הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון, לפני ואחרי אימון בוקר

• פותח/ת השרשור edig85
  • פורסם בתאריך

edig85

משתמש מתחיל
233
0
נק' מוניטין:
29
233
0
שאלתי כמה פעמים בתוך נושאים ולא קיבלתי תשובה ברור אז פתחתי נושא נפרד.

אם אני אני מתעורר בבוקר ואוכל משהו כמו 10-15 גרם חלבון(100-150 גרם גבינה לבנה/קוטג') ולאחר מכן יוצא לאימון. כמות החלבון שאכלתי לפני תספיק בשביל שאני לא אצטרך לדאוג לגבי חלבון לאחר האימון ולהמתין עד ארוחת הצהריים? או שהייתם ממליצים להכניס עוד חלבון גם לאחר האימון?

אני שואל כי לפי המאמרים והדעה הרווחת כאן. כמות החלבון לאחר אימון חשובה רק כשמתאמנים בתנאי צום. והאימון שלי יוצא בערך שעה אחרי שאני מתעורר.

שאלתי כמה פעמים בתוך נושאים ולא קיבלתי תשובה ברור אז פתחתי נושא נפרד.

אם אני אני מתעורר בבוקר ואוכל משהו כמו 10-15 גרם חלבון(100-150 גרם גבינה לבנה/קוטג') ולאחר מכן יוצא לאימון. כמות החלבון שאכלתי לפני תספיק בשביל שאני לא אצטרך לדאוג לגבי חלבון לאחר האימון ולהמתין עד ארוחת הצהריים? או שהייתם ממליצים להכניס עוד חלבון גם לאחר האימון?

אני שואל כי לפי המאמרים והדעה הרווחת כאן. כמות החלבון לאחר אימון חשובה רק כשמתאמנים בתנאי צום. והאימון שלי יוצא בערך שעה אחרי שאני מתעורר.

לדעתי לא מספיק לאחרי,
בגדול צריך לאכול טיפה לפני אימון ואת הארוחה עם החלבונים לאכול מיד אחרי..
אני הייתי מציע לאכול בכל מצב אחרי אימון ולנסות להתאים את התפריט לצרכים האלה...
אבל בטח עוד רגע יגיעו כל אלה שחולקים על הדעה שלי... (מה לעשות הנושא הזה הוא לא מדע מדוייק ועל כל אחד משפיעים דברים אחרים - ניסוי וטעייה זו הדרך)

אומנם בסופו של דבר יש להקפיד להגיע לערכים הרצויים בסוף היום, אבל עדיין יש חשיבות רבה לארוחה לפני האימון ולארוחה לאחר האימו. כמי שמתאמן כבר שנים בבוקר (לפעמים גם בחמש וחצי...) אני מקפיד על הארוחה לפני האימון (כשעתיים לפני) וגם על הארוחה אחרי (כשעה וחצי אחרי), כאשר במהלך האימון/ אחריו אני שותה שייק.

אומנם בסופו של דבר יש להקפיד להגיע לערכים הרצויים בסוף היום, אבל עדיין יש חשיבות רבה לארוחה לפני האימון ולארוחה לאחר האימו. כמי שמתאמן כבר שנים בבוקר (לפעמים גם בחמש וחצי...) אני מקפיד על הארוחה לפני האימון (כשעתיים לפני) וגם על הארוחה אחרי (כשעה וחצי אחרי), כאשר במהלך האימון/ אחריו אני שותה שייק.

כשאתה מתאמן ב6 בבוקר אתה קם ב4 כדי לאכול לפני האימון?

• פותח/ת השרשור
אין לי בעיה לשתות שייק לאחר האימון. אבל השאלה עד כמה זה באמת קריטי? אם האימון היה בערב אז לא היה חשוב. אבל בגלל שהאימון הוא סה"כ כשעה לאחר השינה זה משנה את הדברים?

ידידי,יש תשובה חד משמעית אתה פשוט לא דואג לקרוא קצת ולהפנים, בלי להעליב כמובן.

אין שום חובה (מבחינת תועלת) לשתות שייק חלבון אחרי אימון אם לא היית בצום!
חשוב שתשמור על ערכים יומיים.

• פותח/ת השרשור
איפה ראית תשובה חותכת לכאן או לכאן? כל אחד כותב משהו אחר.
במאמרים בפורטל גם כן רשום שיש חשיבות לחלבון לאחר אימון במידה והאימון מתקיים בתנאי צום, השאלה שלי אם מה שאני אוכל לפני האימון מספיק בשביל "לשבור את הצום"

איפה ראית תשובה חותכת לכאן או לכאן? כל אחד כותב משהו אחר.
במאמרים בפורטל גם כן רשום שיש חשיבות לחלבון לאחר אימון במידה והאימון מתקיים בתנאי צום, השאלה שלי אם מה שאני אוכל לפני האימון מספיק בשביל "לשבור את הצום"

נווווו?
על סמך זה שאני נותן לך קרדיט שאתה בחור שמבין עניין, תענה לי אתה.

לצום - פירושו להימנע מאוכל או שתיה יחדיו או לחוד למשך זמן מסויים בד"כ באופן מכוון.

איך שוברים צום?
אם אכלת ארוחת בוקר, אתה מסכים איתי ששברת את הצום?
אז מה לא חד-משמעי פה?

לא צריך להיות אנאלי בכל הסיפור הזה, אתה בטח לא בילדר מהרמות של הטופ לבל שאתה אמור להעסיק את עצמך בזוטות מעין אלו.
תאכל תשתה הכל יהיה בסדר.

• פותח/ת השרשור
אתה פשוט לא קורא.
ברור שאם אני מכניס אוכל איך שאני מתעורר אז שברתי את הצום.
השאלה שלי היא האם הכמות היחסית מעטה של 10-15 גרם חלבון מספיקה גם בשביל שאני לא אצטרך לדאוג לחלבון לאחר האימון.

לא ביקשתי הגדרות מילוניות.
ההתנשאות שלך לא תורמת לשום דבר.

אתה פשוט לא קורא.
ברור שאם אני מכניס אוכל איך שאני מתעורר אז שברתי את הצום.
השאלה שלי היא האם הכמות היחסית מעטה של 10-15 גרם חלבון מספיקה גם בשביל שאני לא אצטרך לדאוג לחלבון לאחר האימון.

לא ביקשתי הגדרות מילוניות.
ההתנשאות שלך לא תורמת לשום דבר.

מי מתנשא!
בפעם המיליון אל תהיה אנאלי לגבי זה.
אתה פשוט בוחר להמשיך לא להפנים שזה לא כזה כזה ביג דיל!
זה מספיק לך עד ארוחת הצהריים , פשוט תמשיך לאכול רגיל.

ואגב, אם אתה כל-כך מפחד מאיבוד שריר, פשוט שתה את הפאקינג חלבון ותגמור עם זה.

• פותח/ת השרשור
לא מפחד מאיבוד שריר, סתם רוצה להוציא את המקסימום מהאימון.
אין לי בעיה כן לאכול או לא לאכול.
בגלל זה אני מתייעץ עם אנשים שמבינים יותר ממני, כשאחד אומר ככה ואחד אומר ככה
זאת בשבילי תשובה שהיא לא חד משמעית.

מי מתנשא!
בפעם המיליון אל תהיה אנאלי לגבי זה.
אתה פשוט בוחר להמשיך לא להפנים שזה לא כזה כזה ביג דיל!
זה מספיק לך עד ארוחת הצהריים , פשוט תמשיך לאכול רגיל.

ואגב, אם אתה כל-כך מפחד מאיבוד שריר, פשוט שתה את הפאקינג חלבון ותגמור עם זה.
אני יכול להגיד לך שאימונים שבהם אכלתי טוב אחרי היו טובים יותר מבחינת ההתאוששות לעומת אימונים שבהם הייתי צריך 'לצום' כמה שעות בגלל עבודה/נסיעה.
שיבדוק את זה על עצמו ויתאמן כל יום עם חלוקה שונה של התפריט ושיסיק מכך לבד איך הגוף שלו יתאושש הכי טוב.

לא מפחד מאיבוד שריר, סתם רוצה להוציא את המקסימום מהאימון.
אין לי בעיה כן לאכול או לא לאכול.
בגלל זה אני מתייעץ עם אנשים שמבינים יותר ממני, כשאחד אומר ככה ואחד אומר ככה
זאת בשבילי תשובה שהיא לא חד משמעית.
מה זאת אומרת להוציא את המקס'?
שהרי כבר סיימת להתאמן, אז אתה מדבר על היפרטרופיה, התאוששות, מה?

אני יכול להגיד לך שאימונים שבהם אכלתי טוב אחרי היו טובים יותר מבחינת ההתאוששות לעומת אימונים שבהם הייתי צריך 'לצום' כמה שעות בגלל עבודה/נסיעה.
שיבדוק את זה על עצמו ויתאמן כל יום עם חלוקה שונה של התפריט ושיסיק מכך לבד איך הגוף שלו יתאושש הכי טוב.

לא ברור לי למה, אם אתה אוכל את המאזן היומי שלך וישן כמו שצריך.
יום למחרת הכל אמור להיות פי-ק-ס.
אם אתה מרגיש תשוש מאוד אחרי האימון אז ארוחה יכולה לעזור לך, אם אתה לא כזה תשוש ברמה תפקודית (רעידות ברגליים וכד') לא רואה בעיה למשוך עד הצהריים.

אם אכלת רק 10-15 גרם בבוקר התאמנת אימון משקולות ואתה מתכנן לאכול רק בצהריים זה לא טוב
תאכל משהו אחרי האימון (הארוחה שלך לפני האימון דלה מאוד)

• פותח/ת השרשור
אם אכלת רק 10-15 גרם בבוקר התאמנת אימון משקולות ואתה מתכנן לאכול רק בצהריים זה לא טוב
תאכל משהו אחרי האימון (הארוחה שלך לפני האימון דלה מאוד)

חיכיתי למישהו עם ניסיון שייתן תשובה חד משמעית.
תודה

שייק+פרי אני מעריך שיסדר אותי עד הצהריים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית