ייעוץ מבולבל מהתפריטים

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
שלום.
ניכנסתי היום לאתר קילוגרם למאמר על תפריטים להעלה במסה ולא הבנתי משו
http://www.kilogram.co.il/856/תפריטי-תזונה-לגברים-למטרת-העלאה-במסת-ה/

מאז שנכנסתי לפורום וקצת לפני סה למדתי כמה דברים חדשים.
למדתי כמה חשוב שומן רווי לבנית התאים. למדתי כמה חשוב קולסטרול ועוד כל מיני דברים שאנשים בדרך כלל לא מודעים להם.
באמר הזה יש תפריטים מפוצצים בפחמימה לבנה כל המוצרים שם חצי אחוז ואין בכלל בשר. הכל שם חזה עוף רזה. התפריט הזה מאוד דומה למה שהיו נותנים לי במכוני כושר הממוצעים שהייתי מתאמן בהם עוד מהחטיבה. זה לגמרי סותר את מה שהחברה פה אומרים.
מישו יכול להסביר לי למה זה ואיפה אני יכול לימצוא תפריט טוב לעליה במסה ובכוח בלי לסכן תבריאות ואכילה נכונה?

• פותח/ת השרשור
קמח לבן לפי מה שידוע לי מעלה את החומציות בדם ובכך מוריד את צפיפות העצם בעקיפין, דבר שני זה גם בכלל לא משביע אותי. וחזה עוף זה סבבה אבל איך אפשר בלי מקור טוב לשומן רווי? ואיך אפשר שמישו בונה תפריט לספוראי בלי ביצים? ואיך אפשר בלי בקר או חזיר שאתה יכול לימצוא בהם כל מה שאתה צריך חוץ מפחמימה?
דבר שני לפי מה שידוע לי גוף האדם לא כזה זקוק לפחמימה. היחיד שזקוק לזה במידת מה זה ספורטאים ומריםמישקולות ממוצע בעל משקל ממוצע כמו שלי לא צריך לאכול יותר מ150-200 גרם פחמימה. לפי איזה מחקר שפורסם לכל סט הרמה אתה זקוק ל5 גרם פחמימה (להתאוששות או משו כזה) .
אז למה אני במישקלי צריך 350 גרם פחמימה? זה רק יגרור השמנה ומחלות לב.
תגידו לי אם טעיתי במשו

נערך לאחרונה:
קמח לבן לפי מה שידוע לי מעלה את החומציות בדם ובכך מוריד את צפיפות העצם בעקיפין, דבר שני זה גם בכלל לא משביע אותי.
לא יודע מאיפה קראת/שמעת את הדברים הללו, אבל אלו דברים שגויים.

וחזה עוף זה סבבה אבל איך אפשר בלי מקור טוב לשומן רווי? ואיך אפשר שמישו בונה תפריט לספוראי בלי ביצים? ואיך אפשר בלי בקר או חזיר שאתה יכול לימצוא בהם כל מה שאתה צריך חוץ מפחמימה?
1. חזיר לא כשר ולכן לא הופיע באתר (מתוך כבוד ולא מתוך אמונה).
2. יש לך מספיק שומן בתפריט והוא לא בהכרח חייב להיות רק רווי [יש גם שומן רווי בתפריט].
3. אתה לא צריך לאכול ביצים, לא ספורטאי עילית ולא ספורטאי חובבן.
4. בקר זו אופציה, שכמו שאמרתי, אלו תפריטי דוגמה בלבד.

דבר שני לפי מה שידוע לי גוף האדם לא כזה זקוק לפחמימה. היחיד שזקוק לזה במידת מה זה ספורטאים ומריםמישקולות ממוצע בעל משקל ממוצע כמו שלי לא צריך לאכול יותר מ150-200 גרם פחמימה. לפי איזה מחקר שפורסם לכל סט הרמה אתה זקוק ל5 גרם פחמימה (להתאוששות או משו כזה) .
אז למה אני במישקלי צריך 350 גרם פחמימה? זה רק יגרור השמנה ומחלות לב.
קראת דברים בפורטל וכרגע אתה מסיק מסקנות שגויות. 350 גרם פחמימה לא יגרמו לך למחלות לב או השמנה. השמנה תלוייה במאזן קלורי חיובי ואפשר גם להשמין עם יותר מידי קלוריות משומן (וגם מחלבון במקרים קיצוניים יחסית).
בכדי לשפר ביצועים, צריך פחמימות ואתה יכול להסתכל על זה מכמה נקודות מבט. יש כאלו שיקבלו את הפחמימות שלהם מלחם, יש כאלו מירקות, ויש כאלו מזרעים ובטטה (פלאו, בגירסת לייט).
הסוגייה של האם ללכת על עלייה במסת השריר עם מעט פחמימות או הרבה פחמימות שנוייה במחלוקת ותלויה באדם שנמצא מולך. אם יש או היה לך נטייה להשמנה (= היית שמן בעבר) אז להמעיט בפחמימות זה לא רעיון רע. מנגד, אם אתה היית שחיף כל החיים שלך ואתה רוצה לעלות במסת השריר, להרבות בפחמימות גם לא יהיה רעיון רע. לכן, לבנות 50 תפריטים שונים ל 50 מקרים שונים ולשים אותם בפורטל, לא בא בחשבון ואף אתר או בעל מקצוע נורמאלי לא יעשה את זה.

תגידו לי אם טעיתי במשו
...

• פותח/ת השרשור
אוקי הבנתי. מוזר לי הקטע עם הרמת ph בדם לא היה לי מושג שזה לא נכון.
תגיד לא עדיף אבל לתת יותר לטובת השומן מאשר לטובת הפחמימה? אני חושב שומן יותר מועיל בגוף. (הכוונה לאכול יותר בשר ופחות פסטה)

אם אתה בעל עודף משקל או שהיית בעל עודף משקל, תאכל יותר שומן. אם אתה רזה, היית רזה או כרגע "רגיל" אז תאכל פחמימות (או שתעשה חצי פחמימות, חצי שומן והמשחק פה יכול להיות ללא סוף).

• פותח/ת השרשור
טוב תודה הבנצי את זה עכשיו.
אבל בקשר לרמת הph בדם קשה לי קצת לקבל שזה לא נכון יכול להיות שלא ניסחתצ את עצמי טוב.
הכוונה היתה שמתי שרמת הph בדם גבוהה מידי אז הגוף מפרק את העצם על מנת להוריד את רמת הph.
וקמח לבן מעלה את רמת החומציות.
אני מחפש עכשיו איזה מחקר או כתבה בנושא אם אני ימצא אני ישים פה.
אחרי עריכה:
מצאתי מאמר
http://www.articles.co.il/article/742/חומציות הקיבה והשפעתה על הישגנו

נערך לאחרונה:
המאמר לא מעניין, תמצא לי מחקר לא מאמר מ Pubmed.com. לקרוא מאמרים שנרשמו ע"י בילדרים זה כמו לקרוא ספר רפואה שרשמו מוסכניקים.

• פותח/ת השרשור
חיפשתי עוד קצת ומצאתי מאמר של דוקטור אחד מבית חולים סורוקה שגם מדבר על סה על ההתחלה. יש גם איזה שלושה מחקרים שם לא ממש הבנתי תשפה אבל הנה הקישור:
http://www.ies.org.il/26384.asp

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית