הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכל מצביעי ישראל ביתנו

אני חושב שעל הנייר, הנבחרת של הליכוד היא הרבה יותר מרשימה משל שאר המפלגות.

לקדימה אני לא מאמין שיש אנשים שעוד מסוגלים להצביע למפלגה הכושלת הזו.

ליברמן האמת, בצורה מסויימת המצע הלאומנית שלו היא מאוד חכמה, ואני רק מצר על כך שמפלגה גדולה (ליכוד\עבודה) לא לקחו את זה על עצמן עד היום. אם חושבים על זה לעומק, זה ביזיון גמור שבמדינה שלנו אין חוקה שכוללת את כל אזרחיה, כולל הערבים והחרדים (במיוחד בקטע של שירות צבאי\לאומי).

מעבר לכך, הדעה שלו לגבי חילופי שטחים ואוכלוסיה היא חכמה ונכונה. זה לא טראנספר, טראנספר זה העתקת אוכלוסיה ממקום מגוריהם. ליברמן מציע לא לעביר אנשים מביתם, אלא לעביר את השטח שעליהם הם יושבים ריבונות.

אני חושב שמי שאומר "לא אחלק את ירושלים" זה סוג של מס שפתיים בבחירות. בסופו של דבר שיושבים בכסא ראש הממשלה, הדברים מתנהלים אחרת, בעיקר שהדוד סם מארה"ב לוחץ על הראש. גם ליברמן אם יהיה ראש ממשלה לא בטוח שיכול לעשות מה שירצה. בכל מקרה, מזרח ירושלים מלאה בערבים עם תעודות זהות כחולות (אם אינני טועה). הם ערבים קיצונים יותר מהמשולש, ואני לא חושב שיהודי מסתובב במזרח העיר. מה אכפת לכם שיתנו להם את מזרח ירושלים? הכותל ומה שחשוב לנו יהיו בידי ישראל במילא.
בנוגע למשולש, זה גם חשיבה יפה שאפשר להסדיר עם הפלשתנאים (לקבל את קריית ארבע למשל ושטחים נוספים). אני די בטוח לעומת זאת שהערבים במשולש לא ימהרו לתת את התעודות הכחולות שלהם ולקבל על עצמם ריבונות פלסטינאית.

כל הקטע של להצהיר נאמנות ובלה בלה, סתם חרטא ברטא. בסופו של דבר נאמנות תתבטא בחובות שעל אזרחי המדינה למלא, לא משנה מה הדת או המגזר שלהם. זו טיפשות שניתנה לערבים והחרדים החופשיות מלמלא את חובתיהם למדינה בה הם חיים במשך 60 שנה. זה בסופו של דבר מה שמונע מערבי ישראל להשתלב יותר בחברה. מי שלא ירצה, שיעוף לכלא כמו שעכשיו חילוני שלא יעשה צבא יקרא משתמט ויכנס לכלא (ואפשר לשלול זכויות כאלו ואחרות).

חשוב רק לציין שיש חרדים ויש אפילו ערבים (נוצרים ומוסלמים) שכן משרתים בצבא וכן משלמים מסים. חבל שאנחנו צריכים להגיד כל הכבוד להם (ובאמת כל הכבוד) במקום שהדבר יהיה נורמלי וכולל לכולם.

נ.ב
אני לא מצביע לליברמן. =] אני חושב שהמדינה בנויה על דברים יותר גדולים מהמצב הביטחוני שלנו, וישראל יכולה להיות מעצמה אזורית לא מבחינה צבאית ומילטריסטית אלא מבחינה כלכלית וחינוכית. ברגע שנהיה חזקים בעורף בסופו של דבר הכוח הכלכלי והחינוכי יתן לנו גם חנית צבאית חזקה מאוד.

נערך לאחרונה:
נכון, אבל לומר שתל אביבים אף פעם לא סבלו מירי טילים והם חיו להם בביטחון מאז 1909 זה לא נכון, וזה מה שרציתי לומר

יש הבדל לבין מה שקרה פעם בת"א למה שקורה על בסיס "קבוע" בצפון/דרום ולחששות של התושבים.
הת"אבים לא יודעים מה זה לשבת במקלט חודש שלהם, הם לא יודעים מה זה צבע אדום או אזעקה אחרת.

ברגע שיבינו את זה גם הם אחוז הימנים בארץ יגיע ל85%

יש הבדל לבין מה שקרה פעם בת"א למה שקורה על בסיס "קבוע" בצפון/דרום ולחששות של התושבים.
הת"אבים לא יודעים מה זה לשבת במקלט חודש שלהם, הם לא יודעים מה זה צבע אדום או אזעקה אחרת.

ברגע שיבינו את זה גם הם אחוז הימנים בארץ יגיע ל85%

יש לי בעיה יותר גדולה עם אנשים שלא היו בצבא קרביים יום אחד ומצהירים הצהרות כאילו שהם" אכלו מאותו מסטינג" עם אהוד ברק בסיירת מטכ"ל .

הוכחה לכך שציפי ליבני הוא רק פקה פקה ולא יותר מכך:

את זה אתם הולכים היום לבחור

נערך לאחרונה:
לא הבנתי למה אתה מתכוון

אנשים שמדברים על לכנס בערבים אבל לא עשו כלום בצבא (או שעשו אבל בתוך משרד ) .
ואותו דבר גם הפוך אנשים שאומרים שישראל עושה פשעיי מלחמה וגם להם אין מושג מכלום כי גם הם לא התרחקו יותר מ10 דקות מהבית שלהם .

אנשים שמדברים על לכנס בערבים אבל לא עשו כלום בצבא (או שעשו אבל בתוך משרד ) .
ואותו דבר גם הפוך אנשים שאומרים שישראל עושה פשעיי מלחמה וגם להם אין מושג מכלום כי גם הם לא התרחקו יותר מ10 דקות מהבית שלהם .
זה שבן אחד לא היה לוחם זה לא אומר שלא יכולות להיות לו דעות ימניות.
ישראלים שמאשימים את המדינה בפשעי מלחמה אני באמת לא מבין...

זה שבן אחד לא היה לוחם זה לא אומר שלא יכולות להיות לו דעות ימניות.
ישראלים שמאשימים את המדינה בפשעי מלחמה אני באמת לא מבין...

לא אמרתי שאין לו זכות להחזיק בדעות ימניות ,
אני רק אומר שזה מעצבן אותי שמישהוא יוצא בהצהרות לוחמניות כאשר הוא היה במקרה הטוב שקמיסט .
אם אתה כל כך נחוש להגן על המדינה שלך , אז למה אתה לא עושה או לא עשית כלום כשהיו צריכים אותך .

לא אמרתי שאין לו זכות להחזיק בדעות ימניות ,
אני רק אומר שזה מעצבן אותי שמישהוא יוצא בהצהרות לוחמניות כאשר הוא היה במקרה הטוב שקמיסט .
אם אתה כל כך נחוש להגן על המדינה שלך , אז למה אתה לא עושה או לא עשית כלום כשהיו צריכים אותך .

אם התכוונת אלי גם אז אני הייתי לוחם כמה חודשים ביחידה מובחרת (יהל"ם) עד שנפצעתי ועכשיו בעורפי.

אם בהקשר של ליברמן זה נכון,
אבל אי אפשר לשלול ממנו את ההגדרה שהוא לא יוכל להנהיג את המדינה, נכון שר בטחון חייב להיות אחד ששירת בצבא בתפקיד בכיר כמו מופז,בוגי ובטח שברק.
איש ימין לי חייב להיות לוחם בקומנדו או טייס קרב, אין דוגמא אחת בעולם לאחד כזה.

אם התכוונת אלי גם אז אני הייתי לוחם כמה חודשים ביחידה מובחרת (יהל"ם) עד שנפצעתי ועכשיו בעורפי.

אם בהקשר של ליברמן זה נכון,
אבל אי אפשר לשלול ממנו את ההגדרה שהוא לא יוכל להנהיג את המדינה, נכון שר בטחון חייב להיות אחד ששירת בצבא בתפקיד בכיר כמו מופז,בוגי ובטח שברק.
איש ימין לי חייב להיות לוחם בקומנדו או טייס קרב, אין דוגמא אחת בעולם לאחד כזה.

לא דיברתי על פוליטקאים או על אנשי ימין , אלא על אנשים שזורקים הצהרות לוחמניות (גם לא דיברתי אלייך באופן אישי ) .

לי נראה שבכל מקרה נסיים עם ממשלת שמאל שתורכב מקדימה, מהעבודה והליכוד שישבור שמאלה כשליברמן יהיה בחוץ. הבעיה עם ליברמן שהוא פשיסט לפי ההגדרה, אני מפחד להצביע לאדם שכזה למרות שהרעיון של הטרנספר שטחים נחמד מאוד.

אגב, ליברמן הוא שמאלני בדעות שלו, הוא מוכן להחזיר שטחים ואאל"ט הוא בעד שתי מדינות . בצורה מוזרה הוא נתפס כימין בגלל שהוא הולך נגד הערבים הישראלים .

נערך לאחרונה:
נראה לי שגם אם לליברמן יהיו את רוב המנדטים (מה שלא יקרה) הוא לא יהיה ראש ממשלה כי הוא לא רץ לראשות הממשלה, תקנו אותי אם אני טועה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית