הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אין פרופורציה בין קדמית לאחורית

plock88

משתמש פעיל
681
2
נק' מוניטין:
181
681
2
גרייט שייפ
אני מתאמן כרגע כוח , עד לפני חודשיים התאמנתי פיצולים . יש מסה מכובדת והכל ,
אבל נוצר מצב שאין פרופורציה בין הבייספס לטרייספס.
היד האחורית שלי די גדולה ,אבל הפיק בביספס הוא די קטן ולא מורגש. אני כבר התחזקתי וגדלתי במהלך התכנית כוח ואין תלונות עד כה ,אבל לאחר החיטוב הקרוב מאוד , אני יתחיל מסה עם תכנית פיצול ,כנראה AB , והמטרה היא להתמקד שנית , רק בתרגילים המורכבים . אם אני אוסיף עוד תרגיל בידוד לקדמית , זה יפתור את הבעיה ? או שמא , הנפח לבייספס מבחינת הסטים/חזרות אמור להיות שונה ? שזה אומר לא רק 2-3 סטים לקדמית אלא אפילו יגיע למצב של 4-6 סטים ?
** כמובן שהיעד הוא בין היתר להגדיל ידיים , והאחורית תגדל מהלחיצות כמובן , אבל הבייספס ממש לא מיצה את הפוטנציאל מה שנקרא..
מישהו עם ניסיון יכול לתת המלצה להמשך ?

נערך לאחרונה:
לא צריך למפמפ, אם תעשה בכל אימון בסוף מתח בסופיניצה + מקבילים לחזרות בתוכנית כוח היד תגדל יופי
מי שכבר במצב מתקדם יותר צריך להוסיף תרגילים מבודדים
אני מסכים איתך לגמרי לגבי מתאמנים מתחילים אבל ממה שהבנתי מלטיסימוס גם ריפ אומר שמי שרוצה ידיים גדולות יצטרך "לפמפם" את הבייספ..
Moo
אני חייב לחלוק על דעתך מה שהצעת לא מתאים לכולם מה עם מקרה כמו שלי שאני יכול לעשות 25 מתח ו30+ מקבילים אתה עדיין תציע את זה בשביל להגדיל את הידיים כי לפי מה שאני יודע התווך חזרות האופטימלי בשביל להגדיל את הידיים הוא 8-12

אם הייתי מנהל היית מקבל חוב לראק....אני מקווה מאוד שמישהו מהמנהגלים יתן לך את זה

אם אני הולך לפי ריפ ושות', עדיף למתאמן מתחיל להתעסק בלעלות משקל על המוט. אבל גם ריפ אומר בפורום שלו מדי פעם שאם רוצים ידיים צריך לעבוד על ידיים (הוא מתכוון כבר לרמה של מתחיל-בינוני או בינוני). ובאמת מה שקורה ברוב הפעמים הוא שהיד האחורית גדלה מכל הלחיצות והקדמית נשארת קצת "מנוונת" כי בתכלס אין שום דבר שאמור לפתח אותה.
יש לך דדליפט ומתח אז איך היא בדיוק נשארת "מנוונת"?

יש רק מתח, וגם זה לא כל אימון. הבייספ רפוי בביצוע נכון של דדליפט.
לא נראלי שהדדליפט לא עובד על הבייספ, ישמח לעוד דעות..
מחוץ מיזה לפי קלינה תרגילי גב הם תרגילים טובים לבייספ(לפי מה שהוא כתב במאמר שלו).

אני מניח שהוא עובד בצורה איזומטרית אבל כמה כבר גירוי שריר מבחינת עיבוי סיבים או סטרס על השריר זה עושה...

כמו שנאמר אבל למתאמן מתחיל לתת עבודה מבודדת בנוסף על תרגילים מורכבים זה אוברקיל. הסבלנות משתלמת. עם הזמן אפשר לתסף בתרגילי עזר.

כי דדליפט לא ממש עובד על הבייספ (גם פאוור קלין לא, אלא אם כן מבצעים אותו גרוע), ומתח יש רק לסירוגין, לעומת לחיצות שיש כל אימון.

---------- התגובה התווספה ב 15:54 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:43 ----------

וציטוט מהתנ"ך של הפורום:
In the same way the back must stay locked to facilitate force transfer, the elbows must stay
straight during this whole process too. The bent elbow is a thing that can be straightened out, if
the weight. is heavy enough, and the straightening-out is done by force that should have gotten to
the bar. Unlike a rounded back, a heavy deadlift can be finished with bent elbows, but there is
large potential for injury. The elbow is flexed by the muscles of the forearm, the brachialis, and, in
the supine arm, the bicep. If your elbows are bent, these muscles are working unnecessarily, since
they add nothing to the lift, and in fact bent elbows actually increase the distance the bar has to
travel by causing the bar to lock out at an unnecessarily higher position. It is important to
convince yourself that your arms are not involved in the deadlift, and that straight
elbows are the
best way to pull. This will also be important when you learn how to power clean.

כי דדליפט לא ממש עובד על הבייספ (גם פאוור קלין לא, אלא אם כן מבצעים אותו גרוע), ומתח יש רק לסירוגין, לעומת לחיצות שיש כל אימון.

---------- התגובה התווספה ב 15:54 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:43 ----------

וציטוט מהתנ"ך של הפורום:

הבנת הנקרא למתקדמים
הוא מתכוון שלא תבצע כפיפה במרפק

בסדר, עדיין הטענה שדדליפט עובד על הבייספ היא טענה די מצחיקה. זה בערך כמו לטעון שסקוואט עובד על הבייספ, בגלל השמירה של המוט על המיקום הנכון בגב.

הלו,רק אני יכול להכיח תענות מופרחות בצורה הזו. לך תביא מאמר.
.
.

.
.
ושתי מחקרים.🤡

אני לא מנסה להוכיח כלום
רק לראות תמונות של מי שמושך בטכניקה נכונה "מבלי לערב את הבייספס"

כן, אז? כדי להחזיק משקל מעל הראש צריך זרועות בעבודה איזומטרית ויש גם משיכות גבוהות.
על אותו עיקרון - יש הרי פשיטה קטנה בכתף בדדליפט. דדליפט עובד על טרייספס.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=348&MessageId=141500453

אם זה קטע איזומטרית גם טרייספס נמצאים במצב הזה,איך בדיוק בדדליפט עובדים יותר על טרייספס? שנייהם נמצאים באותו מצב איזומטרית.

אם לא הבנת - א. הייתי ציני. ב. הטרייספס הם סינרגיסטים (כלומר עובדים קונצנטרית) לפשיטה בכתף. בדדליפט יש פשיטה קטנה בכתף (תסתכל על עמדת המוצא של דדליפט ועל עמידת הסיום).
ג. העבודה של הזרועות היא כ"כ זניחה שלא ראוי לציין אותה בכלל. מי שלא יודע לעשות דדליפט בהחלט עלול למצוא את עצמו עם קרע בבייספ או עם גב שבור.
ד. גם עם דדליפט 250, אם הוא לא יהיה מלווה בעבודה על הזרועות, לא יהיו לך זרועות.

• פותח/ת השרשור
בגלל זה צריך למצוא את התכנית שתאזן אותך ^^^, אחרי החיטוב אני אלך עם הראש של אנטון..
חידשתם לי הרבה דברים פה , תודה!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית