אני שוקל 60 ואוכל מעל 150 גרם פחממות בארוחה אחת ברור שזה ילך לשומן, השאלה שלי איפה הגבול.

• פותח/ת השרשור
אבל תסכים איתי שיש גבול לכמות המזון שגוף יכול לספוג, כאשר מדובר בפחממות אז כשהם מתפרקים לגלוקוז ואין בהם צורך(כלומר כל מאגרי הגלוקוגן כבר מלאים) אז גוף הינו יודע לאגר אותם ברקמות שומן, זה אחת הסיבות שמומלץ לפצל ארוחות ל6-8 ביום, כדי לספק ספיגה תקינה של פחממות לגוף השרירים ולכבד ולא לרקמות שומן.
אז אם תכניס את כל הקלוריות שאתה צריך ביום ב 3 ארוחות סביר להניח שתשמין(אם מדובר במאזן קלורי חיובי)

אבל תסכים איתי שיש גבול לכמות המזון שגוף יכול לספוג, כאשר מדובר בפחממות אז כשהם מתפרקים לגלוקוז ואין בהם צורך(כלומר כל מאגרי הגלוקוגן כבר מלאים) אז גוף הינו יודע לאגר אותם ברקמות שומן, זה אחת הסיבות שמומלץ לפצל ארוחות ל6-8 ביום, כדי לספק ספיגה תקינה של פחממות לגוף השרירים ולכבד ולא לרקמות שומן.
אז אם תכניס את כל הקלוריות שאתה צריך ביום ב 3 ארוחות סביר להניח שתשמין(אם מדובר במאזן קלורי חיובי)

איפה היית בשנים האחרונות?

לא משנה אם תאכל את סך הקלוריות היומיות שלך בארוחה אחת או ב20 ארוחות. העיקר שבסוף היום תגיע לערכים הרצויים.
חפש בפורטל את המאמר על צום ממושך (IF)

הבן אדם רוצה לחלק את הארוחות מה אתם ישר קופצים עליו עם IF. תחשב מה כמות הקלוריות היומית שלך ותחלק את הארוחות שלך בהתאם. אין דרך לדעת כמה קלוריות יאגרו כשומן או מה ה"גבול" אם היה אפשר לדעת את זה אז היינו יכולים לעלות שריר נטו ללא גרם שומן זה לא עובד ככה. לי נשמע שאתה יותר מידי לחוץ על מה אתה מכניס לפה. עזוב את זה. אם אתה רוצה לעלות נקי פשוט תקפיד שהמאזן הקלורי היומי שלך לא יהיה יותר מדי גבוה.

הבן אדם רוצה לחלק את הארוחות מה אתם ישר קופצים עליו עם IF. תחשב מה כמות הקלוריות היומית שלך ותחלק את הארוחות שלך בהתאם. אין דרך לדעת כמה קלוריות יאגרו כשומן או מה ה"גבול" אם היה אפשר לדעת את זה אז היינו יכולים לעלות שריר נטו ללא גרם שומן זה לא עובד ככה. לי נשמע שאתה יותר מידי לחוץ על מה אתה מכניס לפה. עזוב את זה. אם אתה רוצה לעלות נקי פשוט תקפיד שהמאזן הקלורי היומי שלך לא יהיה יותר מדי גבוה.

נתתי את המאמר על IF כי כתוב שם על תדירות ארוחות, לא כדי שיתחיל לאכול ככה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית