הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לקריאטין

bdaniel2

משתמש מתחיל
77
0
נק' מוניטין:
1
77
0
כרגע אני בתהליך חיטוב עם תפריט תזונה והכל הייתי בשיא המסה 90 קילו כרגע אני 79 קילו עם 11 אחוז שומן. גובה 193
האם כדאי לי להתחיל להשתמש בקריאטין? ואם כן איזה ?

---------- התגובה התווספה ב 21:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:45 ----------

מישהו?

אחת התופעות של הקריאטין זה העמסת נוזלים בתאי השריר מה שעושה מראה ויזואלי פחות יבש...

אבל אם אני לא טועה מדובר רק בקריאטין טהור - מונו, ותופעה זו הופיינית רק לו.

לכן אני ממליץ על קריאטין מסוג אחר או הכי טוב קריאטין שמשלב בתוכו כמה סוגים(אף לא מונו) כמו CELLMASS מי בית BSN

כוח? התאוששות בדיוק מתי שהגוף הכי צריך?
טוב להשתמש גם למאסה גם לחיטוב.
אתה לא אמור לאבד יותר מ 10-15% כוח בחיטוב לפי הספר. בנוסף, בהעמסות ובמאזן נטראלי של לפחות שבוע, כל הכוח חוזר לקדמותו. להעלות בצורה גורפת במשקלים בחיטוב, זה לא מומלץ בגלל סכנה לפציעה עקב חוסר התאוששות. כמובן שאפשר לעלות במשקלים בתור מתאמן מתחיל, אבל כשאתה מתחיל לשלב גם אירובי וגם תזונה יחסית דלה מאוד בקלוריות (בעיקר בפחמימות), אתה בסוף תסיים או פצוע או באימון יתר או בחוסר יכולת להתאושש באימונים ולפגוע גם למהלך החיטוב.
בנוסף, קריאטין מעלה יחסית הרבה נוזלים שאתה לא רוצה לקבל בהנחה שאתה מחטב ל % שומן נמוך.

אתה לא אמור לאבד יותר מ 10-15% כוח בחיטוב לפי הספר. בנוסף, בהעמסות ובמאזן נטראלי של לפחות שבוע, כל הכוח חוזר לקדמותו. להעלות בצורה גורפת במשקלים בחיטוב, זה לא מומלץ בגלל סכנה לפציעה עקב חוסר התאוששות. כמובן שאפשר לעלות במשקלים בתור מתאמן מתחיל, אבל כשאתה מתחיל לשלב גם אירובי וגם תזונה יחסית דלה מאוד בקלוריות (בעיקר בפחמימות), אתה בסוף תסיים או פצוע או באימון יתר או בחוסר יכולת להתאושש באימונים ולפגוע גם למהלך החיטוב.
בנוסף, קריאטין מעלה יחסית הרבה נוזלים שאתה לא רוצה לקבל בהנחה שאתה מחטב ל % שומן נמוך.

כן אבל - ואני רק חושב בקול פה - לדוג' אני רוצה לחטב, אני יכול לקחת קריאטין ואני עדיין אאבד שומן אמנם הנוזלים מהקריאטין יפגמו במראה.
אבל, אני חושב שאולי בכל זאת עדיף בשביל לקבל בוסט יותר טוב בחיטוב, ואז לקראת הסוף להוריד את הקריאטין והנוזלים ייעלמו איתו כמו שבאו, כך יותר יעיל יהיה לבצע חיטוב,לא?

כן אבל - ואני רק חושב בקול פה - לדוג' אני רוצה לחטב, אני יכול לקחת קריאטין ואני עדיין אאבד שומן אמנם הנוזלים מהקריאטין יפגמו במראה.
אבל, אני חושב שאולי בכל זאת עדיף בשביל לקבל בוסט יותר טוב בחיטוב, ואז לקראת הסוף להוריד את הקריאטין והנוזלים ייעלמו איתו כמו שבאו, כך יותר יעיל יהיה לבצע חיטוב,לא?
זו אכן אחת מהשיטות שאפשר לעשות, אבל אני עדיין לא רואה טעם בקריאטין. אין סיבה שתעלה הרבה במשקלים ועם הזמן הם רק ירדו וגם קריאטין לפעמים לא יעזור לך. הירידה במשקלים נובעת מחוסר בהתאוששות ותזונה "לקויה" (מאזן קלורי שלילי = לקוי). בהעמסות ובמאזן נטראלי הכוח שלך חוזר ואתה אפילו עולה בכוח מהר יותר מלפני כן כי הגוף היה "נזקק" במשך כל כך הרבה זמן לאוכל ואימונים נורמאלים.
שוב יש פה המון פילוסופיות, בסופו של דבר אין נכון או לא נכון, אני רק אומר מה הפילוסופיה שלי בנושא.

זו אכן אחת מהשיטות שאפשר לעשות, אבל אני עדיין לא רואה טעם בקריאטין. אין סיבה שתעלה הרבה במשקלים ועם הזמן הם רק ירדו וגם קריאטין לפעמים לא יעזור לך. הירידה במשקלים נובעת מחוסר בהתאוששות ותזונה "לקויה" (מאזן קלורי שלילי = לקוי). בהעמסות ובמאזן נטראלי הכוח שלך חוזר ואתה אפילו עולה בכוח מהר יותר מלפני כן כי הגוף היה "נזקק" במשך כל כך הרבה זמן לאוכל ואימונים נורמאלים.
שוב יש פה המון פילוסופיות, בסופו של דבר אין נכון או לא נכון, אני רק אומר מה הפילוסופיה שלי בנושא.

ברור.
דווקא חשבתי על הקריאטין יותר בקטע שיאפשר לך להיות בגרעון קלורי גבוה יותר מבלי לאבד הרבה כוח.
ולאו דווקא בקטע של להעלות משקלים.
יותר בכיוון של אימונים עצימים יותר והתאוששות טובה יותר צריכים (לפי הספר) להביא תוצאות טובות יותר, ככה נראה לי.

אבל כמו שאמרת, אין פה ממש נכון ולא נכון.

ברור.
דווקא חשבתי על הקריאטין יותר בקטע שיאפשר לך להיות בגרעון קלורי גבוה יותר מבלי לאבד הרבה כוח.
ולאו דווקא בקטע של להעלות משקלים.
יותר בכיוון של אימונים עצימים יותר והתאוששות טובה יותר צריכים (לפי הספר) להביא תוצאות טובות יותר, ככה נראה לי.

אבל כמו שאמרת, אין פה ממש נכון ולא נכון.
תהיה בגירעון גבוה יותר = תאבד שריר (אם לא תעשה את זה נכון). קריאטין לא קשור לזה, גם אם לא תאבד כוח ואפילו אם תעלה בכוח בו זמנית [לא סביר].

אני השתמשתי בקריאטין מונו בחיטוב והפסקתי אותו לקראת התוצאה הסופית (בכ10% שומן הספקתי ) כדי לראות איך אראה במקסימום חיטוב בלי נוזלים שיתשתשו

אתה יכול לשקול זאת כאופציה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית