הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאט ספרייט

ארז

משתמש קבוע
1,875
141
נק' מוניטין:
3,091
1,875
141
אני נמצא בחיטוב דל פחמימה ,
עכשיו אצלי בעבודה אין לי אפשרות לקחת אוכל (כי האוכל מתיבש, וכי אני עצלן על הבוקר)
וקובה מצב שאני לא אוכל מהרגע שאני קם עד 5 בערב בערך, ויוצר מצב שאני יכול לשתות בקבוק של דיאט ספרייט.
תקין ? כן\לא

מבחינה בריאותית, תקינה מבחינת המשך הדיאנה המ''ל כפי שהיא, תקין שאפשר להמשיך עם הכמויות האלה לאורך זמן ללא תופאות לוואי למיניהם

האמת היא שזה די נושא נטחן פה.
אין בעיה לשתות את המשקאות האלה; אין מחקרים שמוכיחים שלשתות את משקאות ה"דיאט" למיניהם עושה נזק מסוים בטווח הקצר או הארוך.
תעשה חיפוש פעם הבאה.

תכלס מה הבעיה עם בנאדם לא אוכל מהרגע שהוא קם עד שהוא מסיים תעבודה ואז משלים תערכים שלו ?

יש מאמר שלם על IF בפורטל, כל אחד שיעשה מה שבא לו ומי שאין לו בעייה לא לאכול כל היום שלא יאכל. העיקר הערכים.

תזונאיות יגידו שחשוב לאכול ארוחת בוקר כי זה מניע את המטבוליזם ובלה בלה, אולי זה נכון, אבל צריך לבדוק את הטענות האלה ברמה הבריאותית לאורך זמן. אני לא אומר בעד או נגד כי אני בעצמי לא יודע, אולי לחברים אחרים בפורום יש יותר מידע על הנושא..

לגבי הספרייט אין בעייה עקרונית כמה שידוע לי

תמיד שאני שותה משקאות דיאט אני רעב יותר במשך היום..לכן לא הייתי מציע את זה בחיטוב (משהו שיעלה את התיאבון-לא מומלץ).
בגלל זה בחיטוב אני גם אוכל דברים מגעילים-טונה במים,חזה עוף יבש..סתם שלא יהיה לי חשק לאכול

הכל יחסי, כמובן שעדיף לאכול ארוחת בוקר - זה גם עוזר למנוע תחושת רעב במשך היום...הרעבות כאלה חוזרות כמו בומרנג ומקשות על החיטוב אלא אם התרגלת לסוג של IF.
מצד שני, זה לא הכי נורא בעולם אם אתה עומד בבקרה קלורית.

אגב, ידוע למישהו על מחקר שחומרים דמויי סוכר (דיאטים למינהם) מקפיץ אינסולין?

• פותח/ת השרשור
תמיד שאני שותה משקאות דיאט אני רעב יותר במשך היום..לכן לא הייתי מציע את זה בחיטוב (משהו שיעלה את התיאבון-לא מומלץ).
בגלל זה בחיטוב אני גם אוכל דברים מגעילים-טונה במים,חזה עוף יבש..סתם שלא יהיה לי חשק לאכול
לא מכיר את ההרגשה, השתייה של הדיאט ספרייט עוזרת מנטלית סתם לשתות משהו מתוק

אתה באמת מצליח לתפקד כשאתה לא אוכל כלום?
התרגלתי.. ככה שבאמת אני לא סובל

שמעו קראתי את המאמר על הIF, ועכשיו אני יכול להגיד לכם שזה בולשיט! מדובר שם על הצום כמו למשל ביום כיפור והתרונת/חסרונות של הצום. וגם במאמר הזה הוכיחו שיש לצום כזה יותר חסרונות מאשר התרונות. ומשבנוגע לארוחת בוקר אז רשום שם בוודאות שלא מומלץ לדלג על ארוחות בוקר.
עכשיו קצת סנס אנשים: לבן אדם שלא מתאמן וצורך 2000 קלוריות ביום ולא יותר מי 100 גרם חלבון באמת אין צורך לאכול יותר מי 3 ארוחות. אבל לבן אדם מתאמן שצורך יותר מי 3000 קלוריות ביום ויותר מי 200 גרם חלבון לא יהיה נוח להכניס את כל הכמות של האוכל ב 3 ארוחות.
תתייחסו לגוף שלנו כמו למפעל, המפעל של בן אדם מתאמן עובד בעומס גבוה, עכשיו אתה אומר שאתה בא ב 5 בערב ודופק 1500 קלוריות בארוחה אחת, אז מה יהיה למפעל יותר קל להיות סגור עד 5 בערב ואז לעשות את כל העבודה של היום בשעה-שעתיים או לעבוד תקין כל היום ולחלק את העבודה לכל היום.
עוד דוגמא: אומרים לך עכשיו לקרוא ספר באנגלית(למה אנגלית כי כמו שלא נוח לך לקרוא בשפה שונה מי עברית לא נוח לגוף שלך להתמודד עם דיאטה עשירה בפחממות וחלבונים או שומנים) אז מה יהיה יותר נוח לקרוא אותה ביום אחד או לחלק ולקרוא קצת כל פעם?????
ועוד משהו יש כל מיני מחקרים שעושים אותם עם הנחות כל שהם על אנשים מסויימים ומנסים לשבור כל מיני מיתוסים למיניהם כמו לאכול 6 ארוחות, אבל למה???? הרי אם זה משעבד הרבה שנים ובאמת רואים שמבחינת הגיון יש צורך לחלק את הארוחה אז למה לנסות להוכיח את ההפך? ואתם באמת חושבים שעם כל המחקרים האלה רוני קולימן או פרנצ' בואורן אוכלים 3 פעמים ביום? לא.

הכל יחסי, כמובן שעדיף לאכול ארוחת בוקר - זה גם עוזר למנוע תחושת רעב במשך היום...הרעבות כאלה חוזרות כמו בומרנג ומקשות על החיטוב אלא אם התרגלת לסוג של IF.

שאלתי פעם את אלירן(EMZ) - אמר שלא(או שכן אבל במידה שניתן להזניח).

לא מכיר מחקרים אבל אני יכול להעיד על אבא שלי שהוא סוכרתי ושתיית קולה זירו מקפיצה לו את הרמת הסוכר כשמשום מה למשל דיאט קולה, לא.
הזוי אבל עובדה.

זה מקפיץ. אבל זה לפרק זמן קצר וברמה נמוכה בהרבה. כך שזה זניח. וזה מקפיץ אינסולין, לא גלוקוז.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית